И не всеки има нужда от отслабване. Важен е тонусът и подръжката.
) Та, аз бях в клопката на безсънието и тя най-много ме скапа физически, да се върнем в контекста на темата. Човек ако не спи, няма никакъв шанс за спорт и здравословно хранене, чиста биохимия е това, нещата вървят в пакет. Не съм напълняла или погрозняла фатално, но факт, че коремът ми беше голям доооста време след последното раждане (кортизол, ИР), естествено и кожата вехне, настроенито е на нула, абе без добър сън нищо не става. Най-много безсънието се отразява на майките и от него почва да им "личи", че са такива. И, както писах нагоре - възраст и ген.
Ама и не съм опитвала. Докато спи гледам да свърша нещо.

Сега със смееща емотиконка, ама на момента бях много уплашена, защото мислех, че с мен нещо не се развива нормално и може да съм се увредила, защото категорично нямаше никакъв шанс за такова нещо - аз не можех да си седна на д-то камо ли да хукна да бягам. Понякога тия неща действат много демотивиращо особено като не се чувстваш ОК, а ти кажат, че не е така и другите се справят мнооого по-добре. Един познат ме срещна в парка, аз вече бях 50 кила с мокри дрехи и ме почна "Ма защо не ходиш да тичаш, жена ми на първия месец тръгна по час в парка" - мен ми се ревеше, честно, аз за това съм мечтала цяла бременност, ама беше абсурд - натиск, опъване, болки, силен дискомфорт. Чак 4 месеца след раждането започнах.