"Родила е N деца, а не и личи"?

• 10 414
  • 347
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Жената не е родилка с години. Родилка е пъвите дни, седмици, хайде месец/и.
После какво е извинението в рамките на първите 1-2 години?
Особено за жена в майчинство. И многократно уточних, че говорим за здрава жена със здраво дете.
Още повече, че с по-малко дете е по-лесно, докато не е почнало да ходи и да пипа или лапа всичко.

Ал, децата не са винаги новородени и в един момент тръгват на ясла, градина, училище, курсове. Не са залепени за майка си нон-стоп.
Пък и нали имат бащи.
Работила съм на места, където жените в обедната почивка от 1 час редовно ходеха на масаж, фризьор, казметик, на фитнес. Майки бяха и не ходеха като самодиви. Тогава още нямах деца и си взех правилните поуки.

Мен лично винаги ме мотивира постигането на някакви цели. Даже не мога да си представя как би могло да демотивира някого.

# 331
  • Пловдив
Тя моята с две годишно и бебе на няколко месеца хич не и трябваше фитнес или кой знае какви упражнения, то си е тичане след голямото, вдигане на бебе, носене, бутане на колички и т.н. Ако не е съчетано с голямо тъпчене с храна си е напълно достатъчно за влизане във форма
И мотиката в градината така, и цепенето на дърва, а тия пусти фитнеси още съществуват. Wink

# 332
Особено мотика дето като я вдигнеш пази сянка като чадър Simple Smile
Ама мойта се изхитри и не щеше, цепене на дърва никога не се е налагало, тва си е изцяло моя работа

# 333
Fever Ray, при теб нещата са се подредили благоприятно с раждането и отглеждането на децата, но не всяка жена има този късмет.

Има жени, които след раждането с месеци са зле, има такива при които нещо се обърква (или лекарите ги объркват), новородени и деца със здравословни проблеми, нулева помощ, лимитирани финанси (които правят живота по-труден), болни родители, по-активни и невротични деца и какво ли още не, за Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему се сетих.

# 334
Някак си смешно го разказваш, ама хич не ти е било весело Grinning
Ооо, през повечето време ми се реве.Joy
Крепи ме единствено факта че я обожавам.Heart Eyes

Fever Ray, яслата и градината са си голяма помощ реално.
При мене ясла няма в близост, градината е на 25км. И има голяма вероятност да си я гледам докато стане на 5г, когато ще тръгне не предучилищна.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 17:52 от geizer

# 335
  • София
Значи, ние имаме късмет със супер благо бебе, което спи по цяла нощ от първите месеци, през деня по няколко пъти, заспива само и може да бъде оставено да си играе само за някакво време, вече има 8 зъба и една безсънна нощ не сме имали покрай тях. Не знам освен да се похваля, това с какво помага на колежката, чието дете има колики, вдига температура покрай зъбките, не спи по цяла нощ и пищи още щом я види да поглежда към вратата. Мога да кажа, че ние така сме си го направили, ама истината е, че първите месеци изобщо не знаех къде се намирам, а и сега повечето време не знам какво правя и дали го правя правилно. Единственото, което знам със сигурност е, че в някои отношения извадихме страхотен късмет.

Иначе откъм възможности и помощ, хем така, хем иначе. Не виждам смисъл нито да си меря възможностите с някой, който ги няма, нито да му се жалвам от липси, които той никога не е усетил. Всеки прави каквото може с наличното му и е напълно излишно да се гледа в чуждата паничка.

# 336
  • Пловдив
А пък аз този уикенд казах на децата - оправяйте се, с баща ви отиваме да си починем от вас. И отпрашихме към Велинград. Ама нито съм слаба, нито съм фитната, ама кат' същи тюлен изобщо не ми пука.

# 337
Не е до гледане в чужда паница. Просто форумът е място на което можем да споделим , че нали споделена мъка е половин мъка.Grinning
Иначе на мене честичко ми се споменава за едно роднинско бебче, което е супер кротко. Който я хване я гледа, който я хване я храни, спи си навсякъде без проблем.
Ами хубаво, ама моето дете не е такова. Ако беше такова, нямаше да е мое. Генът си е ген.Joy

# 338
Няма рецепти в тая работа.
Затова са и неуместни съвети.
Аз преди да родя изглеждах на 18, родих на 27 или 28 не помня. Като родих изглеждах на 20. Така че – на никого не се наемам да давам акъли или да съдя.
Единственото е, че човек трябва да не се отказва, ако иска нещо.

# 339
  • София
Работата е там, че след раждането сме с разклатена психика и много се поддаваме на пасивно-агресивни внушения за "добър" външен вид.
Аз си намерих една снимка от изпращането в 1 клас на дъщерята. Тогава синът да е бил на 9 месеца. Слаба съм като пръчка, ама с уморено лице.

# 340
Жената не е родилка с години. Родилка е пъвите дни, седмици, хайде месец/и.
После какво е извинението в рамките на първите 1-2 години?
Да не са първите 1-2 години, има деца спят неспокойно дълго време, а
безсънието е бич, но дори 4-5 години след раждането, ако се вземат мерки е достатъчно рано.
Ходенето не помагало  ... а съчетано с балансирано хранене? Вече има предостатъчно информация, стига да ни пука за нас си, начин ще се намери. Аз пък съм се сблъсквала с "успокоението", че щом се е омъжила, може вече да не се напъва и старае, "взета е". Същото се наблюдава и при мъжете, на мястото на плочките се настанява шкембе и расте с всяка година семеен живот Simple Smile За тях въпроса може би трябва да е: "Оженил се е, а не му личи" Simple Smile

# 341
Работата е там, че след раждането сме с разклатена психика и много се поддаваме на пасивно-агресивни внушения за "добър" външен вид.
Аз си намерих една снимка от изпращането в 1 клас на дъщерята. Тогава синът да е бил на 9 месеца. Слаба съм като пръчка, ама с уморено лице.

И аз така, слаба бях много, но изтощена, бледа, с торбички под очите, посбръчкана чак, имах и анемия, все още сигурно имам, защото винаги съм била с нисък хемоглобин, след раждането имах нужда и от кръвопреливане, после пиех един препарат с желязо, който ми изписаха. В един момент мъжът ми загуби работа, нямаше обезщетение, останахме на майчинството, и спрях да го пия, че ми идваше скъпо.

Детето ми беше изчадие адово. Получих психически травми. Порасна, разбира уж, не знам как съм го изтърпявала постоянното реване и мрънкане, но вече не мога. Получавам сърцебиене, като я чуя да реве от каприз, не че в боли нещоз че се е ударила, но не вика и иска нещо, което не разрешавам. Не сърцето, ами чак червата ми се обръщат,  като го чуя това циврене. Помолих я един-два пъти да не реве, продължава, усилва. Веднъж имай жестока мигрена, молих се да млъкне, защото ме боли още повече глсвата, е, усилва нарочно още повече. Нашляпах я по гъза, силно, направо ми беше паднало пердето, сигурна бях, че от злоба и за да ме тормози реве. Сега започва и я предупреждавам, спира.

# 342
Куку, прегръщам те! Има ли кой да ти помага или поне да те подкрепя емоционално? Синът ми беше голям звяр + бях студентка+ работех от вкъщи по време на майчинството. Бях супер слаба, изтощена, недоспала и изобщо изглеждах така все едно ме е въртяла центрофугата на 1200 оборота. Години наред като чуех ревящо дете и нещо ви ставаше. Замислих се за второ дете чак след като сина стана на 10г. Поради различни причини стана така, че децата са с 16г. разлика. Като се роди дъщерята си спомням тя е някъде на 2 седмици, сложили сме подвижното й легло в кухнята до нас, с баща й вечеряме, тя блуждае. Викам ей така се лъжат хората да имат деца с малка разлика, като ти се падне кроткото първото Joy

# 343
И чуждите ревяши деца не мога да ги трая. Само да чуя някое и се изнасям, ако не млъкне за времето, в което мога да отида до изхода на заведението или градинката. Ако ме накарат да гледам някое чуждо бебе или малко дете, категорично ще откажа.

# 344
  • София
Куку, аз съм по рождение с анемия и след ражданията не бях виждала желязо над 75 (при долна граница 120). Стигала съм до 35 и кръвопреливане + плазма.
Чак наскоро открих Билкова кръв, която комбинирам с вит. Д (то ми е под 17 при долна граница 20) и В12. За първи път от над 40 г. преди 2 седмици видях желязо 121 и вит. Д точно 20.
Не искам да правя реклама, но следи нивата, защото в един момент през менопаузата става страшно, когато почнат извънредни кръвоизливи и подобни. Стигала съм до спешното от ниско желязо.

Иначе чужди деца и аз не харесвам.
Само своите, техните, близките и до там. Особено пищящите.

Общи условия

Активация на акаунт