След развода - нов партньор

• 6 392
  • 230
  •   7
Отговори
# 195
Тъй де - бившия си мъж имах предвид.

# 196
Щом ще вкарват нови хора в живота на общите си деца, не виждам нищо странно в това да се уведомяват един друг.

# 197
  • Пловдив
Щом ще вкарват нови хора в живота на общите си деца, не виждам нищо странно в това да се уведомяват един друг.

Защото е  по-лесно е да поискаш извинение, отколкото постоянно да чакаш разрешение

Ако бившия каже , "тоя не ме кефи, не го искам близо до децата ми (ни)" , какво правим?  

Антоанет Пепе е готина мацка , ама нейният живот сякаш е изключение а не общо правило, та не знам колко трябва да ти е късмета ............или както си го наскъсметиш.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 09:42 от Sun2000

# 198
  • София
И майката има право на мнение, ако бившият вкара някаква в живота на децата и тази някаква им вреди.

# 199
  • София
Животът е както си го накъсметиш. Това, че ще уведоми бившия, съвсем не значи че ще му представи настоящия или пък ще слуша някакво негово мнение по въпроса.

# 200
  • София
Избрала е бившия да бъде баща на децата й. Ако мнението му за нещо, касаещо тях, е без значение, да не го е избирала. Всеки избор носи последствия. Разбира се "баща" носи съответните задължения. Не върви само с права. Ако бащата се прави на луд по отношение на задълженията си, то тя може да се направи на луда по отношение на правата му. Не знам тук каква е конкретната ситуация.

# 201
Как по-точно майката има право на мнение, ако бащата има нова жена..? Никак. С нищо не може да спре нищо. Това в случай, че някой си мисли, че е възможно.
Изобщо няма ама никакъв вариант бивши партньори да се възпрепятстват за нови връзки. Който мисли друго, е изключително наивен.

# 202
  • София
Какво съм написала аз:
И майката има право на мнение, ако бившият вкара някаква в живота на децата и тази някаква им вреди.
За какво спориш ти:
Как по-точно майката има право на мнение, ако бащата има нова жена..? Никак. С нищо не може да спре нищо. Това в случай, че някой си мисли, че е възможно.
Изобщо няма ама никакъв вариант бивши партньори да се възпрепятстват за нови връзки. Който мисли друго, е изключително наивен.
Къде съм писала, че по принцип има право на мнение или че може да възпрепятства нови връзки?

# 203
Че той може да сметне за вреда да се запознават толкова рано, изобщо да живеят заедно. Това не значи, че е нормално да го слуша.
Наскоро ми попадна снимка на Бесте Сабри от бтв , че е сгодена за бившия зет на Стоичков. И даже май се върнал заради нея в Бг, но дори да не е заради нея, детето му живее в САЩ. Не друг град или държава, а направо континент. И през това време те си пътуват, сгодиха се и ако живеят тук и имат деца, как и по какъв начин бившата, нейното мнение или ежедневието на детето им влияе на връзката? По никакъв. Обаче ако е жена с деца се оказва съвсем различно. Не знам кой ще търпи уведомление, разрешение и цялата връзка да бъде съобразена с децата от друг човек. Авторката дано е говорила с него наистина добре.

# 204
Аз не съм писала да си искат разрешение един от друг, а просто да се уведомяват, щом ще вкарват нови хора в живота на общите си деца.

# 205
  • Пловдив
Аз не съм писала да си искат разрешение един от друг, а просто да се уведомяват, щом ще вкарват нови хора в живота на общите си деца.

До кой номер "прекрасен" ще уведомява? Защото малкото е на 6 .....има няма още 13-14 години минимум , ще има дете при нея пък за това време , доста връзки може да се случат.

# 206

До кой номер "прекрасен" ще уведомява? Защото малкото е на 6 .....има няма още 13-14 години минимум , ще има дете при нея пък за това време , доста връзки може да се случат.

Добре, според Вас да си влачат най-различни хора в животите и да не си казват нищо, това ли е най-добрият вариант?
Да са мислили преди да създават деца помежду си.
Малко или много като го имаш дете с някой си свързан с него (искаш не искаш) поне за следващите 18 години, та да не кажа и  до живот.

# 207
  • София
Докато двамата родители носят отговорност за децата си, би трябвало да се уведомяват взаимно за важните неща. Това не важи, ако някой е избрал да бъде безотговорен.

# 208
  • Пловдив
Цитат
Добре, според Вас да си влачат най-различни хора в животите и да не си казват нищо, това ли е най-добрият вариант?
Да са мислили преди да създават деца помежду си.
Малко или много като го имаш дете с някой си свързан с него (искаш не искаш) поне за следващите 18 години, та да не кажа и  до живот.

Е нали за това са се развели, всеки да си живее живота , да си търси щастието , създаването на нов дом , семейство , отговорности , трепети и там каквото още се предполага ,че правят семействата.
И в общи линии остава разговорите и решенията  за общото дете , оттам всеки си живее , както и с който намери за добре. Ама сега дали ще се получи , дали не , всеки си има глава на раменете и си поема последствията. Нашата героиня ако е достатъчно умна ще има шанса да си изиграе добре картите.

# 209
Според мен, уведомлението е необходимо ако новият мъж заживее в дома, заедно с децата. Както и бащата трябва да уведоми, ако новата му жена живее в дома, в който ще пребивават децата когато са с него.
Ако са само навън, по разходки и забавления, е едно.
Ако съжителстват в едно домакинство, вече съвсем друго.

Не съм разведена, и нямам опит от първо лице, а и децата ми вече са големи. Но когато бяха малки, дори за кратко гостуване сме преценявали кого да поканим, и кого не, за да не им се навлиза в личното пространство, и да не им се разбутва рутината и режима на живот.

За мен е много трудно да си представя въвеждането на нов човек в дома. Хората имаме различни битови навици - някои си пушат в стаите, някои си стоят вкъщи с дрехите отвън, или не се събуват, някои трупат чинии в мивката и по маси, без да им пречат, някои люпят семки навсякъде, някои имат домашен любимец (или не харесват наличните домашни любимци), един заспива на лампа и телевизор, друг - в пълна тишина и тъмнина, някои мъже стоят по час в тоалетната, и ако в дома няма други тоалетни, това е проблем за останалите в семейството. Това са "дребни камъчета", но могат да "обърнат колата", ако мъжът не е достатъчно мотивиран да се впише, а реши да наложи своите правила.

Общи условия

Активация на акаунт