След развода - нов партньор

• 12 448
  • 362
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Ами аз назад зададох конкретни въпроси съвсем културно, но авторката съвсем преднамерено не даде отговор. По-интересното е какво се чете между редовете на написаното от нея. Мъжът изобщо май още не отчита децата в картинката. Иска разходки и купони на рождени дни, но никъде не се спомена, че изобщо му минава през ума тези моменти да са заедно четиримата. Ако беше го споменал, сигурна съм, че авторката щеше да ни го навре под носа светкавично като доказателство. Та въпросът не е кога ТЯ ще го запознае с децата. А кога ТОЙ ще е готов. И дали изобщо има желание. Някой назад каза, че е много важно да се прецени дали той иска семейство с децата или иска само майка им.

П.п. Това за егоистичното самодоволство не го схванах. Нито за блудницата. Може би някой да разясни за нас, бавно загряващите.

# 181
Чета си темата кротко и търпеливо.
И ми се образуват нерви.
Защо сам човек да няма право на личен живот и (някакво) щастие ?! Авторката със сигурност е оптимист, прекрасният мъж със сигурност не си дава сметка в какво се забърква, но по принцип защо да се чака някакъв карантинен срок! 
Опитваш интелигентно, не става, научаваш урока, къде е драмата.
Защо само бившият съпруг да е богопомазан с ново семейство!

# 182
Ами аз назад зададох конкретни въпроси съвсем културно, но авторката съвсем преднамерено не даде отговор. По-интересното е какво се чете между редовете на написаното от нея. Мъжът изобщо май още не отчита децата в картинката. Иска разходки и купони на рождени дни, но никъде не се спомена, че изобщо му минава през ума тези моменти да са заедно четиримата. Ако беше го споменал, сигурна съм, че авторката щеше да ни го навре под носа светкавично като доказателство. Та въпросът не е кога ТЯ ще го запознае с децата. А кога ТОЙ ще е готов. И дали изобщо има желание. Някой назад каза, че е много важно да се прецени дали той иска семейство с децата или иска само майка им.

П.п. Това за егоистичното самодоволство не го схванах. Нито за блудницата. Може би някой да разясни за нас, бавно загряващите.

Уважаема, групата е направена с друга цел. Четейки между редовете и предполагайки няма как да бъдете наясно с обективната действителност. Ако е било необходимо да го знаете, щях да го напиша. Щом да желая да ги запозная се предполага, че той изразява съгласие. А, основните въпроси не са свързани с това, кога той ще е готов, а относно житейския опит на хората преминали през това и съветите, които биха дали. Например аз мисля за редно да информирам баща им, както и ще направя. За да може да бъде подготвен при въпроси от тяхна страна към него. Считам, че като родител е редно да знае, както и да изкаже мнение с което да се съобразя, защото са деца и на двама ни. Както и бих искала и той да направи същото за мен, ако срещне партньор в бъдеще.
Толкова различни коментари и мнения, чак ми стана интересно - какво ли съветват тези, които започват отношения с разведени мъже/жени.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 21:10 от vang.v

# 183
  • Варна
Уважаема, щом искате конкретни и обективни отговори, добре е да зададете коректна начална информация. Иначе на нас тук не ни пука, не сме на ваше място и вашата обективна действителност не е наша. Слава богу, за което. Аз лично няма да си загубя съня в размисли как точно да вкарате Ромео в семейното легло по най-бързия начин. Начесването на мераците в тоя живот обаче често има висока цена и заплащането й боли. Аз лично ви желая успех и дано по-скоро постигнете желанията си за да може да затворим досадната тема.

# 184
  • Paris, France
Скрит текст:
Например аз мисля за редно да информирам баща им, както и ще направя. За да може да бъде подготвен при въпроси от тяхна страна към него. Считам, че като родител е редно да знае, както и да изкаже мнение с което да се съобразя, защото са деца и на двама ни. Както и бих искала и той да направи същото за мен, ако срещне партньор в бъдеще.
Толкова различни коментари и мнения, чак ми стана интересно - какво ли съветват тези, които започват отношения с разведени мъже/жени.
Ако стигна до връзка с разведен, не искам нито да слушам за бившата, нито да я виждам. Същото с детето. Очаквам да може да ме извежда по заведения и купони в събота и неделя, а ако е с детето си от предишна връзка, да не очаква да седя с него уикенда за да мога да купонясвам с приятели. Аз си казвам какво искам и очаквам и драми не е имало. Абсурд е да иска да излизаме с 6 или 8 годишно, но нямам против да си го гледа, ако ще по 24ч. Нито бих гледала детето, нито бих го бавила, още по-малко бих приела да ходим по ваканции с неговото дете. Ако иска ваканция с мене - резервира я и я плаща и идва сам.

Щом си решила да казваш на бившия - добре. Не ви знаем отношенията. Децата не е редно да питат единия родител за живота, приятелите, роднините и битието на другия родител. Когато попитах такова нещо ми се казваше да пиша на съответния родител или да му звънна и да го питам. Тогава нямаше мобилни телефони и интернет. Сега има и могат да си общуват.

Не е добре да се вкарваш в новия живот на бившия, както и да го държиш в течение за твоя. Имате си приятели за тази работа.

# 185
Авторке, колкото по-малко информация даваш, толкова по-вероятно е мненията и съветите да се окажат нерелевантни към твоята ситуация. Едно защото излизат въпроси и, както сама виждаш, при липса на отговор от автора, потребителките обикновено си го насосват спрямо собствените си разбирания и опит и друго защото може нещо ключово да е пропуснато и това да направи мненията неадекватни, че понякога и вредни.

# 186
  • Пловдив
Цитат
Например аз мисля за редно да информирам баща им, както и ще направя. За да може да бъде подготвен при въпроси от тяхна страна към него. Считам, че като родител е редно да знае, както и да изкаже мнение с което да се съобразя, защото са деца и на двама ни. Както и бих искала и той да направи същото за мен, ако срещне партньор в бъдеще.

Това какво желаеш ти на никого не му пука.Аз пак си повтарям предното мнение, Ти си още зависима от бившия си мъж.Ще му даваш уведомление, отчет , мнение ....ти какво правиш и с кой се виждаш.После той да се чувства длъжен да ти иска едва ли не разрешението с кой да живее. Епа нали сте се развели....всеки си живее живота както и с който намери за добре.Ми ако след 2 месеца с "прекрасния' не се получи .....после идва нов "прекрасен" и пак се обаждаме на таткото да го уведомим ,че нов.ще има при децата ......пък ако и с тоя не се получи...

Та сега какво правим с бившия ако на него твоята идея за нов живот с нов мъж при децата му , не му хареса.Готова ли да се жертваш личното щастие в това бившият ти да се чувства добре, щото примерно той може да не се кефи на новият ти защото няма коса и да не иска да се доближава до децата му.....

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 08:03 от Sun2000

# 187
Да четат младите жени и да учат, че деца не се създават докато си на 20г, защото нагона не прощава, а децата са ангажимент основно на майката, едни поне 18 години.

# 188
Да четат младите жени и да учат, че деца не се създават докато си на 20г, защото нагона не прощава, а децата са ангажимент основно на майката, едни поне 18 години.
+ 200

Авторката щяла да уведомява бившия мъж 😂 за запознанството! И искала и той да й каже. От къде на къде. Това е доста странно.
Иначе е писала, че новият изразява съгласие. Има разлика между съгласие и желание. Невена е доста права; както винаги. Аз гледах през гледната точка на женска солидарност, че жена ако ще и с 3 деца и развод, има право на лично щастие и живот, и нов мъж и истинска връзка. А може би и думите 'за какво й е мъж' ме изумиха. Но ако жена попита дали да се запознае с мъж; който гледа 2 деца и да си излизат заедно и да ходят по почивки - аз лично не бих отишла.
Но все пак в живота има всякакви истории, няма срок, има начини и времето ще покаже. Не е казано , че ще ги запознава постоянно с различни партняори, това смятам е грешно. На мен авторката ми прозвуча влюбено .. не знам. Дано каквото и да става е най-добре за всички.

# 189
Без да съм чел всичко - запознаваш го с децата, уведомяваш мъжа си, тъй като иначе той ще разбере от децата. Първо излезте някъде, може да ти дойде и на гости за малко, после виж какви са им впечатленията и готово.
Лично аз смятам, че е редно да се запознава децата, защото  тяхното мнение също е важно.

# 190
Без да съм чел всичко - запознаваш го с децата, уведомяваш мъжа си, тъй като иначе той ще разбере от децата. Първо излезте някъде, може да ти дойде и на гости за малко, после виж какви са им впечатленията и готово.
Лично аз смятам, че е редно да се запознава децата, защото  тяхното мнение също е важно.
Кой? 😂 Ако и тя така мисли няма смисъл. Първо тя мъж няма, разведена е и на бившия не дължи обяснение за личния си живот.
Този новият мъж май е доста търпелив. Направо да излезнат всички заедно, като една позната празнува Коледа с бившия детето им, новият и бременна от новия, но като бившия си намери друга рязко спаднаха подобни срещи.

# 191
Тъй де - бившия си мъж имах предвид.

# 192
Щом ще вкарват нови хора в живота на общите си деца, не виждам нищо странно в това да се уведомяват един друг.

# 193
  • Пловдив
Щом ще вкарват нови хора в живота на общите си деца, не виждам нищо странно в това да се уведомяват един друг.

Защото е  по-лесно е да поискаш извинение, отколкото постоянно да чакаш разрешение

Ако бившия каже , "тоя не ме кефи, не го искам близо до децата ми (ни)" , какво правим?  

Антоанет Пепе е готина мацка , ама нейният живот сякаш е изключение а не общо правило, та не знам колко трябва да ти е късмета ............или както си го наскъсметиш.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 09:42 от Sun2000

# 194
  • София
И майката има право на мнение, ако бившият вкара някаква в живота на децата и тази някаква им вреди.

Общи условия

Активация на акаунт