След развода - нов партньор

• 7 188
  • 247
  •   4
Отговори
# 240
  • София
Ето това е лошото, като сте пресни-пресни, че нов партньор се приема едва ли не като изневяра.
При мен вече минаха две години и всичко ми е спокойно.
Синът ми в момента е в някаква чуденка при кого  да живее тази учебна година. Ако се беше случило преди 2 години, щях да изпадна в драма и истерия. В момента ми е почти все едно, стига да реши най-накрая.

# 241
  • София
Беа, ти говориш за връщане. Или хайде, да го наречем реципрочоност. В едни цивилизовани отношения, където уважението е запазено, а интересът на децата е на първо място, някои неща би трябвало да се коментират предварително, за единият родител да не бъде хванат неподготвен, а детето да бъде поставено в (още по) неприятна ситуация. Ясно е, че в много случаи отношенията след развода не са такива, но темата не е обща, и някой изобщо интересува ли го ситуацията на авторката каква е? Защото тя иска да сподели и говори сякаш между нея и бившия няма драми, които да предполагат той сам да си научава нещата чрез децата, щото си го заслужава.

# 242
Режимът трябва да е уведомителен, а не-разрешителен.
Авторката иска само да запознае децата с новия. Не е тръгнала да го кани в къщата си, при тях. От запознаване на децата с приятеля на мама до съвместно живеене има време, ако въобще се стигне дотам.

# 243
Въпрос, който възникна докато четях темата.

Авторката е родила две деца от предишния преди да разбере, че не е читав.

Как е преценила толкова бързо, че новия е перфектен ?

Ееее, ъъъъ , па той е прекрасен , кое не ти е ясно? FlushedFlushed

Ако може към твоя въпрос да добавя още 1 ........авторката дали за 5  месеца връзка знае ЕГН-то на новият?
Сън, аз все още не знам егн на ММ🤣 тепърва се мъча да уча на бебето егн-то 🤣🤣🤣
Лоша жена ей😆

# 244
  • София
Аз едно време знаех ЕГНтата на всички, включително свекъра и свекървата, че се бях обърнала на "Бюро документи, справки и оплаквания". В нова връзка - хич няма да ми пука.

# 245
O, след време съвсем няма интерес кой с кого е, особено при пораснали деца Simple Smile Но в началото, с бебета и мъничета + нови връзки на родителя случаите са различни и всеки е нормален за мен, според ситуацията.

# 246
  • Paris, France
Аз не мога да си представя да реагирам добре на ситуация, в която бивш мой мъж запознава наше дете с непозната жена и аз не само нямам идея за това, но и го научавам от детето си.
Моят мъж и аз непрекъснато запознаваме децата ни с нови хора. Нито казваха на него с кого съм ги запознала, нито на мене с кого ги е запознал. Понякога засичах мъже и женин из градинките и като видеха кои са децата ми, се оказваше,че познават баща им и тях. Моите деца бяха темерути и си играеха само двамата навън, като други хора не ги интересуват и досега.

Драма може да стане ако ще живеят с новия, но това засега не е на дневен ред. Запознава ги точно както ги запознава с колеги и познати и без да афишира връзката пред тях. Като не се прегръщат, мляскат и държат за ръка, на децата може и да не им мине през ума, че са двойка.

Дъщеря ми ми беше разказала, че една от майките извеждала на разходка дебело бебе, което приличало на лелка. Казах и, че това е новият и приятел. Не, не бил приятел, защото го водела за ръка по улиците като 3 годишен и си искал целувка. Питах я защо прилича на лелка - носел торба с храна и имал по-големи цици от моите 🌞. На около 4г беше тогава.

Децата нямат полови желания и затова не разбират междуполовите връзки ако не им се афишират.

# 247
Режимът трябва да е уведомителен, а не-разрешителен.
Авторката иска само да запознае децата с новия. Не е тръгнала да го кани в къщата си, при тях. От запознаване на децата с приятеля на мама до съвместно живеене има време, ако въобще се стигне дотам.
Авторката (която се покри) иска да заживеят заедно, за да и е по лесна връзката с мъжа. Не е казвала, че само ще ги запознае. За съвместно съжителство ставаше дума, и от там отзвука в темата е такъв какъвто тя не одобрява.

Общи условия

Активация на акаунт