След развода - нов партньор

• 9 478
  • 320
  •   4
Отговори
# 285
Ама чакайте, те са още само на 6 и 9.
Първо са детските болести, сезонни настинки и грипове, варицели, домашни, частни уроци, извънкласни дейности като спорт и танци, рисуване и карате, детски лагери, тържества в училище, смяна на гардероби всеки сезон, играчки, ах играчките, то лабубу, то плейстеишъни... И после отиваме към козметиката, ай фона, маратонките на онази марка как беше скъпата,слушалки, таблети и  пубертета и съзряването.
Добре, че баща им е жив а майка им млада, всичко ще се нареди някакси. Но Ромео надали ще яде палачинки в събота сутрин, както по филмите.
Ама чакайте, защо той трябва да плаща тези неща за децата?
Кой? Майката и бащата ги плащат тези неща.
Ако има нов баща в картината, може и той да поеме перо, но като цяло принципа е "който си има деца, да си ги гледа".

# 286
  • София
Аууу, тази тема направо ме докара до агресия, що си я причиних цялата направо не знам Joy
Какво ви става, бе, хора, какви са тия истерии на най-обикновен нормален житейски въпрос??? Разведена жена иска да запознае децата с приятеля си. Вие го изкарахте края на света, нея безотговорна, него разхайтен педофил, ужасна работа!
Винаги съм била наясно с преобладаващото мнение в темата, че жените след развод трябва само деликантно да притичват за секс набързо и после скоростно да се прибират при децата си, на които са отдадени доживот. Което е пълна глупост и ражда нездравословни отношения родител-залепен за дете, дете не може да се откъсне и да си създаде живот. Половината свекърви, от които се оплаквате, така са си гледали момчетата, отдадено.

Аз лично, преди да започна да излизам с мъжа ми, не бях запознавала сина ми с никой друг. С мъжа ми обаче толкова бързо бях уверена, че той е човека и с него ще сме, че абсолютно побързах да го запозная с детето. Защото не исках да продължавам и да се инвестирам в тая връзка, ако видя, че отношенията им със сина ми няма да се получат. Какво, да се виждаме насам-натам една година, да хлътна не до ушите, ми не знам докъде и после да ги запозная и да видя, че не става? Абсурд!
Всички тия прокоби, дето й ги прокобвате, как ще излизат всички, той ще е недоволен, че няма да му е кеф това или онова - ами да, може и така да стане. Точно затова е добре да го направи вече, вместо да продължава да се инвестира в тая връзка. Като види, че на него не му понася около децата й, чао. По-лесно сега, отколкото след две години любов на тайно.
Жената пише толкова спокойно и разумно, че изобщо не мига да разбера откъде изникна тая злост и тия нападки. Очевидно не е някой уайт траш, който води гаджета през ден при децата си.

# 287
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Първо са детските болести, сезонни настинки и грипове, варицели, домашни, частни уроци, извънкласни дейности като спорт и танци, рисуване и карате, детски лагери, тържества в училище, смяна на гардероби всеки сезон, играчки, ах играчките, то лабубу, то плейстеишъни... И после отиваме към козметиката, ай фона, маратонките на онази марка как беше скъпата,слушалки, таблети и  пубертета и съзряването.
Добре, че баща им е жив а майка им млада, всичко ще се нареди някакси. Но Ромео надали ще яде палачинки в събота сутрин, както по филмите.

Защото е.. майка им. Sunglasses

# 288
  • София
Бърди, съгласна съм с теб. Според мен, една връзка, ако я крием, просто не е връзка, ами нещо като нищо. Така че, ако авторката чувства, че това е истинска връзка с истински човек - да дава смело напред.

# 289
На 30 с 2 деца на 6 и 9 г. може и да е със средно образование авторката.

# 290
И какво ако е със средно образование например...?

# 291
Скрит текст:

Al_Bundy,
Ами да си намери жена без деца, но пак ще иска безплатно.. споделяне на живота - в потвърждение на думите на икономиста Буров (в разговор с младия журналист), че българинът иска да е.. безплатно. 😎

# 292
Е, как какво, още един аргумент в минус на нея Simple Smile
Бърди, съгласна съм с теб. Според мен, една връзка, ако я крием, просто не е връзка, ами нещо като нищо.
На същото мнение съм.
Да притичваш дискретно за секс с години, заеби. Жените имаме нужда не само от креватни приключения, но и от присъствието на любимия до нас, отношенията се изграждат всеки ден, не почасово по график (да се изкажа и аз като Невена - от името на всички жени Joy)

# 293
Скрит текст:

Al_Bundy,
Ами да си намери жена без деца, но пак ще иска безплатно.. споделяне на живота - в потвърждение на думите на икономиста Буров (в разговор с младия журналист), че българинът иска да е.. безплатно. 😎
Няма да иска безплатно, но със сигурност не е длъжен да издържа и плаща за тези деца, това е абсурдно да се коментира. То болести, то айфони...

# 294
  • Обран бостан ;)
Ох, ох, ох.
Мъжете сме е.. безплатно.
Ако от ваша страна да ви е.. е безплатно, всеки мъж знае, че не е. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 295
Ако се съберат да живеят заедно, най-нормалното нещо е да имат споделен бюджет. Нали любов, семейство, заедност, това-онова Smiley
Не мога да си представя жената да не може да си позволи да изпрати детето на езиков курс (примерно), а мъжът да си купи  много яка въдица за няколко хиляди лева.

Принципно говоря, не за конкретната авторка.
Финансовата страна на нещата никога не е за подценяване. Колко мъже остават без брак или партньорка именно, защото ги е страх "да не се минат" - да не му вземе апартамента, да не му харчи парите, да не гледа "чужди" деца.

Имам наблюдения и над успешни, и над неуспешни втори (и трети) бракове. И личният ми извод е, че това сработва при широкоскроени хора, склонни да дават, и да се отдават - във всеки смисъл, не само за пари. Гъвкави хора, адаптивни, и много, много влюбени в жената.

Дано и този е от "добрите", и развитието е благоприятно за всички.

# 296
Ох, ох, ох.
Мъжете сме е.. безплатно.
Ако от ваша страна да ви е.. е безплатно, всеки мъж знае, че не е. Stuck Out Tongue Winking Eye

Така е, и от двете страни, няма безплатно😄
 Всеки би трябвало да дава и получава и да не мисли за цена, иначе за какво се събират и споделят живота, общ дом/деца (свои или общи).
Споделянето на живота не е безплатно, но мъжете си мислят, че само те плащат.

# 297
Ако се съберат да живеят заедно, най-нормалното нещо е да имат споделен бюджет. Нали любов, семейство, заедност, това-онова Smiley
Не мога да си представя жената да не може да си позволи да изпрати детето на езиков курс (примерно), а мъжът да си купи  много яка въдица за няколко хиляди лева.

Принципно говоря, не за конкретната авторка.
Финансовата страна на нещата никога не е за подценяване. Колко мъже остават без брак или партньорка именно, защото ги е страх "да не се минат" - да не му вземе апартамента, да не му харчи парите, да не гледа "чужди" деца.

Имам наблюдения и над успешни, и над неуспешни втори (и трети) бракове. И личният ми извод е, че това сработва при широкоскроени хора, склонни да дават, и да се отдават - във всеки смисъл, не само за пари. Гъвкави хора, адаптивни, и много, много влюбени в жената.

Дано и този е от "добрите", и развитието е благоприятно за всички.

То и за първи брак тези неща за важни за успеха му Simple Smile))

# 298
Кой? Майката и бащата ги плащат тези неща.
Ако има нов баща в картината, може и той да поеме перо, но като цяло принципа е "който си има деца, да си ги гледа".

Ако е мъж на място, със сгурност е наясно с какво се захваща, очакванията към него, както и отговорностите, които трябва да поеме. 
Няма как при сериозни взаимоотношения един мъж да каже "който си има деца, да си ги гледа".
Моля, не слагайте всички мъже под един знаменател и не обобщавайте така на едро.

Желая успех на авторката и дано всичко се развие по очаквания за нея начин.

# 299
На 30 с 2 деца на 6 и 9 г. може и да е със средно образование авторката.
Е, това вече ме шокира 😅
Не, не съм със средно образование, но това е без значение. Познавам доста четящи, грамотни хора, които в действията си постъпват доста глупаво - поне в мойте очи. Мисля, че житейският опит, както и личностните качества са от значение в социалният живот.Това ме кара да бъда толерантна с всеки, без значение образование или професионално поприще.

Общи условия

Активация на акаунт