След развода - нов партньор

• 8 660
  • 307
  •   2
Отговори
# 270
  • Paris, France
Също ме притеснява как ще гледа на 13, 15 или 18 годишната дъщеря, чието младо тяло винаги ще е по-апетитно от това на 30 или 40 годишната и майка. Това за мене е важна причина да не допускам чужди мъже до дома, в който живее дъщеря ми, но и синът ми. Ууди Алан даже се ожени за доведената си дъщеря като се разведе с майката, нищо, че е грозна като смъртта и с цапната глава като телевизор. Той е известен и богат мъж, който е могъл да си намери любовница, но съжителството и лесната близост си казали думата. Жена му разбира последна.

# 271
Аз намекнах именно това още в първия си пост, че децата растат и особено ако са момичета…
Вярно, ужасно мнителна съм, но това е - такава съм. Иначе е прекрасен мъж, слънце..

# 272
  • София
Уф, Невена, усещала съм този полъх в мислите на някои мъже и хич не ми е приятно.

Аз лично, винаги съм си мислела, че като за моето сегашно положение и перспектива за връзка, е подходящ мъж с деца.

Мъжете без деца са просто на друга планета, на която тотално не им пука за училище, оценки, отсъствия, дрехи, помагала, настинки, свободно време, заето време и въобще цялото родителство.

# 273
Ама чакайте, те са още само на 6 и 9.
Първо са детските болести, сезонни настинки и грипове, варицели, домашни, частни уроци, извънкласни дейности като спорт и танци, рисуване и карате, детски лагери, тържества в училище, смяна на гардероби всеки сезон, играчки, ах играчките, то лабубу, то плейстеишъни... И после отиваме към козметиката, ай фона, маратонките на онази марка как беше скъпата,слушалки, таблети и  пубертета и съзряването.
Добре, че баща им е жив а майка им млада, всичко ще се нареди някакси. Но Ромео надали ще яде палачинки в събота сутрин, както по филмите.

# 274
 Човек като ви чете, ще рече, че мъжът ще влиза в Джурасик парк да укротява динозаври, а не да живее с хора Simple Smile
Уди Алън да не е под копир изваден, за всяка разведена по един Simple Smile Повечето мъже не налитат на деца и животът си тече съвсем нормално.

# 275
Амче, не… аз лично изхождам от родния манталитет. Видяла съм и другото - мъже, които вземат жени с по 4-5 деца и все от различни мъже, после си ги гледат като свои.
Но то е едно друго време и едно друго общество..

# 276
Точно родния манталитет на българина като цяло не е да задява деца. Колкото скандинавски книги съм чела, все са намесени злоупотреби с малолетни, има насилие с деца и големи ужасии. У нас не е така, камо ли да е описано в литературата ни, българин да посяга на деца. (това си е извън темата).

Невена, то ако някой мъж се блещи само по девойки и деца, не си е в ред, ама да кажем, че всички са така - едва ли.

# 277
Нямах предвид задяване на деца, а грижа, отглеждане и възпитание на  чужди деца.

# 278
E, често грижа, отглеждане и възпитание на деца се падат повечко на майката даже в традиционни бг семейства Simple Smile Няма гаранция.

# 279
Е, да. Майката е основен стожер, доставчик, хамалин, психолог, укротител, икономка, готвачка, перачка и всякакви роли.
Но един неженен льольо не знае нищичко от това, защото пътят от запознанство до първата бременност често е добър урок за това как се случват нещата. Иначе наготово като събуе чехълче и влезе, розовите очила падат, с тях и маската на идиличната картина за разведена госпожа с две порастващи деца.
И жената ще поближе рани и ще търси следващия. А децата?

# 280
Да не си кривим душата, не обича българина да гледа (издържа и обгрижва) чужди деца. Има изключения вероятно, но като цяло мъж без деца ще търси и жена без.

# 281
Жена с дете/деца е жена с минало и багаж. Но не безценен такъв, а излишен.
Това вижда обикновено един мъж, никога неженен и прехвърлил 30-те.

# 282
Добре. Но ние говорим, че все пак има и мъже, които избират това. Иначе откъде ще идват вторите, че и третите бракове Simple Smile

# 283
Тук авторката има предимството, че е млада. На 30г. Нормално е да я заглеждат, особено ако е подържана жена, както са повечето европейки. Но до тук. Като влезе Ромео в ролята на пъстрок, нито младоста, нито красотата и ще го задържат до нея и децата.

Моя съвет е да си го вижда дискретно за секс, и да го наблюдава що за птица е. От едно лято само са заедно, пеперудите пърхат..

# 284
Е, има ги. Но обикновено са с минал брак и дете/деца.
Ако са ергени, не съм убедена, че чувството им за отговорност рязко се е покачило или появило след решението да се обвържат с разведена жена, с деца.
По-скоро е нагон, привличане.

Общи условия

Активация на акаунт