Дете в ПГ без ваксини

• 1 374
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Threemafan Интересно, в тази държава, в която живеете, случайно голяма част от населението да са се разболели от болестите, срещу които има ваксини?🤔

# 16
На мен не ми се влиза в спор Про и Контра ваксините. За моето сме взели решение, ваксинирана е и пак се моля зло да я забрави. Подкрепям мнението за завръщането на забравени болести. Ще поживеем, ще видим.
Живея в Германия, преди да задължат шарките редовно е имало огнища на морбили.
Попадала съм на тема във форума против ваксините, авторът да пише в нея и може и да му се дадат по-сполучливи за него съвети от тук.

# 17
  • София
Като каза морбили се сетих за:
"10-месечно бебе от пловдивския квартал "Столипиново" е починало от морбили. Детето е било прието в болница на 29 март със симптоми на болестта, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Пловдив. То не е било ваксинирано, защото не е достигнало имунизационната възраст от 13 месеца. Живяло е в среда с по-ниско от изискуемото имунизационно покритие."
https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/10-mesechno-bebe-ot-stolipi … t-morbili-2016400

Как неваксинирането убива нагледно.

# 18
Имат право да не запишат детето, ако няма ваканция. Законът е един, а в България има задължителни ваксини. Вие сте нарушител на закона, това не е нападка и обида, това е факт. Имате вариант за домашно обучение, напълно законно е.
С какво Вашето дете е по--важно от моето и от другите деца? Дъщеря ми също отключили алергия към белтъка на кравето мляко от ваксина. Не ми е хрумвало да спра да я ваксинирам. Поемете отговорност за решенията си, не се опитвайте да избегнете закона на гърба на другите.

# 19
Аз какво питах, то какво стана....
То това дето го питахте вече ви го казаха. Важна е причината - ако е официално медицински освободено от ваксини нямате проблем, доказвате документално обстоятелствата и това е.
Ако по ваше усмотрение не сте ваксинирали си го обучавайте home school, или частен учител, евентуално някаква платена форма частно училище. За държавно не мисля, че ще мине номера. Това е нарушение на закона.
И това, че имате познати, пострадали от ваксини - никой не е казал, че едно на милион не може да се случи и няма негативни рискове. Като всяко нещо си има рискове. И един парацетамол за главоболие да изпиеш може да получиш N-на-брой реакции и негативи. Описано е и в листовката на всеки медикамент, включително и на ваксината. Позитивния ефект за общественото здраве многократно надхвърля тази "едно на милион" хипотеза с нежеланите странични реакции.

# 20
За училище ваксинационният статус се изисква само като информация. В детските градини ваксините са условие, не и в училище.

# 21
Всички питате защо няма ваксини, а то е ясно-не е искала да го ваксинира. Ако беше по медицински причини, нямаше да си задава въпроса.
Авторката е трябвало да се запознае предварително по темата, след като е решила да не си ваксинира детето. Сега се пита в задачата как да избегне последствията от взетото решение....
Аз също бях против да си ваксинирам детето, самата аз съм без ваксини, но предвид  обстоятелствата,законодателството и настроенията в обществото,избрах да поставим всички задължителни ваксини.
Най-лошото, което може да стане е детето да премине към домашно обучение, но все пак една консултация с компетентните органи няма да е излишна.

# 22
Ами научете се да си носите отговорността за стъпките които предприемате … частна ясла/детска/училище, ако си затворят очите разбира се и домашно обучение, то не са хиляди варианти.
Няма да стане да ходите по детските градини и да се тръшкате, че така сте си решили и някой следва да ви е длъжен.

На въпросите ви
Могат ли да го спрат? - могат
Какво мога да направя? - нищо

# 23
  • София
Могат да го спрат само от конкретно училище, не по принцип. Образованието е задължително, но няма закон/наредба/правилник, който да гарантира конкретно училище.

# 24
Аз съм се запознала със закона, питам хора които са минали през същото как се процедира оттук натарък
И да, не желая да ваксинирам детето си!
Да, детето ми ако се наложи че посещава и частна градина и частно училище
Просто исках да е в държавно, защото не ми харесват повечето от посетителите на такива обекти. Мразя лигавене, глезене и парадиране с положение. Това е единственият ми проблем! Но ако се наложи, вместо да го ваксинирам ще го върна там!

# 25
О, щом парите не са проблем - пращай детето в интернат в Швейцария. Хем реномирано образование, хем нямат задължителни ваксини, само препоръки.
Да беше казала по-рано.

# 26
Еее, ама много сте забавни и шеговити
Не съм казала, че не са проблем, мога да си го позволя, трудно но мога. Ии го предпочитам пред другата опция, но какво да обяснявам
Едно си баба знае, едно си баба бае
Смятате, че вашата гледна точка е правилна ми ок, не нападайте другите хора с различния мнения и нагласи
Много се чудих дали да пусна тази тема очаквах много нападки и си ги получих
Все пак благодаря

# 27
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт