🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 1 807
  • 60
  •   3
Отговори
# 45
Мен пък ме притеснява клизмата, никога не съм си правила. Дано да ми дадат свещички, а не някой да ми бърка 🤭

# 46
Ами добре де, ама ако попринцип не се бръснеш?

Немисля че е много приятно да отидем да раждаме окосмени, и да ги чакаме те да ни свършат работат. Аз лично поне веднъж седмично се бръсна, по трудно е но със огледало насреща е задоволително.

# 47
Мен пък ме притеснява клизмата, никога не съм си правила. Дано да ми дадат свещички, а не някой да ми бърка 🤭

При една предишна процедура ми се наложи да направят клизма. Малко бях шашната, как ще мине, но честно казано - не беше кой знае какво. Даже очаквах по-голямо облекчение, както се бях запекла Grin

# 48
Ами добре де, ама ако попринцип не се бръснеш?

Немисля че е много приятно да отидем да раждаме окосмени, и да ги чакаме те да ни свършат работат. Аз лично поне веднъж седмично се бръсна, по трудно е но със огледало насреща е задоволително.
Правиш изключение, и започваш в момента в които, влезеш във 9ти месец поне веднъж седмично да го правиш. Представи си че започнеш да раждаш, няма време да ти правят и клизма, и бръснене а след раждането те шият и няма да е приятна гледката.

# 49
Доста сме се изкривили, че обезкосмяването трябва са се случва при всички ежедневно.

Бръсненето в интимната област е личен избор и въпрос на предпочитание. То е наложено от производителите на самобръсначки, за да продават повече от продуктите си. Само мъжете не са им носили желаната печалба. Ако се върнете назад във времето, никоя жена не си е бръснела краката (нашите баби например) и мишниците.

Има болници или поне персонал, където това не е задължителна процедура - нито клизмата, нито бръсненето на интимната зона. Допитайте се тях.

# 50
[/quote
На мен ми обясниха че трябва да е съвсем гладко за да хигиената на шевовете най-вече. Т. Е дори да се бръсне веднъж в седмицата, ако тръгнеш да раждаш в края на периода може пак да не ти се размине.
Всеки си преценя дали в края на 9я месец има физическа възможност, сила, желание и нерви да се занимава и с това

# 51
Здравейте момичета. Назначиха ми секцио за другата седмица -03.10. Тогава ще съм в 37г.с. 5ден. Вчера като бях на преглед ми каза,че бебето е 3,6кг. По принцип бях за естествено раждане,но доктора каза,че ще се измъча с 10см глава на бебето. Не е ли нормално да е такъв размер главата? Много ме е страх от болката след операцията. Моля за съвети как да се успокоя!

# 52
Здравейте момичета. Назначиха ми секцио за другата седмица -03.10. Тогава ще съм в 37г.с. 5ден. Вчера като бях на преглед ми каза,че бебето е 3,6кг. По принцип бях за естествено раждане,но доктора каза,че ще се измъча с 10см глава на бебето. Не е ли нормално да е такъв размер главата? Много ме е страх от болката след операцията. Моля за съвети как да се успокоя!

Повярвайте ми, болката от евентуално разкъсване е много по-голяма. Голяма част от мамите се възстановяват много леко след цезарово сечение.
Моето момче също е с доста голяма глава и най-вероятно лично ще избера секциото пред естествено раждане.
Разреза е малък. Аз, като човек претърпял множество операции, мога да ви кажа, че коремните никак не са най-тежките.
Всичко ще бъде наред, доверете се на лекарите.

# 53

Принципно не съм компетентна по темата, но прочетох мнения според които
при диаметър около и над 10 см на главата или при тесен таз (както и комбинация) вече
по-скоро се препоръчва секцио.
Моят в 37+ 0 го измериха с диаметър 9.1.

# 54
И мене нещо доста се опитват да ме наплашат. Ама аре де, преди са ги раждали с всякакви тазове, аз ли да не мога. Стискам и толкова каквото стане.
И повече са ме били Joy

# 55
Дами, вие обмислихте ли варианта да си имате вкъщи една кутия АМ ако се наложи дохранване? Ако да, на кое сте се спрели?
Днес ходих до болницата за консултацията и подаването на документи. Консултацията беше изключително скромна и бърза, 5 мин, но пък мисля, че успяхме да коментираме всичко. При подаването на документите се бях засилила да си запазя самостоятелна стая, обаче явно родилките за октомври сме толкова много, че дори вип апартаментите бяха заети (което вече беше последната ми надежда). Малко кофти ми стана, защото това беше, може би, единственият ми каприз.

# 56
Нан е наи добро, и близко до кърмата но при повечето деца води до запек, сега бих заложила на Аптамил защото и Фризолак съм ползвала и от него много повръщаше.

# 57
Моето бебе го измериха до момента 93 мм. диаметър на главата, 2-3 седмици преди термин. Аз съм слаба като структура на таза (все си още влизам в дънките 27 размер на ханша), но не коментираме секцио към момента. Бебето беше 3100 гр. тогава.

Между коремна (лапароскопска гинекологична) операция и шевове от разкъсвания при раждане предпочитам разкъсванията, при които аз поне се възстанових по-бързо. И все пак - и двете са преодолими за относително кратки срокове като дискомфорт.

За интимната прическа - аз през 2-3 дни “на сляпо” гледам да се привеждам в що-годе вид, че не знам кога може да започне раждането. 🤭 Не го приемам като естетически по-угледен вид за пред медицинския екип, а като хигиенен комфорт за мен - шевове, промивки, хемороиди, лохии и т.н. при естествено раждане с окосмяване би било доста неудобно да се поддържа нужната чистота. За клизмата - обикновено като тръгне естествено раждането - организмът сам създава разхлабващия ефект. Предния път в болницата вече нямаше какво да изчиствам, но все пак ми направиха клизма. Кофти е да имаш контракции и да седиш на тоалетната чиния, ако трябва да съм честна. През цялото време, докато траеше ефектът на клизмата (час, може би), се притеснявах да не тръгнат и напъни, без да ги разпозная.

АМ на Хипп сме ползвали (беше на смесено хранене и с такова бяхме започнали в болницата), година и нещо само на него бяхме и нямам забележки. Беше удобно и, че се предлага масово в хипермаркети, аптеки, ДМ и изобщо - навсякъде. Доста е индивидуално като потребности на бебето и може да в се наложи да се сменят няколко марки, доколкото чувам от опита на приятелки, обаче (колики, запек, диария, рефлукс и т.н.).

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 18:49 от Emay

# 58
Здравейте, днес бях на тонове се отразиха доста контракции, които не са болензнени.
Док. ме погледна и с ехограф, не видя особено скъсяване на шийката, но имам 2 см. разкритие.
Имам дата за секцио за 7.10, но май няма да я дочакам. Много се притеснявам да не тръгне раждането и се чудя, дали да не изместим датата за секциото?!?

# 59
Дами, вие обмислихте ли варианта да си имате вкъщи една кутия АМ ако се наложи дохранване? Ако да, на кое сте се спрели?
Днес ходих до болницата за консултацията и подаването на документи. Консултацията беше изключително скромна и бърза, 5 мин, но пък мисля, че успяхме да коментираме всичко. При подаването на документите се бях засилила да си запазя самостоятелна стая, обаче явно родилките за октомври сме толкова много, че дори вип апартаментите бяха заети (което вече беше последната ми надежда). Малко кофти ми стана, защото това беше, може би, единственият ми каприз.

Да, ние подготвихме една кутия да има. Я се разболея, я река една чаша вино да изпия. Майка ми е взела някакво от Германия.

Общи условия

Активация на акаунт