🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 2 763
  • 85
  •   3
Отговори
# 75
Да, исках да си сверя часовника и да не ми е гузно. Все пак е бебето ни, не панаирджийска мечка да го показваме на цялата рода. Брат му нямат все още деца, но едва ли е приритал да гледа новородено баш след изписване. А ми се струва, че свекървата ще очаква де що има хора да ги съберем.
Надявам се наистина да помогне с домашните неща и готвене и да пропуснем и даването на акъл 😂😂😂

И още един въпрос: Каква ви е политиката за целуване на бебето?

# 76
За даването на акъл ние с мъжа ми от рано започнахме да получаваме съвети (някои доста настоятелни) и за да не им влизаме остро и на скандал, се разбрахме следното: кимаме, благодарим за съвета, "много ще ни е от помощ, добре, че казахте" и после си правим каквото ние си знаем.

А за целуването на бебето - то да не е икона в църква?! 😂 Особено пък новородено. Ще го целуват като заприлича на човек, а сега като е новородено ще се въздържат само да го гледат и да му се радват.

# 77
Да, исках да си сверя часовника и да не ми е гузно. Все пак е бебето ни, не панаирджийска мечка да го показваме на цялата рода. Брат му нямат все още деца, но едва ли е приритал да гледа новородено баш след изписване. А ми се струва, че свекървата ще очаква де що има хора да ги съберем.
Надявам се наистина да помогне с домашните неща и готвене и да пропуснем и даването на акъл 😂😂😂

Аз няма да искам да им го давам да го пипат, какво остава да го целуват. Това си мисля и аз тия дни. Страх ме е че някои няма да се съобразят и ще тръгнат да го пипат преди аз да мога да реагирам. Grinning

# 78

Аз няма да искам да им го давам да го пипат, какво остава да го целуват. Това си мисля и аз тия дни. Страх ме е че някои няма да се съобразят и ще тръгнат да го пипат преди аз да мога да реагирам. Grinning
Абсолютно подкрепям мнението ти! Това дете нито е на изложба, че да го пипат, нито "църква в икона" , че да ми го целуват . Колкото и груба да се наложи да бъда - бих била. За мен не е нормално току-що появило се на белия свят човече да бъде "нападнато" от една шепа народ.

# 79
Това със съветите ме притеснява само докато е тук майка му, че ще вижда как не изпълняваме заръките 😂 Иначе после от далече хич няма и да разбере какво и как правим. Майка ми и тя. Ние сме си сами в града, в който живеем.
Успокоихте ме за целуването, че не съм луда. Защото предупредих и мъжа си, че ще забраня и на майка ми, и на майка му да целуват бебето. Само аз и той. Много хора с деца вече големи ми се чудят как ще забраня на баби да си целуват внучето, кой знае какво няма да станело…. ами не е така, майка му с цял самолет хора ще пътува, отделно из града ще излиза да се вижда с познати и после да ми целува бебето. Моята и тя работи с хора по цял ден…

# 80
Момичета, дали на някоя вече и е "паднало" бебето в таза или тапата? Вече съм 38ма и искам нещата да се случват! Чета и някакви коментари, че ако не падне бебето може да се наложи секцио?

# 81
Това със съветите ме притеснява само докато е тук майка му, че ще вижда как не изпълняваме заръките 😂 Иначе после от далече хич няма и да разбере какво и как правим. Майка ми и тя. Ние сме си сами в града, в който живеем.
Успокоихте ме за целуването, че не съм луда. Защото предупредих и мъжа си, че ще забраня и на майка ми, и на майка му да целуват бебето. Само аз и той. Много хора с деца вече големи ми се чудят как ще забраня на баби да си целуват внучето, кой знае какво няма да станело…. ами не е така, майка му с цял самолет хора ще пътува, отделно из града ще излиза да се вижда с познати и после да ми целува бебето. Моята и тя работи с хора по цял ден…

Едно време не са имали ковиди и други гадости.
Напълно нормално е да не позволяваш да целуват бебето. Да не говорим, че и на него няма да му е приятно да го лигавят непознати (за него) хора.

# 82
madcoco, при мен бебето е заело поза за излизане, слязло е в таза, шийката е омекнала, но преди 3-4 дни още нямах разкритие. И аз съм в 38 г.с.+ Предния път отне около 10 дни да стартира раждане, след омекване на шийката и позициониране на бебето (тапа не ми е падала, водите ми спукаха в болницата, така че не знам дали и този път няма да пропусна въпросните симптоми). Вече се движа осезаемо по-бавно, с клякането съм много зле, всяко по-специфично движение или леко забързване ми провокира контракции. И на късо разстояние с автомобил съм с непрекъснати контракции.

Ние след раждане ще планираме точно как да организираме изписването, но за мен най-разумно е роднините - в болницата, няколко снимки и да ги изпратим вкъщи с някаква почерпка. Вкъщи предпочитам да се приберем сами, бъдещата кака е болна (още не ходи на ясла и вероятно от площадките се зарази) и аз леко лепнах нещо от нея тези дни, та предпочитам да действаме на предпазливата страна с контактите в началото. Не виждам и какво има да целуват и гушкат 3-килограмов човек, който не би оценил особено този вид жестове на обич, има време в живота - все ще му се нарадват.

# 83
Здравейте на всички (бъдещи и вече) мами! Да се похваля - нашето момче Стефан реши да се появи преди термин и се роди тази сутрин, тежащ цели 3760 гр.🩵  Терминът му беше 02.10, но той си избра да бъде септемврийско бебе Simple Smile Родих естествено като бих казала, че всичко се случи сравнително бързо, за което мога да благодаря на екипа в болницата - към 22:30 часа на 27.09 ми започнаха съвсем леки контракции на всеки 6-7мин и с мъжа ми решихме в 00:00 часа да тръгнем към болницата. Контракциите не бяха достатъчно регулярни и интензивни, но вече бях с 4,5см разкритие и предложиха ако искаме да ме задържат за наблюдение. Така и направихме - контракциите се усилиха леко и към 5:30 часа ме вкараха в родилна зала с 6см разкритие, където веднага сложиха епидурална упойка и окситоцин. До 7:00 часа сутринта имах пълно разкритие, упойката спря да действа и започна същественото раждане, а в 7:56 часа се появи и нашето прекрасно момче. Имам малко шевове, които не усетих, защото ги направиха с втора доза епидурална упойка, но си признавам, че сега съм трудно подвижна и се надявам да мине сравнително бързо, за да се грижа изцяло за бебчето Simple Smile
Желая на всички бъдещи мами успех, ще се справите!🫶🏼

# 84
Здравейте на всички (бъдещи и вече) мами! Да се похваля - нашето момче Стефан реши да се появи преди термин и се роди тази сутрин, тежащ цели 3760 гр.🩵  Терминът му беше 02.10, но той си избра да бъде септемврийско бебе Simple Smile Родих естествено като бих казала, че всичко се случи сравнително бързо, за което мога да благодаря на екипа в болницата - към 22:30 часа на 27.09 ми започнаха съвсем леки контракции на всеки 6-7мин и с мъжа ми решихме в 00:00 часа да тръгнем към болницата. Контракциите не бяха достатъчно регулярни и интензивни, но вече бях с 4,5см разкритие и предложиха ако искаме да ме задържат за наблюдение. Така и направихме - контракциите се усилиха леко и към 5:30 часа ме вкараха в родилна зала с 6см разкритие, където веднага сложиха епидурална упойка и окситоцин. До 7:00 часа сутринта имах пълно разкритие, упойката спря да действа и започна същественото раждане, а в 7:56 часа се появи и нашето прекрасно момче. Имам малко шевове, които не усетих, защото ги направиха с втора доза епидурална упойка, но си признавам, че сега съм трудно подвижна и се надявам да мине сравнително бързо, за да се грижа изцяло за бебчето Simple Smile
Желая на всички бъдещи мами успех, ще се справите!🫶🏼
Честито бебче!Много да ви радва!

# 85
Честито, kmsa и добре дошъл на Стефан! Радвам се, че всичко е минало така леко и безпроблемно. Бързо възстановяване на теб, бъдете много здрави! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт