🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 7 779
  • 230
  •   2
Отговори
# 210
Момичета, и аз ще се разпиша - вчера родих моя син с планово секцио, 2980 гр, 49 см. Heart
Терминът ми беше за 17-ти.

Бях със спинална упойка. Самото слагане на упойката не боли. После обаче ми стана много лошо, та ми биха някакво лекарство да спре да ми се гади.
Няма да лъжа, цялата процедура е неприятна, защото усещаш всяко натискане, но поне болка няма.
За 10-15 мин. извадиха бебчо, повиха го и го сложиха до мен за първа снимка. После го взеха за прегледи, а мен продължиха да ме почистват и затварят още около 40 мин.

Сложиха ми и катетър след упойката, нищо не усетих.

Сега се възстановявам. Раздвижването му е майката, не го пренебрегвайте дори и да боли.

# 211
И при мене има развитие, но за жалост не в раждане.
Сега седа и чакам, чакам да ме приемат в болницата за да ме следят. Тъй като кръвното ми е високо.
Седя и се чудя дали ще се наложи секцио по спешност.

При мене също казаха "ще опитаме". Аз и така исках. Държах си на естественото, но пък съм била с тесен таз. Ще пробвам, ако не стане, пробвала съм.

# 212
Sunflowerdots, честито бебче!! Нека да е много здрав и да ви радва! Бързо да се възстановяваш и след няколко дни дори да не помниш секциото 🥳

# 213
Момичета, и аз ще се разпиша - вчера родих моя син с планово секцио, 2980 гр, 49 см. Heart
Терминът ми беше за 17-ти.

Бях със спинална упойка. Самото слагане на упойката не боли. После обаче ми стана много лошо, та ми биха някакво лекарство да спре да ми се гади.
Няма да лъжа, цялата процедура е неприятна, защото усещаш всяко натискане, но поне болка няма.
За 10-15 мин. извадиха бебчо, повиха го и го сложиха до мен за първа снимка. После го взеха за прегледи, а мен продължиха да ме почистват и затварят още около 40 мин.

Сложиха ми и катетър след упойката, нищо не усетих.

Сега се възстановявам. Раздвижването му е майката, не го пренебрегвайте дори и да боли.
Честита радост😃🥰

# 214
Честити бебчета! Да са много здрави и много да ви радват!

Аз също добавям още едно бебе към октомврийчетата 🩵 Малкият се роди няколко часа след термин, нормално раждане. Не съм правила нищо специално за предизвикване на раждането или омекването на шийката. Усещах си, че ще пренося, но той пък се появи навреме (с леко намигване 😁).

Вечерта тъкмо си бяхме легнали, нещо ми примокри, гледам кръв по бельото. Помислих, че е тапата, но кръвта ме поуплаши и с ММ решихме за всеки случай да отидем до болницата. Закачиха ме на тонове, оказа се, че съм с редовни контракции, но не ги усещах изобщо. Направиха ми преглед за разкритие - 5 см. Водите ми започнаха да изтичат, приеха ме и за 30 минути разкритието от 5 стана на 8 см, нямаше време за епидурална. И така след великото напъване, се появи бебето рано призори 🫠

Иначе два дни преди да родя го бяха измерили 3,400 гр., а той се роди 2,980 гр. Също съм с тесен таз, но никога не е ставало въпрос за секцио, АГ-то не е повдигала темата, изглежда е била убедена, че бебето ще успее да си проправи път с минимални щети 😂

На всички мами, които тръпнат в очакване на своите бебенца - успех, момичета! Важното е да сте спокойни и да слушате напътствията на екипа, който ви води, без значение как ще раждате. Всичко ще бъде наред ❤️

# 215
Sunflowerdots, nani_tz честити да са ви рожбичките! 🩷🩵 Здраве, много щастливи мигове и скорошно възстановяване пожелавам. ☺️

LudaShmatka, стискам палци всичко да мине точно както си го искала! 🤞

# 216
Честито на всички бебоци, да са ви живи и здрави и много да ви радват. Мамите които, още не са родили продължавате ли да пиете витамини че аз моите, ги спрях.

# 217
Леле, колко хубави новини има вече ❤️ Добре дошли на малките бебоци и честито на майките героини! ❤️
Относно витамините, моята АГ каза да не ги спирам, включително и магнерота (вероятно защото съм планово секцио).
Днес официално съм в 38 седмица, и всъщност обмислям да продължа с вит и след раждането, като се консултирам първо с АГ.
Остава много малко до голямото събитие и да си призная последните два дни бях под доста силен стрес, чак си поплаках. Изведнъж ме обвзеха страхове какво предстои, толкова силни, че успяха да изместят цялата радост покрай наближаването на срещата с бебче. ММ малко се притесни, а то и аз де, но днес бих казала, че съм една идея по-уверена. Някой с подобни епизоди? Съвети за справяне?

# 218
Честито на всички бебоци, да са ви живи и здрави и много да ви радват. Мамите които, още не са родили продължавате ли да пиете витамини че аз моите, ги спрях.

Тъй като от средата на септември моето АГ не ме е викало за прегледи (а ми предстои такъв в понеделник), продължавам да си пия магнерота, пренаталните и фолиевата киселина, да. Виждам, че някои мами са спрели магнерота, може би и на мен ще ми го спре в понеделник след кръвните изследвания, но до тогава си се придържам към рутината Simple Smile.

# 219
  • София
Момичета, вчера сутринта бях на преглед 37гс + 1. Тоновете бомба - нито една контракция, околоплодни води в норма, плацента наред, разкритие никакво, бебето си влиза в размерите за г.с и по апарат излиза, че е 3,300. Разбираме се следващата седмица за нов преглед и да си пусна изследвания на урина, за да се види нивото на белтъка.
Прибирам се вкъщи, сядам на компютъра да свърша малко работа. Отивам до тоалетната, затварям вратата и чувствам, че нещо започва да тече и това не е урина. 5 минути седях на тоалетната и чаках да се изтече де що има, като станах то продължи да си тече Smiley Разбира се, върнах се обратно в болницата, веднага ме приеха с пукнат мехур, без нито една комтракция и никакво разкритие.
4 часа по-късно котракциите започнаха, след още 4 станаха нетърпими, нямаше да се получи без епидурална, сложиха ми. Поспах. Събудих се, защото действието на анестезия беше поотминало, сложиха ми нова доза, казаха че разкритието е тамън, шийката е изгладена и е време за екшън.
Хора, през цялото време си задавах въпроса: Защо си го причинявам, давай да ходя на секцио, но всички ме окуражаваха, че работата е станала вече, остава само да я завърша до край.
Няколко силни напъна, от които очите ми щяха да изскочат и 15 мин по-късно, Марта пристигна.
Та така, 20 дни преди термин, без никакви предварителни индикации вече си имаме една супер готина мацка. 3,150 гр и 49 см висока.

# 220
Честито на всички вече родили момичета, много здраве и щастливи моменти ви желая ❤ и късмет на всички други, които още си носим коремите 😁❤

# 221
Честити бебчета! Да са много здрави и много да ви радват!

Аз също добавям още едно бебе към октомврийчетата 🩵 Малкият се роди няколко часа след термин, нормално раждане. Не съм правила нищо специално за предизвикване на раждането или омекването на шийката. Усещах си, че ще пренося, но той пък се появи навреме (с леко намигване 😁).

Вечерта тъкмо си бяхме легнали, нещо ми примокри, гледам кръв по бельото. Помислих, че е тапата, но кръвта ме поуплаши и с ММ решихме за всеки случай да отидем до болницата. Закачиха ме на тонове, оказа се, че съм с редовни контракции, но не ги усещах изобщо. Направиха ми преглед за разкритие - 5 см. Водите ми започнаха да изтичат, приеха ме и за 30 минути разкритието от 5 стана на 8 см, нямаше време за епидурална. И така след великото напъване, се появи бебето рано призори 🫠

Иначе два дни преди да родя го бяха измерили 3,400 гр., а той се роди 2,980 гр. Също съм с тесен таз, но никога не е ставало въпрос за секцио, АГ-то не е повдигала темата, изглежда е била убедена, че бебето ще успее да си проправи път с минимални щети 😂

На всички мами, които тръпнат в очакване на своите бебенца - успех, момичета! Важното е да сте спокойни и да слушате напътствията на екипа, който ви води, без значение как ще раждате. Всичко ще бъде наред ❤️
Честито да ви е съкровището! 🥰

# 222
Здравейте момичета.... имам питане .
От днес всеки път когато ида по малка нужда по салфетката има много много малко слуз която е разтеглива и бяла

# 223
Здравейте момичета.... имам питане .
От днес всеки път когато ида по малка нужда по салфетката има много много малко слуз която е разтеглива и бяла
И аз съм така но вчера бях на преглед и забравих да питам, от толкова мисли все нещо забравям.

# 224
Честито и от мен за новите бебчета! Да са здрави и много да ви радват! Gift Heart

Успех на всички бъдещи мами!
Нормално е да се притесняваш и дори понякога панираш. Като настъпи момента обаче, човек някакси се мобилизира. Мислете за резултата, не за процедурата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт