🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 9 790
  • 286
  •   5
Отговори
# 255
Присъединявам се и аз към попреносилите мами, утре ми е термина и съм на тонове. Ще помоля доктора да ме провери за разкритие да видим какво се случва. Миналата седмица ми каза, че не иска да преносвам повече от 6 дни. Ще обсъдим и вариантите, иска ми се да си родя естествено, бебето не е много голямо - 2700.
Стискам палци всичко да е наред и при Вас ☺️
.    Добре дошла в темата. И моя термин е утре. Къде ще раждаш
?

# 256
Приеха ме днес в отделението за преносване и ме пратиха на консулт с анестезиолог, ако се наложи секцио (по принцип ще ми предизвикват раждането със системи и ще е естествено ако всичко е наред) за всеки случай явно, и той ме разпитва и ме пита дали имам някакви алергии, аз не знам да имам, а и няма как да знам и казах че нямам, поне нямам уточнени. След което прочетох че всъщност правят тест за алергии. Говорих с доктора в АГО и той каза че нямало нужда да се прави такъв тест като нямам алергии, но аз няма как да съм сигурна че нямам като никога не са ме изследвали. Да настоявам ли утре да ми се направи такъв тест?

# 257
Присъединявам се и аз към попреносилите мами, утре ми е термина и съм на тонове. Ще помоля доктора да ме провери за разкритие да видим какво се случва. Миналата седмица ми каза, че не иска да преносвам повече от 6 дни. Ще обсъдим и вариантите, иска ми се да си родя естествено, бебето не е много голямо - 2700.
?
В Софиямед. А ти?

# 258
?
В Софиямед. А ти?
Щях да раждам там, но се отказах. В Надежда.

# 259
Момичета, здравейте. Включвам се и аз: терминът ми е в края на месеца, след 2 дни съм на преглед и ще видим бебо как се движи и кога да го очакваме. Днес бях на кръвни изследвания. Докато стигна до прегледа, реших да се консултирам с вас. Такъв резултат трябва ли да ме притеснява? Само да добавя, че от самото начало вечер пия Nataspin H, който е против кръвосъсирване.

# 260
Здравейте, АГто ми каза ми, че ако нямам разкритие и шийката ми е твърда, и без контракции няма да стане с предизвикане и шанса за спешно секцио е по-голям. Казаха ми, че трябва да има някаква индикация за да проработи това. Но пък днес сутринта тапата ми падна и започнаха контракции.. още не са достатъчно чести, та да видим, дано нещата се раздвижат. Simple Smile Успех ви пожелавам и на вас!

Здравейте, аз вече официално преносвам 40+1. Нямам разкритие, шийката е твърда и съм леко разочарована и сдухана, че не се случват нещата. Какво ли не правя... упражнения, секс, разходки, чай от малини, фурми, но не на малката още не ѝ се излиза. Вече е 3700гр и ако не стане естествено тази седмица имам дата за секцио другата. Много не исках да се стига до секцио, но и лекарката се притеснява да не стане много голямо бебето. На друго се надявах днес... но поне са добри тоновете и е май ѝ добре вътре..
На мен днес ми предложиха хапче за предизвикане а още не съм преносила, утре ми е термина. Отказах.. Плацентата е трета степен, започва да старее но водите са добре. Не ми се ражда с ковид. Акушерката ми каза да си почивам и да чакам. До седмица мога да пренос. На теб не ти ли предложиха да го предизвикат?

# 261
madcoco, стискам ти палци утре да се хвалиш с добри новини🤞🏻

# 262
Привет, дами.
Аз се върнах от преглед току-що, днес ми е термина. Никакво разкритие, нито контракции, дълга и твърда шийка. Сега всеки ден до събота ще ходя на тонове, ако положението се задържи същото - секцио другата седмица. Та ще видим...аз не се заричам, каквото е най-добре за бебето и мен Simple Smile и както Господ е рекъл, разбира се! Heart

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 17:35 от Stell_ana

# 263
И аз се включвам от групата на пренасящите. Вчера ми беше терминът и бях на тонове. Всичко е наред, бебето е слязло по-надолу, но аз индикации за раждане нямам. Нито ми падна тапата, нито имам силни контракции. Имам като менструални болки к болки в кръста, но до там. Всяка вечер излизам на разходка и вървя около 7-8000 крачки, надявам се да родя в рамките на седмицата. През ден съм на тонове вече и другият понеделник имам среща с АГ, за да обсъдим вариантите. Надявам се да родя преди това..
Тази сутрин имах много остри болки, които ме събудиха в 5 часа, но беше единична болка, не последваха други подобни.

# 264
Доста сме се изкривили, че обезкосмяването трябва са се случва при всички ежедневно.

Бръсненето в интимната област е личен избор и въпрос на предпочитание. То е наложено от производителите на самобръсначки, за да продават повече от продуктите си. Само мъжете не са им носили желаната печалба. Ако се върнете назад във времето, никоя жена не си е бръснела краката (нашите баби например) и мишниците.

Има болници или поне персонал, където това не е задължителна процедура - нито клизмата, нито бръсненето на интимната зона. Допитайте се тях.

Съгласна, че бръсненето и обезкосмяването са личен избор и никой не трябва да бъде притискан да го прави. Все пак живеем в друго време имаме достъп до много различни, безопасни и удобни начини за поддържане, от лазерна епилация до обикновен тример или депилатоарен крем. За мен лично това не е въпрос на тенденции или маркетинг, а по-скоро на лична хигиена и комфорт. Космите имат своите функции, но задържат и пот, и миризма, особено в интимните зони, което може да е неприятно не само за нас, но и околните (докторите) по време на раждане. Разбира се, не говоря за крайности или ежедневно бръснене, а за умерена поддръжка примерно веднъж седмично, както поддържаме ноктите си или косата. Не става дума за това „да се харесаме на мъжете“, а просто за усещането за свежест и самоуважение.
И да в болнична среда, особено преди раждане, често се налага обезкосмяване по медицински причини, и е по-комфортно сам и внимателно човек да се погрижи за това вкъщи, отколкото да бъде правено набързо от персонала.
Така че не става дума за „натиск“, а за лично разбиране за чистота и грижа за себе си.

# 265
Здравейте! Днес бях напреглед в болницата контракции нямам не се показаха на апарата тоновете са добри ако не съм родила тези дни на 17 съм на преглед на видеозон и така но общо взето към 6-7 дена може да се изчака след термин.

# 266
Момичета, случайно се зачетох в една стара тема тук във форума, която ми действа позитивно и разсейващо - смешни моменти при раждане. Споделям ви линк:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1160723.90

В същата тема една майка споделя, че е открила клипче в ютюб с упражнения, стимулиращи раждането, като коментарите на хората били позитивни. Направила упражненията с недоверие, но на следващия ден и тя родила, та споделям ви линка, който е оставила:
https://youtu.be/TfHkmMyvoBQ?si=59fuUht8B2VHZ0fA

Мнението й е на страница 7 от темата.

# 267
Здравейте, АГто ми каза ми, че ако нямам разкритие и шийката ми е твърда, и без контракции няма да стане с предизвикане и шанса за спешно секцио е по-голям. Казаха ми, че трябва да има някаква индикация за да проработи това. Но пък днес сутринта тапата ми падна и започнаха контракции.. още не са достатъчно чести, та да видим, дано нещата се раздвижат. Simple Smile Успех ви пожелавам и на вас!

Щом тапата е паднала и са започнали леки контракции, до ден два очакваме да се похвалиш. Поне така стана при мен предния път, 2 дни имах по-леки непостоянни контракции преди да започне същинското раждане. Чакаме добрите новини 😍

Иначе при мен нещата се развиват в друга посока от тази, която очаквах.
Освен, че бебето е вече 4100 според апарата, имам венозен сплит точно до родилния канал, който се пълни с кръв и може да създаде проблем при естествено раждане. Обясниха ми, че има вероятност да се спука и нямало как да спрат кървенето. А и до термин имам още 2 седмици почти, което значи, че бебето още ще порасте.
И утре ще обсъждаме дата за секцио за следващата седмица 😥 Още в кабинета се разплаках и лекарката се опита да ме успокои, че не е толкова страшно секциото.
Моля раждалите секцио да споделят опит, най-вече как се грижехте за бебето първите дни. Най-много ме притеснява да не го захранят с адаптирано мляко на шише и да имаме проблеми с кърменето. И как ще го вдигам с операция 😥😥😥 След колко време вече можехте да се оправяте съвсем сами без помощ?

# 268
Момичета, случайно се зачетох в една стара тема тук във форума, която ми действа позитивно и разсейващо - смешни моменти при раждане. Споделям ви линк:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1160723.90

В същата тема една майка споделя, че е открила клипче в ютюб с упражнения, стимулиращи раждането, като коментарите на хората били позитивни. Направила упражненията с недоверие, но на следващия ден и тя родила, та споделям ви линка, който е оставила:
https://youtu.be/TfHkmMyvoBQ?si=59fuUht8B2VHZ0fA

Мнението й е на страница 7 от темата.
Доста забавни истории, рано се разсмях със тези мъже. Сега ще гледам клипове, и ще започна и аз дано има напредък въпреки че съм със термин 27 ми се иска да се случат нещата по скоро.

# 269
дравейте мили Мами,

Имам следния казус термина ми е 3 ноември в момента съм 37+1, лекарката която съм избрала ще излиза отпуска точно 39 и 40 седмица, вчера бяхме на преглед и ми направи проверка за разкритие, без да имам каквито и да е контракции или други индикации за родова дейност. В никакъв случай, не искам да поставям професионализмът й под въпрос, но няма как да не ми мине мисълта, че го прави за да предизвика раждане. След прегледа имах доста кървене, днес също изчиствам. Бях и звъняла да попитам нормално ли е и днес ми върна като ми каза: Не се притеснявай, ще е така при проверка. Следващата седмица имам час отново. Искам да й кажа, че не искам да ме проверява за разкритие …. Притеснена съм как ще го приеме…

Общи условия

Активация на акаунт