Просяци по светофарите

• 3 553
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
Аз затова давам с идеята, че има нужда този човек, а не да си храня егото и "вижте колко съм състрадателна", както беше написано.
В повечето случаи никой не ме вижда, не разказвам за това на никой, не парадирам, правя го защото така съм решила и ако някой ден ми се наложи помощ да има и на мен кой да ми помогне. Малко мисля дай, за да ти се даде и на теб.
Преди няколко години ми попадна интервю на психолог в него се разказваше, че дават задача на неуверени хора да искат от случайни минувачи пари. От тогава като ме спре някой млад и ми поиска 1 лв, си казвам, че може да е с такава задача.
Ако срещна едни и същи и ми кажат някоя друга история става ми малко тъпо, но както казах греха си е техен.

# 61
  • София
Виждала съм млади, не лошо облечени мъже да ми искат пари, обикновено колкото да си купят билет за метрото, това е обичайното. Защо не искат от други мъже, а от жени просят?

# 62
  • София
Разчитат, че жените са по-състрадателни.
Отминавам, не им слушам версиите, няма смисъл.

# 63
Аз веднъж го питах един такъв, не го ли е срам да иска пари от жени?
Не, той живеел на улицата и търсел начин да се изхранва. Хич не изглеждаше да живее на улицата.

# 64
Разчитат, че жените са по-състрадателни.
Отминавам, не им слушам версиите, няма смисъл.

Не точно. Или поне не само. Психологията е по-тънка - жените са по-слаби, по-беззащитни и се страхуват и затова са по-склонни да дадат нещо за да се отърват от застрашително изглеждащия просяк.

# 65
  • София
Тези които мият прозорци на пътното платно само ги замазват, а и съм убедена, че са поставени организирано там. Имат си зони. Няма как някой случаен да реши и да застане на чужд булевард, особено ключовите.
На тях в никой случай не бих дала, но на възрастните жени с букети или гъби примерно ми се разтапя всичко. Недай боже да не си взема гъбите - настояват до дупка парите да са срещу каквото продават. На тях и на пеещите/свирещите давам!

# 66
Давам. С 10-15лв на ден няма да прокопсам.

Общи условия

Активация на акаунт