Бихте ли отишли на погребението на бившия си съпруг/а?

• 3 512
  • 97
  •   2
Отговори
# 90
Не виждам каква полза има да отидеш да видиш бившия/бившата синьо-зелен и замръзнал, нямащ нищо общо с жизнен човек. Ако толкова е необходимо да подкрепиш децата, направи го задкулисно, организация, финанси, рамо да поплачат и толкова.

# 91
  • Варна
Разведена съм, развода беше грозен и не сме в добри отношения. Като компромис за децата бих изчакала пред входа на гробищата,за да се избегнат конфликти.

# 92
За погребение и сватба се поизясниха нещата. А какво мислите за абитурентския бал? Много години след развода, организира се празник, канят се хора, детето вече завършва училище. И двамата родители си имат свой живот и нови партньори. Да се съберат ли или всеки по отделно - единият на бала, другият малко след това, напр. в началото на лятото? Как смятате?

# 93
  • София
За бала има тема - https://bg-mam.ma/t/1715522

# 94
За погребение и сватба се поизясниха нещата. А какво мислите за абитурентския бал? Много години след развода, организира се празник, канят се хора, детето вече завършва училище. И двамата родители си имат свой живот и нови партньори. Да се съберат ли или всеки по отделно - единият на бала, другият малко след това, напр. в началото на лятото? Как смятате?

Пак зависи от отношения между родителите, причина за развод, а също и от желанието на детето.
Моя близка не покани бившия, беше много наранена от развода. Там обиди, насилие и тн не е имало, но така реши. Друг познат изцяло финансира събитието, но не отиде на бала на детето, макар че оказва помощ  стабилно(не само финансово). Не беше поканен. В други случаи майката и бащата на абитуриента са щастливо семейство, но родителите на единия родител са разведени и започва едно чудене, седене на тръни. Тъй като скоро имах абитуриент, четох две години преди това +нашата тема, различни споделяния, различни ситуации. Няма правилно и грешно, ако се отчете желанието на самото дете, то е важното в момента.

# 95
  • София
Ох, мама мия. Ние избутахме единия абитуриентски и след това се разведохме. Две години минаха, но БМ още го държат лудите, така че аз все още мисля, че не е добре да се срещаме физически.

# 96
Моето мнение е, че погребението е за живите - за последно сбогом, за осъзнаване на смъртта на човека, за собствено успокоение. Ако съм нежелана  там и ще трупам обида и лоши погледи или ако аз самата не го чувствам отвътре, не бих отишла.
В крайна сметка, ако чувстваш нужда да отидеш на гроба му, да отдадеш почит или да изкажеш нещо, винаги можеш да отидеш след това насаме.

# 97
В крайна сметка жената от конкретния случай отиде ли на погребението?

Общи условия

Активация на акаунт