Бихте ли отишли на погребението на бившия си съпруг/а?

• 3 535
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
Това колко хубаво си прекарвали всички разведени с нови съпрузи на сватби е някаква утопия. Отстрани може и така да изглежда, ако са интелигентни и възпитани, в действителност не е вярно. Бях на такава сватба на много близка на дъщеря ѝ. Определено на втория баща, който я отгледа, изучи и даде добър старт в живота, не му беше приятно да не отведе доведената дъщеря до олтара. Пускаше отровни стрелички, чувстваше се пренебрегнат. Да не говорим за новата съпруга на биологичния баща, присъстваща със замръзнало лице, чудеща се да приема ли поздравления и като каква. Иначе отстрани всичко си изглеждаше перфектно.
А според мен новите половинки на биологичните родители изобщо не е трябвало да присъстват и да се събират по двойки. Именно за да се избегнат подобни неловки ситуации. После могат да си празнуват отделно с младоженците.

# 76
Margarita1976, как си представяш женени хора, че няма да идат заедно на сватба на детето  на един от тях? Как ще идат само родителите, а половинките им ще се крият като мишки?
Пък и сватба е, не е погребение - всеки обича хубавото Simple Smile

# 77
Margarita1976, как си представяш женени хора, че няма да идат заедно на сватба на детето  на един от тях? Как ще идат само родителите, а половинките им ще се крият като мишки?
Пък и сватба е, не е погребение - всеки обича хубавото Simple Smile
Това, че си женен за някого не означава че сте скачени съдове в крайна сметка. Аз например не бих отишла, ако съм в ролята на втората съпруга на бащата и особено ако знам, че ще получавам стрелкащи погледи от майката и от всички нейни роднини, а ако хората са по-прости могат и цял панаир да спретнат защо съм отишла. Самата аз не бих се чувствала комфортно. Разбира се, ще купя подарък на младоженците и ще ги поздравя, но по-добре насаме в компанията на баща им.

# 78
Margarita1976, ама не си втора съпруга и нямаш никаква идея кой какъв е и защо такъв е. Simple Smile

# 79
  • София
Според мен желанието на младоженците би трябвало да е водещо в случая. Ако не съм желана от тях, не бих отишла. Под достойнството ми е да се бутам там, където не ме желаят.

# 80
Е, то е доста лесно с измислен развод и въображаеми деца да си останеш у дома Simple Smile хаха За години наред обикновено децата са свикнали с новите партньори на половинките си и нямат кой знае какви проблеми.

# 81
  • София
Това пък ми се струва абсурдно, съпруга ми да не е с мен на сватбата на детето ми.

# 82
  • София
По принцип досега не съм се бутала там, където не ме желаят. Просто не обичам да се унижавам сама. Не виждам причина да го правя.

П.П. Говоря ако младоженците (или някой от тях) не ме искат. Ако ме искат е друго.

# 83
Е декрет, че си нежелана едва ли ще получиш. Освен при някакви крайно ненормални отношения, но тогава бъди сигурна, че хич няма и да те поканят.

# 84
  • София
Е декрет, че си нежелана едва ли ще получиш. Освен при някакви крайно ненормални отношения, но тогава бъди сигурна, че хич няма и да те поканят.
Не съм дете, че да ми трябва декрет, за да схвана дали съм желана или нежелана.
Не понасям нахалството, нито харесвам самоунижението. Ако не съм желана от млладоженците, няма да отида.

# 85
Ама за теб е съвсем имагинерно Simple Smile Злата мащеха напоследък е само в приказките.

# 86
  • София
Колко от пишещите в темата са били изправени пред избора дали да ходят или да не ходят на погребението на бивш? Мисля, повечето пишем имагинерно.

Досега съвсем реално не се бутам там, където не съм желана. Както казах, не обичам самоунижението.

# 87
Аз за погребения не говоря, само за сватбите Simple Smile

# 88
  • София
А аз и за двете.
Светът не се върти около моите желания. Понякога другите са по-важни.

# 89
Аз съм бил пред такъв казус с погребение на бивша, не бяхме обаче много близки, а и много години нямахме никакви отношения и сметнах, че не е редно да присъствам, нито съм имал и особено желание за което.
За сватбата факт е, че хората трябва да имат поне някакво задоволително ниво на интелигентност, в единия случай родителите макар и разведени от много години мисля, че нямаха сериозни нови партньори, май майката имаше мъж до себе си, но не съм забелязал някакво напрежение покрай което. Всички бяха щастливи от повода и не съм забелязал нещо неприятно за някой. В крайна сметка водещо е желанието на младоженците всички важни за тях хора да присъстват и да споделят този момент на радост, всякакви изпълнения са признак на простотия и непреглътнато его.
За втория баща ясно, че му е криво в споменатия пример, но това са неща, с които би трябвало да е бил наясно още като се е хванал с жена с дете.

Общи условия

Активация на акаунт