Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 6 494
  • 168
  •   3
Отговори
# 150
И не ви ли идва на акъла, че ако се оправи тая кочина, имотите ви ще струват много повече и то с реално покритие.
Ти луд ли си, нали за да се оправи и построи инфраструктура трябва да се вдигнат данъците на имотите - кой да ти дава пари за такива глупости, като може парите да ги набием в още нови строежи и да спечелим от покачването им?
Е сега на Дани парцела накрай Созопол например, кой знае какво трябва, за да стане като в белите държави - асфалт, канавки, отводняване, деретата да се почистят, да се пусне ток, вода, канал, ама и на пречиствателната станция в района съответно да се вдигне капацитета, и на подстанцията, и на язовира, и много други работи. Кой да ги плати? Държавата! Защо да плащат само собствениците на имотите, които ще спечелят от това, като може да платят всички данъкоплатци, от бездънната каца, наречена държавен бюджет 😀

# 151
Евтините ми парцели са на края на Созопол и ще им трябва хасфалт, 200-300 метра.
(накрая, накрая, 5 мин до плажа пеш. До военната почивна станция са)
Скъпият ми парцел е баш на Стадиона в центъра на новия град и си има всичко. И ток и вода и хасфалт (без последните 20ина метра, дето и без това строителят (или аз) ще ги прави)
Точно в дупка между множество завършени блокове е.
Утре да кажа и ми дават 10ина апартамента срещу обезщетение и строежът почва.
Но ако аз инвестирам и платя цена като за 10 (примерно 2млн лв), накрая при успех ще имам 30. И то без да деля съсобственост. Лошото е, че ще минат години докато започна, а и докато се строи. Трудът и времето са повече.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 12:13 от dany1

# 152
Ти пък какво питаш - не си ли чел назад из темата? Сто пъти сме го обяснявали.
........
Какво може да се обърка? Когато валят безплатни пари от небето, трябва да подложиш голямата кофа, тоест да умножиш 100те по 1000, годините по 30, и ето те милионер.
Всъщност, ако си на 23 години (според ника) може би не трябва да използвам сарказъм и хипербола, че вземеш наистина да направиш така. Не е финансов съвет!

В тия сметки толкова сте се увлекли, че ви бяга общата картина. Ако българинът беше достатъчно финансово грамотен, щеше да инвестира пари в производство и бъдещо развитие за себе си, хората около него и собствената си страна. Но, действителността е друга, българите сме неграмотни, мързеливи, явно не сме и умни(визирам себе си също). Защото основно инвестираме пари с цел краткотрайна печалба в най-тъпата схема - спекула с апартаменти. Нищо не се иска от теб, седиш и чакаш да минат 6 месеца поне, и си отгоре.
Казваш от банката валят безплатни пари. Не съм чул до сега, банка да дава пари за апартамент на зелено. На строители дават, но не и на обикновен купувач. Ще  ти го обясня така, обикновено хората купуват апартаменти с ипотечен кредит на акт 15-16(има банки и на акт 14). Повечето такива покупки са на вторична продажба, дори и да си мислиш или да ти казват, че не са. Там да инвестираш пари от банка не става. Става само в кеш. И ако не си разбрал, има съвсем друга ниша с голяма и бърза печалба, има хора, които купуват апартаменти на зелено и продават на хора като теб и dany1, не се  чакат 30г да се изплати кредита, а 1-2.
Съгласен съм да се ползва ипотечен кредит за собствено жилище, но за дългосрочен бизнес и да хвърлиш там всичките си пари, абсолютно не. 
Въпреки, че и аз съм инвестирал в няколко имота за диверсификация, не за друго, ами защото ми харесва думата Wink

# 153
Не си ми разбрал поста явно, така и предполагах - затова сложих последното изречение, но уви.

# 154
Брави бе Ники, ти си ги разбирал нещата. И след като така ги виждаш, отговори ми - това безкрай ли ще продължава? И какво става след това?

# 155
Нищо не си чел от темата, но държиш да пишеш.
99% от апартаментите си съм ги купил на тъмно зелено от строител или с отстъпване право на строеж срещу обезщетение.
Един, единствен съм купил с акт 16, но той се продаваше на цена като за зелено от човек, който бързаше да продава.
Има си начини да се финансират апартаменти с ипотека на зелено.
Писал съм ги, няма да ги пиша пак.

Продължавай да си мислиш, че и другите са глупави. Щом ти помага.

# 156
Елените, до Св.Влас.
Честито на всички които НЯМАТ имот на Бетономорието.Където горите са изсечени и деретата застроени....

# 157
За горите и деретата не отричам, обаче при над 50 литра на квадратен метър по принцип почват проблемите. А там четох, че паднали над 200 литра... Да не дава Господ.

# 158
Климатът става все по- екстремен и агресивен. При над 150 литра на кв. м малко канализации биха издържали. Имаше при мен прогноза за 100- 140 и се спряха от предния ден училищни занятия, работници бяха освободени от работа за тоя ден и т.н., за да няма толкова придвижване с коли, и всички от полицията и пожарната бяха навън. Нямаше кой знае какви щети, ама можеш ли да го предвидиш.

# 159
Не си ми разбрал поста явно, така и предполагах - затова сложих последното изречение, но уви.
Помислих, че и последното е иронично, извинявай, иначе си прав, в грешка съм Simple Smile

dany1, нямам идея колко апартамента имаш, но щом да смениш една пералня на наемател, ти е проблем и ще търсиш втора ръка, ако старата не се оправи до седмица две, значи си по-умен отколкото очаквах и с твое позволение, ще те търся за други съвети ако нещо го закъсам.

Гого, нищо не разбирам, но от другата година мисля спирам да инвестирам в имоти.

По темата за времето, от началото на седмицата във Варна имаше предупреждения по имейли и социални мрежи за лошо време от кметовете по райони с предупреждение всички да вземат мерки за ураганен вятър, дъждове, наводнения и т.н.

# 160
Цитат
Гого, нищо не разбирам, но от другата година мисля спирам да инвестирам в имоти
Защо бе Ники? Какво се е променило? Ето виждаш, цените растат и ще продължават така.

# 161
Huku23, въпросът не е имаш ли 500 лв за нова пералня да си патрон и да не ти се подиграват по форумите.
Въпросът е как се правят пари от имоти - ами ето така - купуваш ап.,който никой не го иска за кажи-речи без пари. После правиш каквото можеш сам, минимизираш всички разходи,максимизираш наема. Евала му правя нa dany1 за подхода, вие като искате се смейте какво прави той. Само че чисто математически подходът му е най-правилният,който съм срещала до момента.
Човекът купува с кредити,ама колко % са тези кредити от пазарната стойност на всичките му имоти? Залагам на 30-50%. Колкото до тeб,Ники, доколкото разбирам,влизаш на зелено и на напреднал етап чакаш да дойде някой балък с кеш, за да изповядаш на колкото си купил? И мислиш,че си превъртял играта?

# 162
Нищо не съм превъртал, просто "чисто математически" парите, които прави dany1 за 20-30г могат да се направят 10 пъти по-бързо. Иначе аз нищо не чакам, гледам да имам повече свободно време и да уплътнявам с почивки по различни дестинации. Но опра ли до 1к лева дали да дам за моя инвестиция, значи нещо куца в цялата схема.

# 163
Huku23, въпросът не е имаш ли 500 лв за нова пералня да си патрон и да не ти се подиграват по форумите.
Въпросът е как се правят пари от имоти - ами ето така - купуваш ап.,който никой не го иска за кажи-речи без пари. После правиш каквото можеш сам, минимизираш всички разходи,максимизираш наема. Евала му правя нa dany1 за подхода, вие като искате се смейте какво прави той. Само че чисто математически подходът му е най-правилният,който съм срещала до момента.
Човекът купува с кредити,ама колко % са тези кредити от пазарната стойност на всичките му имоти? Залагам на 30-50%. Колкото до тeб,Ники, доколкото разбирам,влизаш на зелено и на напреднал етап чакаш да дойде някой балък с кеш, за да изповядаш на колкото си купил? И мислиш,че си превъртял играта?
По-скоро заемите са към 10% към момента.
След още няколко месеца ще има кардинална ре-аранжировка и ще вдигна на 15%, но количеството ще скочи много.

Huku, аз преди 9г се върнах от Канада и там бях под наем. Кви 30г? Като можеш прави си парите по-бързо. Не всички го можем. Евала, че хвърляш наляво надясно по 1к без да си правиш сметката като бакшиш на сервитьорка. Не съм го стигнал тоя етап.

# 164
Богатите хора затова са богати, защото си правят сметката. Не мисля, че дани цепи стотинката на две от нямане, а защото човека иска да оптимизира на макс. Ако това не изяжда много време, не виждам нищо лошо. Хвърлянето на пари по почивки и цепене на стотинка при инвестиции са съвместими неща и могат да се случват едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт