Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 9 000
  • 252
  •   17
Отговори
# 225
  • София, Bulgaria
Само да кажа, че животът не е константа. В един момент дадено решение е било удачно и правилно за нас, но в някакъв следващ момент може вече да не е. Или просто да ни е омръзнало, да сме загубили интерес или да не пасва на начина ни на живот и мислене.
Същото е и с бизнеса и управлението на парите. Днес мога да смятам, че имотът е нещото, което най ми пасва да инвестирам, да си държа парите и т.н. , но утре мога да реша, че вече не ми се занимава, защото съм намерила нов вариант за мен. И тогава пренасочвам капитала си, нищо ново. Нищо не е завинаги.
Същото важи и за имот за лично ползване. Преди 5г. мислих, че имам мечтаното жилище и това е завинаги, ама днес вече имам други идеи за живота си и това жилище е само инструмент за мен.
Понякога печелим, понякога губим не знаем, какво ще ни донесе бъдещето.

# 226
Накратко: прогнози за 4000-5000 евро в София и печалби за всички, които включително и днес решат да купуват. Има цени и в Мюнхен, и във Виена, и в Прага. За сравнение.

https://offnews.bg/ikonomika/imotite-mozhe-da-dostignat-sredna-t … led-v-852775.html
Същи Мюнхен и Виена е София, особено сега като минеш през Люлин или Красно Село - то чистота, то подредба, то организация 😀
А пък като викнат Таки да оправи кашата, съвсем ще станем европейска столица за образец. Е, ще плащаме малко по-висока такса смет, но това е да си в ЕС

# 227
За пореден път повтаряме.

Ако всичко беше лъснато като в Германия, цените ни щяха да са в пъти повече от там.
Например между Монреал и Ванкувър, все канадски градове, разликата е 2-3 пъти. Като основен фактор е климатът.

Стига сте ни я навирали тая Германия.

Отделно, не се сравняват жилища на една възраст. Сравнява се ново, лукс строителство, с някакви коптори на по 120г по селата, с лепнати отгоре някакви балатумчета и кухнички в стил Виденов.

# 228
Абе бе знам. И хората в Царево и Елените имаха лукс ново, но виж какво стана.

# 229
Според мен обаче,жилищата в Елените може да се продадат на половин от пазарната цена... Което пак е изгодно... Все някой ще се намери да купи...

# 230
Кой луд ще купи в дерето, където е текло пак ще тече. За събаряне е всичко и оъд и обещетения на засегнатите.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 13:51 от DayInMay

# 231
Няма нужда да се събарят жилищата,ако се укрепи реката... И вероятно това ще направят,защото е много по-евтино,отколкото да зарежат сградите...

# 232
  • София
А компрометираните сгради кво ще ги прайм? Ще купуваме ли в тях?

След пороя в Елените има компрометирани сгради

# 233
Аз имах предвид не наводненията, а почистването и сметоизвозването. В два столични района са преустановени от неделя и контейнерите преливат. Може и да се възстанови извозването, ако софиянци клекнат на Таки и Вълка и плащат 4 пъти по-висока такса смет. Други квалифицирани фирми да извозват боклука нямало.
Това ни е европейската столица в момента:

# 234
  • София
Едно време в Люлин помня беше така при смяната на Волф с Титан. Това не спря ръста.

https://news.bg/politics/volf-96-si-izteglya-kofite.html?sort=desc&page=1

# 235
Накратко: прогнози за 4000-5000 евро в София и печалби за всички, които включително и днес решат да купуват. Има цени и в Мюнхен, и във Виена, и в Прага. За сравнение.

https://offnews.bg/ikonomika/imotite-mozhe-da-dostignat-sredna-t … led-v-852775.html
Същи Мюнхен и Виена е София, особено сега като минеш през Люлин или Красно Село - то чистота, то подредба, то организация 😀
А пък като викнат Таки да оправи кашата, съвсем ще станем европейска столица за образец. Е, ще плащаме малко по-висока такса смет, но това е да си в ЕС
Тази статия е смешна, който купил тук там някой имот и дава поднаем се кефи. Познавам Георги Канайков,  добро момче, ама има нужда да си изплати ипотеката. Хайде давайте да дадем, теглете кредити, аз ще консултирам, банката дава комисионна, сега е момента, че после кредити няма. Кой въобще ще повярва, че след 10 години няма да се дават кредити?
Тази тема е много безполезна, обсебили са я няколко човека и нищо.

# 236
  • София
Париж 2023

но комент

# 237
Поради засиления интерес продавачи в Елените вдигнали цените Grinning

# 238
  • София
Скрит текст:

Тази статия е смешна, който купил тук там някой имот и дава поднаем се кефи. Познавам Георги Канайков,  добро момче, ама има нужда да си изплати ипотеката. Хайде давайте да дадем, теглете кредити, аз ще консултирам, банката дава комисионна, сега е момента, че после кредити няма. Кой въобще ще повярва, че след 10 години няма да се дават кредити?
Тази тема е много безполезна, обсебили са я няколко човека и нищо.

Хубаво е да четем статиите(и аз дори не я прочетох Grinning). Ето какво казва Георги Канайков:
Цитат
В кратка презентация Георги Канайков, директор "Консултантска мрежа" в Creditland.bg, посочи че след влизането в еврозоната може да се очаква плавно повишаване на лихвените проценти по новите заеми за жилище, което не важи за старите ипотеки, тъй като законово е определено приемането на еврото да не може да бъде повод за повишаване на вече договорени лихвени проценти.

т.е. не че няма да се дават кредити след еврото а че ще са по-неизгодни!
Кое не е вярно от цитата? Типично тролски похват: Ad hominem

# 239
Прочети пак

Общи условия

Активация на акаунт