Първо да уточня, че става въпрос за моя братовчедка, с която сме доста близки и я чувствам даже като сестра. Поне на два пъти й предложих да пише във форума, но тя не иска да се регистрира и се съгласи аз да пиша вместо нея.
Та, тя има мъж с който живеят на семейни начала, нямат деца за момента. Напоследък започна да ми се оплаква, че мъжа й от време на време се държи грубо и я обижда с думите "абе ти тъпа ли си". Днес отново ми се обади по телефона, този път почти разплакана, и ми обяснява как са спорили за нещо и той се е държал грубо, обиждал я е на тъпа и проста. Казал й е че е родена тъпа и не знам си какво още. Също така нещо от сорта: "кога ще започнеш да мислиш и да се държиш адекватно". Доколкото разбрах, обикновено това се случва в някакъв спор, включително и в не толкова сериозен такъв, много често за съвсем дребни и незначителни неща. Всъщност така е било още от началото на съжителството им, което е от около три години. Сподели ми, че преди да заживеят заедно не се е държал по този начин, не я е обиждал, камоли да я нарича тъпа. Сблъсъка с ежедневието и битовизмите очевидно се отразява на всички по един или друг начин. Но, ми разказва как в някои други моменти пък се случва да е добър и спокоен. Всяка сутрин дори отивал до леглото да я целува и гушка, понеже тръгва за работа преди тя да е станала. След някои спорове се случвало да й се извини, но не винаги. Очевидно е объркана и някакси й е унизително явно. Говорила е неведнъж с него за това му отношение към нея. Даже в един момент е започнала и тя да му казва че е тъп, и т.н., уж за да може да се усети и да спре с обидите, но явно и това не действа. Ни с добро, ни с лошо... Тя се притеснява да не би наистина да изглежда тъпа и недодялана в неговите очи. Когато в по-спокоен момент му е казвала, че не й е приятно да я обижда, той се е случвало да й отговори: "Всъщност не мисля че си тъпа, може би се правиш на такава". Честно казано аз не знам какъв съвет да й дам, за това предпочетох да пиша тук. По принцип струва ли си да си развалят връзката заради това. Тъй като от нея знам, че като цяло не е толкова зле, с изключение на тези словоизлияния и грубо отношение на моменти. Виждам че се разстройва от тези неща. Аз лично не мога да кажа, че съм свидетел на отношенията им като цяло, всичко това го знам от нея. Дори вече рядко се виждаме, повече се чуваме, понеже на този етап сме далече една от друга. А дори не говорим за хора на по 20 г., а 35-40 годишни.