С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 4 569
  • 189
  •   7
Отговори
# 165
Да, точно това е проблема-фокуса от нея се измества върху жената и детето. Което е нормално, просто не могат да го преживеят. Те си мислят, че цял живот синовете им ще са залепени за тях, вменяват синовния дълг и така. Просто когато сина стане мъж, глава на семейство, има други приоритети и маминка остава на заден план. И много от нещата са семейни въпроси, които е нормално той да обсъжда с жена си и да решава с нея. Но Маман как да го разбере, като до вчера сина й я е търсил за съвет и мнение, пък сега видиш ли няма нужда и се съобразява и съветва с жена си.....

# 166
Ех, Сретулчице, в такива моменти повечето хора блокират и се сещат за такива хубави отговори, ама по-късно.
За мъжа си, Нина Николина да има едно наум, че не може да разчита на 100 процента на него и в криза винаги да е готова да се справи сама.
Това мога да кажа като съвет.

# 167
Те може и да са си били близки, но сега е нова ситуация и ти си в нея.
Не знам какво да ти кажа, не си случила на свекърва, пък и тя явно не те харесва, но директни обиди пред мъжа ти в твое присъствие си е позволила, а той не е реагирал.
Това значи ли, че мълчаливо се съгласява с нея? Много грозно е било това, но и тм  има заслуга.
Не обсъдихте ли после насаме тези думи, той какво мисли? Аз бих провела с него спокоен разговор и да анализираме ситуацията и обидите, защото утре и друго можеш да чуеш, че и детето ти.
Като е искала да си тръгне, да си е тръгнала. Можете ли да се справите без нея, сега се оправяте без нейна помощ, нали? И не мрънкате, за да си помисли тя, че няма да мине без помощта и?
Създайте си организация да не стигате до нея, така и ще я обезоръжите да си мисли, че без нея не можете. Да стои там и да си чака да настане пак нейния час, а той да не идва.

# 168
Ама тя действително ли те нарече "глупачка"? И ти защо не реагира с например " Може, ама възраженията към сина ти, той ме е избрал" Simple Smile
Започвам да се дразня на този "мъж".

Казах ѝ, че ако желае да поддържаме нормални отношения, ще трябва да уважи избора на сина си. В противен случай не е добре дошла в дома ни с негативната си енергия.
Мъжът ми най‑после започна да ме защитава и да се заявява, но времето за това е изпуснато — вероятно, ако бе действал по‑рано, ситуацията нямаше да ескалира до сегашните размери. Когато поведението не среща последици, то се възпроизвежда.

# 169
  • Най-красивата страна
Младото семейство има нужда от лично пространство.
Не е нужно свекървата да виси постоянно в дома им.
На гости-да.В удобно време.
Да види внучето-да,нормално е.
Да му обърне внимание.
За помощ при новородено-да попита ,,Имате ли нужда от помощ,,а не да цъфне с багажа на вратата ,,Аз идвам у вас за 1 месец да помагам,,
Количка,кошара,проходилка,торта за рожден ден....това са неща,които трябва да се обсъдят с родителите .
И ако родител каже ,,не,, просто не се купува.И това не е обидно.Съвсем нормално е.

В днешно време майката обикновено не е някакво 15г.момиченце,което има нужда от наставления как да се грижи за бебето.
Много майки,след като излязат от родилното  не искат 10 човека гости вкъщи на софрата.А предпочитат да останат тримата сами-мама,тате и бебето.И аз бях от тези майки.
Гости-за 1 -2 часа.
Режим на бебето,хранене,обличане,къпане-майката се справя и сама.
Ако поиска съвет или помощ-да.
Но  непоискани съвети-не.
Рожден ден,особено първи-мама и тате искат да си го организират,те да изберат тортата,мястото за празнуване...
О да,много от днешните татковци участват в грижите за бебето.И памперси могат да сменят и при къпането помагат ...

Не е сложно.
Но много често отношенията между снаха и свекърва се развалят след раждането на детето.
Ама защо ще ражда снахата в частна болница.
Ама защо със секцио.
Ама защо ще кърми половин година.
Ама защо не иска да захрани бебето точно сега.
Тези въпроси могат да бъдат спестени.
Това не е работа на свекървата.

Много лошо е и когато свекървата оплюва майката пред детето.
Това съм го чувала
,,Майка ти каква е палачорка,,
,,Тя майка ти не разбира,,
,,Майка ти за нищо не става,,
Детето не се настройва против майка си,а постепенно се отдръпва от баба си.Особено по-големите деца.
Защото на никого не е приятно да оплюват майка му.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 19:32 от Veronikaaa

# 170
Не е лесно за синовете да отрежат на 100% майките си и това е разбираемо. Майка е все пак, не комшийка. Ама тук се разбира до голяма степен колко е читав мъжа. ММ напълно ме подкрепи да не общувам с тях изобщо. В смисъл буквално няколко години не съм говорила с тях. И не съм ги виждала. Той си ги е виждал, макар че сам беше разредил много без аз да имам претенции. Беше му дошло до гуша. Като заговорят срещу мен затваряше телефона. И така. След като родих омекнаха към мен, но не са се променили особено. Аз сама не поддържам никакъв контакт с тях. Виждам ги много рядко с него и с бебето. Те се държат приемливо. Дуднат, но аз отдавна не се впечатлявам на дуднене. Помощ не предлагат никаква, което в нашия случай е за добро. Ако пак започнат да прекаляват и злобеят, аз пак ще ги блокирам. 😀 А той е свободен да си ги вижда. Но ние сме доста краен случай и те в пика си са наистина нетърпими от никого (включително от него).

# 171
Може ли да се закове в първи пост на всяка нова тема какъв срок за комуникация между майка и син е допустим според снахите. Защото като чете човек, се обърква. Ако се чуват често, ама как може, мамино синче. Ако се чуват рядко, ау, ама не може така, тя не се интересува от сина си.
Откакто чета тази тема, не смея да се обадя на сина си, освен ако не става въпрос за нещо жизненоважно, егати.

# 172
  • Melmak
То зависи какво смяташ за жизненоважно. Щот’ за някоя е да слага ли магданоз на чушките, които готви за гостито в неделя.
Ама пропуска да каже, че свекъра е с тромб, примерно…

# 173
Може ли да се закове в първи пост на всяка нова тема какъв срок за комуникация между майка и син е допустим според снахите. Защото като чете човек, се обърква. Ако се чуват често, ама как може, мамино синче. Ако се чуват рядко, ау, ама не може така, тя не се интересува от сина си.
Откакто чета тази тема, не смея да се обадя на сина си, освен ако не става въпрос за нещо жизненоважно, егати.

Моля цитат къде се казано това, защото аз не виждам

# 174
Как къде? Във всичките 168 издания на темата. Приятно четене! Simple Smile

# 175
  • София
За мен е странно, ако майката на мъжа поначалое кофти, той да спира да общува с нея едва когато той вече има жена.

# 176
За мен е странно какво вреди свекървата да похвали сина си или да се похвали тя с него ,че е отгледала добър син, дала е нужното да е добър. Тя се надява ,че като сте се омъжили за него го харесвате и е успешна "творба". Не трябва да има конфликт.
 Упрекват се свекървите ,че са по по най  като се хвалят, но в някои случаи, повтарям, в някои,  е битка коя да е по по най  и снахата хич не отстъпва да е върха, да е хвалена. Една тайна - и възрастните са хора с всичко човешко, като вас.
  Няма да стане земетресение с две думи да се признае, да , отгледала си свестен син ,благодаря ти, точно за мен  е. По мярка ми  е.
 Лъжа ли ще  е?

Не    е лично,  аз по мои причини  съм се затворила, не ме касае. каквото да е  отвън моя  похлупак,  съзнателно  избран, не ме касае ,достатъчно ми е моето  проблемно съществуване. Нямам нужда от усложнения  и влизане под похлупака,.
 Не бил само някой си ходил да учи,  ами и който и  да е не  е само той,  а има много повече ,дето не са ходили да учат.

# 177
  • София
Това също, както и всички прекрасни мъже отгледали се сами или от бабите си 🤣.
Не отричам, че има токсични родители, но в повечето случаи не е баш така, а някакво съревнование и налагане.
Много по-рядко наптимер има конфликт между зет и тъст дори и да не се харесват особено.
Напълно съм съгласна обаче, че децата трябва да се третират като възрастни и с уважение.

# 178
За мен е странно, ако майката на мъжа поначалое кофти, той да спира да общува с нея едва когато той вече има жена.
Е как, видял е, че е кофти човек, чак като я е видял през очите на жена си.
Шапка и свалям на Гугъл. Много зряло поведение. Със сигурност е по-щастливо и здраво нейното семейство така.

# 179
  • София
Жената може да е катализатор. Точно както става при раждането на дете.

Общи условия

Активация на акаунт