С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 1 478
  • 69
  •   1
Отговори
# 60
Ей, няма угодия и тва си е.
Ако се интересува-защо не ме остави на мира.
Ако си мълчи и не се натрапва- ма тя не се обажда и няма интерес.
Абе , тез свекърви трябва да са екстрасинси и да четат мисли направо.
Квото и да направят - все не е добре.
Не ти трябват свръхестествени способности, за да разбереш какъв човек е отсреща за няколко минути. А като прибавим факта, че някои свекърви те оценяват още при първата среща… Животът понякога ни принуждава да поддържаме някакви човешки отношения с различни хора – било то снаха, колега или съсед. За мен всяко отклонение от нормалното поведение е прекрачване на граница. И липсата на отношение също е отношение.

# 61
Е те и в обществото не всички блестят с идеални комуникативни способности.

# 62
Скрит текст:
Хахаха, от 2017 ходя на йога и явно не помга! 😁😁😁

Тя свеки не знае за бебето, ама явно се очаква това бебе, все пак сватба вдигахме, това е естественото продължение.
Иначе за възрастта, аз пък не съм толкоз стара, бе хора.. на 32 съм. На 33 ще съм като родя. Майка ми ме е родила на 31, баща ми е бил на 36, за онова време ужас и безумие!
Самата аз на 20+ исках много други неща от живота, предимно да гледам собствения си кеф и нулево желание да гледам бебе. Как ли някво бебе там ще ми пречи да ходя на бар и да си излизам непрекъснато! Да, енергията е била друга, напивах се, после спях 4 часа, отивах на работа и изглеждах идеално, излизах по 4 пъти седмично поне!
Сега не е така вече, мм на 40 не е за изхвърляне. На 30 и нещо на него също не му се гледаха деца, хората около нас имаха вече бебета и той грам интерес не проявяваше.
Сега вече сме по-улегнали, не сме по баровете всяка вечер, далеч по-различно мислене имаме. Неслучайно на 20 забременях и тичах аборт да правя. Ако исках да го метна на мама или на свеки, щях да го родя и да им го връча.
Сега вече съм по-зрял човек, но нито лекарите ме гледат като дъртуха, нито ми искат специални изследвания за по-възрастна родилка, нито съм имала репродуктивни проблеми.
Явно свекърва ми като на 40 е имала 20 годишен син и ни мисли “как ще го гледат това дете…”
Наша близка роди на 51 и на 53. Е, да, на нея наистина ѝ е трудно в отглеждането. Бащата е по-млад и компенсира доколкото може.

Така е, Миленака, но ако тръгнем от позицията, че 60 годишен човек не иска и не може да се промени…
Не е въпросът да се променя, а да поиска да положи усилие да съобрази, да тушира.
Въобще не е толкова възрастна....
Много бързо, дори светкавично би трябвало да се промени ако НВ снахата бъде така любезна, искрена, честна и нелицемерна, да ѝ обясни ясно отношението, желанията и предпочитанията си.
Ако аз бях на нейно място и по някакъв начин научих от форума например, всички тези неща които се разказаха тук, бих забравила моментално за съществуването на снахата.

# 63
  • София
Ами аз няколко пъти написах, че трябва да се каже като има проблем. Аз бих казала – лигавщините са ми проблем дори и при деца, а при възрастен съвсем.

# 64
Скрит текст:
Хахаха, от 2017 ходя на йога и явно не помга! 😁😁😁

Тя свеки не знае за бебето, ама явно се очаква това бебе, все пак сватба вдигахме, това е естественото продължение.
Иначе за възрастта, аз пък не съм толкоз стара, бе хора.. на 32 съм. На 33 ще съм като родя. Майка ми ме е родила на 31, баща ми е бил на 36, за онова време ужас и безумие!
Самата аз на 20+ исках много други неща от живота, предимно да гледам собствения си кеф и нулево желание да гледам бебе. Как ли някво бебе там ще ми пречи да ходя на бар и да си излизам непрекъснато! Да, енергията е била друга, напивах се, после спях 4 часа, отивах на работа и изглеждах идеално, излизах по 4 пъти седмично поне!
Сега не е така вече, мм на 40 не е за изхвърляне. На 30 и нещо на него също не му се гледаха деца, хората около нас имаха вече бебета и той грам интерес не проявяваше.
Сега вече сме по-улегнали, не сме по баровете всяка вечер, далеч по-различно мислене имаме. Неслучайно на 20 забременях и тичах аборт да правя. Ако исках да го метна на мама или на свеки, щях да го родя и да им го връча.
Сега вече съм по-зрял човек, но нито лекарите ме гледат като дъртуха, нито ми искат специални изследвания за по-възрастна родилка, нито съм имала репродуктивни проблеми.
Явно свекърва ми като на 40 е имала 20 годишен син и ни мисли “как ще го гледат това дете…”
Наша близка роди на 51 и на 53. Е, да, на нея наистина ѝ е трудно в отглеждането. Бащата е по-млад и компенсира доколкото може.

Така е, Миленака, но ако тръгнем от позицията, че 60 годишен човек не иска и не може да се промени…
Не е въпросът да се променя, а да поиска да положи усилие да съобрази, да тушира.
Въобще не е толкова възрастна....
Много бързо, дори светкавично би трябвало да се промени ако НВ снахата бъде така любезна, искрена, честна и нелицемерна, да ѝ обясни ясно отношението, желанията и предпочитанията си.
Ако аз бях на нейно място и по някакъв начин научих от форума например, всички тези неща които се разказаха тук, бих забравила моментално за съществуването на снахата.

Или много бързо и светкавично може да се превърне от лигла в злодей. Аз си мислех, че мога да седна и да поговоря с моята, да ѝ обясня още преди да имаме открит конфликт, но последва такъв театър, че дори в Балшой биха завидели.

# 65
MissBabyJane спокойно , говоря по принцип и от лично отношение. Не съм  заинтересувана от живота на син и снаха. Каквото споделят знам. Как е  бременността когато беше питах сина си. Видях  я за последно бременна на 5 месеца ,после не съм. Не съм питала  и за имена.  Упрекът към мен е  точно на незаинтересувана и  го предпочитам пред другото.

# 66
@ Ninnanikolina, когато собствената ми майка прекали, просто спрях всички контакти и я изключих от живота си за известно време. Имаше ефект.
Още по-лесно би било със свекървата.

# 67
Нашите пък се интересуваха като бях бременна, но само от неща, за които могат да се зачекнат и заядат.
"Момиче е!"
"А, добре. Кажи сега защо Гугъл не ще да роди в Тина Киркова? Значи ще хвърляте пари като милионери по частни болници, а майка ти едно време те ражда където свари, при който доктор е там. Голямото добрутро сте вие"

"Мина втората Фетална морфология и всичко е наред, изместиха термина с няколко дни"
"Хубаво, ама няма ли къде да оставите кучето, някъде там го метнете. То не може с куче и бебе бла бла бла"

... и все в тоя дух. 😀

Ако е нещо хубаво, пас. Или мхм. И си каканижат по техните си теми. За какво ми бил скрининг, защо не роди там, защо не кърми от гърда, КУЧЕТО и тн. 😀

# 68
@ Ninnanikolina, когато собствената ми майка прекали, просто спрях всички контакти и я изключих от живота си за известно време. Имаше ефект.
Още по-лесно би било със свекървата.

Ами, изключването на свека всъщност не е по-лесно от това да изключиш майка си, защото поне при мен съпругът ми не беше съгласен с това до последния ни „разговор“ с нея. Аз обаче вече я бях изключила, въпреки неговото непрестанно мрънкане за „подобряване на отношенията“. Тя дори беше публикувала пост за мен във Facebook, при което аз я блокирах – когато няма публика, няма и сцена.
За да напомни за присъствието си, ми изпрати съобщение във Viber, приложение, което рядко използва, но понеже е забелязала, че съм я блокирала във Facebook, реши да ми честити рождения ден – не ѝ отговорих. Ограничила съм и достъпа ѝ до дома ми, забранила съм ѝ да идва, нито аз ходя у тях. Но определено не е по-лесно да изключиш свека  пред майка ми. Никой няма да ми отправи упрек, че съм я изключила. Просто спирам и не се обяснявам на никой.

# 69
И моята свекърва е от по-любвеобвилните, аз не особено, ама просто й е такъв характера, доколкото мога съм свикнала (от 6 години ми е свекърва официално). От 6 месеца имаме бебче, аз все едно съм била инкубатор, няколко случки:
1. Още преди раждането се завихри един пазар от нейна страна, то и аз искам нещо да купя, а не обичам да се трупат много неща, а и в днешно време като ти тряба нещо бързо се намира. Та накупиха доста дрехи към 6-7 месец, но влязох в болница за няколко дена, поне спряха с пазара.
2. Бебето беше на около 2-3 седмици и го кърмя на гърда, тя идва и го целува по главата, тоест направо си навря нейната глава в цицата ми 😃 аз поне съм малко непукист и ми стана по-скоро смешно, казах на мъжа ми после, се посмяхме, не знам дали нещо е говорил с нея.
3. Всяка седмица трябва да види бебето. Ако е заета и пропусне почват едни възклицания "Ама тя колко е пораснала!"
4. Срещаме се веднъж навън, тя говори по телефона и вижда че идвам и в чувам как казва "Ще затварям, че (името на бебето) дойде" - все едно само тръгна да се срещат.
5. Сега за 6тата месечинка настояваше да вземе торта, от тези със специална украса, аз не исках, бях взела един топер и щях да взема нормална и щяхме само с мъжа ми да го "отпразнуваме", ама сега като взе трябваше и тях да каня.
6. Нейна колежка взела акумулаторна количка на внучето си, и тя щяла да вземе на нашето дете. То хем няма място в нас, хем това дете ще се учи да върви ли или да се вози пак.

Няма да изпадам в подробности със съвети за обличане, вода, къпане, то всеки е минал от там.

Общи условия

Активация на акаунт