С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 13 901
  • 359
  •   9
Отговори
# 345
  • София
Кетчър Самоуспокоявам се вече 27 г. с мм - виждам какви са родителите му, какво е взел и не е взел от тях, че и добавил от себе си. Simple Smile Всъщност такива обобщения и етикети не са конструктивни, дано го разбираш.
Пожелавам ти още 27.
Просто нямаше нужда от "някои хора обичат да слагат нещата в рамки, щото те са си такива или онакива". За мен принизяването и коментар на човек, изказал мнение, само и само за да оспориш мнението Е самоуспокояване. Иначе, всичко може.

Има вариант, разбира се, дете на кофти и тормозещи родители да не е като тях. Просто се обвързва с такива като тях по един или друг параграф.

# 346
Момичета, аз съм съвсем случайно попаднах на темата ви (рядко идвам във форума също), но си признавам - направо се смръзнах. Защо трябва да са толкова лоши отношенията между хората...

Свекърва съм от три години. Много си харесвам снахата. Старая се да спазвам баланс - в смисъл да не досаждам, макар че в началото ми беше трудно. Децата създават съвсем отделно семейство и докато се проумее от майката, зор. Blush

Щеше да ми е безкрайно мъчно, ако бих прочела нещо такова за себе си.  Аз самата имах ужасен човек за свекърва - и в крайна сметка изгубих брака си, и си казвах, че никога не искам да съм като нея.

Но никога не ми е хрумвало да разделям детето си от нея, макар че тя вероятно го заслужаваше. Така да се разделят семейства е толкова тъжно.

Думите ми вероятно са чист спам, но някак се развълнувах, докато ви четях и реших да споделя импулсивно.

# 347
  • София
За щастие, не всички се превръщат в родителите си. Има хора, които надскачат средата си, имали са и други примери или са работили върху себе си. Няма защо да зачертаваме свестен мъж, заради родителите му. Те пък може да са токсични като двойка. Не знаем там какви истории са довели до състоянието, в което са.

# 348
Генетичната лотария "разбърква" дълбоко и няма  еднакви хора като пръстовите отпечатъци са и хората. Комбинира гени, които носим, но не са на "показ". Прилики има, но не и повторения.

# 349
  • София
Така е. Характерът на човек не е математика. Родител 1 + Родител 2 = Резултат 3. Имаш нещо от единия, нещо от другия, добавяш от себе си, от живота...

# 350
Снощи гледаме филм със сина ми за една ужасна свекърва и той напълно сериозно ми заявява, че е мислил по въпроса и го тревожи мисълта аз след време каква свекърва ще бъда Rolling Eyes
Преди десетина дни навърши 16 години, ама мислил бил по въпроса, моля ви се! Отговорих му също толкова сериозно, че ако съм си с акъла, ще бъда чудесна свекърва. А пък ако изкуфея, от него зависи да поставя граници и да ме озаптява.

# 351
Аз бях добавила по темата,че синът може да има някои от характеристиките на свекървите,но понеже сме се влюбили в него ,по един или друг начин се приема,оневинява.... Все пак сме го избрали. Докато свекървата не сме я избрали,тя е бонус . И тъй като е бонус,не можем да я оневиним или да си затворим очите. Същото се отнася и за нея,тя си обича сина ,не нас,за нея е нормално да дава тон в  живота на сина си,нали цял живот го е правила. И като дойде снахата ,не си дава сметка ,че снахата се е оженила за сина и,не за нея. Снахата не е част от тяхното семейство,тя създава ново със сина и. От там идват недоразуменията. Ако никой няма очаквания към никого,няма да има  сърдити.

# 352
Да взема да се отчета. 7 месеца изтрая нашето съжителство със свеки. Днес я местим на квартира. Наистина бяхте прави, че няма да се получи. Добре, че лятото пътувахме и нервите бяха по-малко. Т.е. един пълен месец направо преобърнаха нещата. Съжалявам,  че взаимно си го причинихме.
Реално мен ме дразнеше много лошата хигиена и нежеланието й да промени нещо относно това. Иначе беше обслужвана като принцеса, но за нея пък не беше достатъчно явно. Връщам се към стария ритъм, след като си пренаредя отново къщата.

# 353
Вчера стана дума за свекърви, та споменахме за една дама, развела се - причина свекървата, ами да четат темата и не се чудят що. Отделно  и толкова, в своето може всичко , заедно има граници.

# 354
  • Melmak
Характерът не е просто ген, все пак се формира и в среда. Разбира се, някои модели повтаряме, други съзнателно отхвърляме. Това, че мен майка ми се е опитвала да ме вкара в някаква рамка или е давала пример за нещо, не значи, че аз не съм го определила като грешно с годините и не съм го отхвърлила. Същото и с мъжа.

Този младеж на 16 години, който се тревожи за майка си каква свекърва ще е, направо ми пълни душата. Аз някои приятелки с момчета ги виждам от сега какви трудни свекърви ще са. То малки деца, разбирам, ама тя едната си казва “ще го гледам 20 години и ще дойде някоя да ми го вземе” 😄😄😄

Аз намирам качества у мм, които виждам у свекърва ми и някак са предефинирани. Примерно тя е амбициозна в работата си, но емоционална и приема всичко лично, страда, втелясва се, кара се с колежки непрекъснато, напуска работи през няколко месеца в последните години. Мм е също амбициозен, но е наясно, че няма нужда от драми и емоциите в работа са излишни.

# 355
  • В полите на Пирин планина
Всеки от нас, който е родител, трябва да осъзнае, че децата не са негова собственост, а са отделни разумни индивиди. Ние, родителите, сме избрали да дойдат на тоя свят, обаче това не означава, че децата са длъжни да запълват някакви наши липси и нужди. За Бога! Направо се изприщвам от подобни изказвания!
Че за мене е най-нормално и прекрасно децата ми, (които и двете са момчета, единият вече е млад мъж, а другият голям тийнейджър) да си намерят половинка, с която да се обичат и да са щастливи. Не би следвало жените, с които ще са да отговарят на някакви въображаеми мои критерии, а да си допадат със синовете ми.
Достатъчно много примери имам на изискващи майки-свекърви, които разрушиха семействата на синовете си заради свои представи, его и проклетия най-вече. Е, сега като тия вече 40-50 годишни мъже са сами с мама, дали са по-щастливи? Едва ли. Тъжно ми е, като ги видя, че тука имам двама, които са ми комшии и съм страничен наблюдател какви ги сътвори мама свеки, че и се хвалеше пред комшийките как изгонила снахата и ѝ взела децата...
Онази жена не знам какво е преживяла, че да изчезне и да остави децата при мъжа си... А може би и така ѝ е било по-лесно, не знам.

# 356
  • Пловдив
Че защо да не ги остави? Мъжа нали е баща? Защо е социално приемливо бащата да ги остави и едва да плаща издръжка, а за майката не е?

# 357
Не, че е неприемливо. Просто аз като майка не си го представям. Изобщо съм далеч от идеята, че бащата не може да си гледа децата, но не точно под давление на майка си да иска да е самотен родител. Тук наблегнах, но явно не е било ясно.

# 358
  • Пловдив
А аз, като майка, доста добре си го представям. Изключвам там бебета и съвсем малки деца.

# 359
В конкретния случай, за който писах по-горе, децата бяха доста малки 2-3 годишни - двете са породени.
Както и да е, Янтра, аз не съм акцентирала на майката и това, че си е тръгнала, а на причината за това. И най-вече на факта, че мъжът си остана сам, а тогава е бил под четиридесет години и това му беше втори опит. Подобно нещо се случи и с по-големия му брат, но той се изнесе и замина на някъде...

Общи условия

Активация на акаунт