С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 547
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Melmak
Тя приятелката ми ако знаеше, че не мога да ям мед, щеше да се съобрази. Аз приемам жеста ѝ, защото мм може да яде мед. Подарила ми е нещо като дар от природата. Живеем на различни краища на Бг, виждаме се рядко. Чуваме се, общуваме си, но предвид разстоянието се виждаме 1-2 пъти годишно.

Свекърва ми е с ИР.

# 616
  • София
Тя приятелката ми ако знаеше, че не мога да ям мед, щеше да се съобрази. Аз приемам жеста ѝ, защото мм може да яде мед. Подарила ми е нещо като дар от природата. Живеем на различни краища на Бг, виждаме се рядко. Чуваме се, общуваме си, но предвид разстоянието се виждаме 1-2 пъти годишно.

Свекърва ми е с ИР.

Извинявам се тогава - за мен приятел - е човек, който ми е близък и знае важните неща свързани с мен
Човек, с когото се виждам рядко и не знае толкова важно нещо за мен - ми е просто познат, близък познат или колега, с когото сме изградили по-силна връзка от просто колеги.

И ето пример - ако бях аз свекърва на Pandora1 - тя щеше да е срещу мен, защото думата приятел я използва доста по-свободно от мен. А за мен - дума, която рядко и за малко хора използвам - но има защо да ги наричам така. Все пак, преди с ММ да се съберем и да имаме дете, приятелите ми бяха основните хора в живота ми. До ден днешен думата приятел я използвам рядко, но за качествени и истински такива. Които знаят например, че имам определена алергия и съответно предупреждават, ако има даденото нещо на масата.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 01:09 от gg__

# 617
Това го повтаряме много теми вече. Но веднага се скача, че сме свекърви щом имаме друго мнение.
Значи на приятелката можеш да кажеш просто благодаря и да прибереш меда, без да даваш обяснения за ИР и дали някой ще го яде. И за теб е водена от добри чувства. Но за свекървата не можеш да направиш същото и да подминеш.  Хем тя да е доволна, хем ти да не се ядосваш, и най-важното мъжът до теб да е щастлив. Толкова ли е трудно. Никой не иска да се обичате, а да се вкара малко такт и да не се търси при всяка постъпка зла умисъл.

# 618
  • София
Като чета последните "проблеми" чак ми става смешно. Наистина не трябва да се издребнява толкова... такива неща мен не биха ме издразнкли въобще.

Общо взето като разказвам на други за мойта свекърва и всички се успокояват и казват, че техните са си даже много добре ..

Та примерно мойта след сватбата вечерта, когато чакахме навън аз, тя и кумата и пазехме нещата от ресторанта докато се натоварят по колите, започна да й разказва на кумата за партньорката нс ММ по спортни танци дето били тренирали заедно и която също беше гост на сватбата "Ех, тоя моя как пък не я хареса, тя много го харесваше, ма той как не я хареса..много добро момиче" или сме на семейна вечеря с свекърите и сестра му и семейстовот на нейния мъж и тя започва да разказва, как някаква чужденка много го харесвала и му била казала да се ожени за нея... ей така от нищото  или пък друг случай как дъщерята на нейната зъболекарка била много свестна и също много го харесвала, ма той що пък не я харесал,
 Или пък баща ми като почина, тя не беше кязала на свекъра и се правеха все едно нищо не е станало, не му била казала "за да не се притеснява" или пък честитя й рождения ден по вайбър заедно с мъжа ми и тя се прави, че не ме е чула мен ... и още много други... Подарявам й книга за рождения ден и тя вместо благодаря казва "Аа що сте ми я взимали тази книга, няма да я чета" .. беше дошла детето ми като беше на 3 месеца да ми показва как се прави картофено пюре пред мен Grinning, "да съм му давала, че не можело така без истинска храна толкова време" и сол даже сложи.
Така, че ваще наистина са бели кахъри.

Малеее, аз на такава женаняма да имам доверие да ѝ дам бебето.
За стова след сватбата е ужас? То бива невъзпитание и липса на такт, ама... след като току-що синът се е оженил за теб?!?
Добре, поне, че е имало друг човек,  да се излага и пред него. За останалите бих казала: Ми, не знам, той така избра. Сигурно в леглото съм по-добра". Ама ще го кажа високо пред всички и ако ММ попита, ще кажа, че тя е започнала и аз отговарям. Изобщо  няма да си мълча!

# 619
Обаче свекърва ми, която твърди как като дете ме обича и как от ден едно аз съм част от семейството, тя не вдява какъв проблем имам и защо всеки път се отказват баници, питки и торти като сме на гости.

Това е същото като с майка ми, с тази разлика, че не твърди, че ме обича като дете, а съм сигурна, че наистина ме обича и би дала живота си за мен.
И... въпреки това още не може да проумее защо не трябва да ям това и онова, защо сутрин трябва да мине 1 час, след като съм си пила еутирокса, преди да пия кафе или да ям. И изобщо как така може да се живее, без да се закусва, ако тя, щом стане, трябва да хапне нещо задължително. И т.н., и т.н. И обяснявах, и повтарях, докато накрая викна и се скараме. Ама бързо ни минава, защото ми е майка. Виж, ако беше свекърва... Laughing
Затова се справям както мога. Рядко приспивам у тях, с което знам, че я огорчавам, но пък спестявам излишни караници. Ако остана да спя, нагласявам телефона да ме събуди час по-рано, за да си изпия хапчето. И да мога, след като стана и отида в кухнята, да седна на масата и да си пия кафето спокойно, вместо да слушам натякванията ѝ: „Ама ти защо сега не ядеш, закуската изстина. Ама защо не си пиеш кафето, ще изстине.“ и т.н. в същия дух до припадък. А, и баница ям, и пържени филийки, и мекици, и каквото там е приготвила за закуска, с презумпцията, че еднократно няма да ме убият, за разлика от изхабените нерви, които бавно и славно тровят не само душата, но и тялото.
ЕГН-то не прощава, момичета. Аз отсега си усещам възрастовите изменения, след време ще спра дори да ги осъзнавам. Това е положението. Всички натам вървим...

# 620
  • Melmak

Свекърва ми е с ИР.

Извинявам се тогава - за мен приятел - е човек, който ми е близък и знае важните неща свързани с мен
Скрит текст:
Човек, с когото се виждам рядко и не знае толкова важно нещо за мен - ми е просто познат, близък познат или колега, с когото сме изградили по-силна връзка от просто колеги.

И ето пример - ако бях аз свекърва на Pandora1 - тя щеше да е срещу мен, защото думата приятел я използва доста по-свободно от мен. А за мен - дума, която рядко и за малко хора използвам - но има защо да ги наричам така. Все пак, преди с ММ да се съберем и да имаме дете, приятелите ми бяха основните хора в живота ми. До ден днешен думата приятел я използвам рядко, но за качествени и истински такива. Които знаят например, че имам определена алергия и съответно предупреждават, ако има даденото нещо на масата.
[/spoiler]

Аз имам приятели, които рядко виждам заради разстояние. Жената ми е дала мед, който мъжа ми спокойно яде. Няма да влизам в обяснителен режим “ама Пенке, що сега мед чи даваш…” Въобще не занимавам всичките си приятели с инсулиновата си резистентност. Някои знаят, накои не. Не сме бабки да си говорим за лекарства и кой какво пие за кръвното.

# 621
  • София
Еми същата е логиката със свекървата. Няма да се занимава с твоите болести. А и синът ѝ може да яде мед. Като е болен, ще яде. Ти ще го гледаш, драма няма.

# 622
Хечи, и твоите ли намилат за Тина Киркова? Grinning Мен ушите ми проглушиха. Аз от първия триместър още знаех, че искам да родя при Зебрите и раждането ми мина просто по учебник и до голяма степен благодарение на прекрасните момичета от Зебрите. Изобщо не съм имала минута съмнение за това къде искам да родя единственото ни дете. Ама то не бяха обяснения сестрата на ММ как родила в Тина Киркова, значи и аз трябва. После обиди как сме голямото добрутро да раждаме в частни болници и явно се чудим къде да си заврем парите. И тн, и тн. Аз изобщо нямам нищо лошо спрямо Тина Киркова, но аз исках Зебрите и бяхме съвсем ОК да платим за Зебрите, и категорично не смятам, че единственото ми раждане трябва да е с поантата "Къде ще минем най-евтино" предвид, че пари не съм искала от друг така или иначе. Изобщо, бяхме Голямото добрутро.

На Helianthus свекървата просто заслужава и тя да започне да намила: "Ех на Танчето свекървата каква е готина - модерна, стилна, жена аристократ, хем готви, хем с кариера, хем полиглот... а на мен как ми се падна..." То там и без това е очевидно, че е с цел заяждане.

# 623
  • София
После обиди как сме голямото добрутро да раждаме в частни болници и явно се чудим къде да си заврем парите. И тн, и тн. Аз изобщо нямам нищо лошо спрямо Тина Киркова, но аз исках Зебрите и бяхме съвсем ОК да платим за Зебрите,

Само че твоят случай се различава. Просто си искала на друго място, а "няма пък да раждам в тав циганска болница" си е точно парвенюшко. 

И пак - всичките от това поколение все за Тина Киркова говорят. Те това си знаят. В интерес на истината, имат добри специалисти, но това не е темата.

# 624
Google, и аз така ги лекувам такива заяждания. Обаче това сравнение с полиглотката и аристократката върви при някоя “гражданка”, която не обича да я сравняват с по-умните и готините от нея. Ако е царицата на черпака, то тя изобщо няма да се обиди, тя смята тея “кифли” кариеристки за неспособни да въртят домакинство. Тогава й разправяш за на Марчето свекървата, която готви по седем манджи на ден и три десерта бонус, пердетата й са ръчно ушити, кухнята и банята лъскат, няма никога мухъл, не е като някои други хора… Сещаме се кои… Grinning

# 625
  • Melmak
Гугъл, то аз и баща ми в Тина Киркова сме родени. Ама през 50 и някоя година и през 93-та е било друго. Нямам желание да раждам в държавна болница, ни в тази, ни в друга. И въобще не ме интересува кой го мисли за първенюшко, за глезотия. В крайна сметка парите ги даваме аз и мм, плащаме си сами и някак ако не ми даваш пари, и акъл не ти искам. Болницата, която съм избрала има предимства, най-важното - добри лекари, с опит. Слава богу за сега съм добре и не се налага нещо специално за моя случай, освен секцио догодина.
Явно едно време Тина Киркова (не помня как се казва към днешна дата) е била топа на конопа, но нещата се променят..

# 626
Нещата се променят, парите са си ваши, но определението "циганска болница" не е окей.

# 627
  • Melmak
Аз това съм видяла преди време. Повече не искам да попадам там Sad

# 628
Дразнещото е, че има доста настъпателни баби, които от първата секунда се включват активно с предложения - имат списък с имена (съответно с историите на хората от рода с тези имена), хвърлят се в купуване на всякакви дрехи, играчки, комплекти за изписване, самосиндикално решават, че първия месец ще се преместят при младото семейство, за да може таткото да се наспива и да си ходи на работа необезпокояван и още мнооооого примери.
То пак ще си направиш, каквото си си решил, но дразни.

Фри, това не е напълно вярно. Аз също в момента съм в ужасно чудене между двете налични болници в града и не мога да взема финално решение и питам де що има раждала тук. Това не значи, че не съм пораснала.

# 629
Какви настъпателни баби ... Ако съм достатъчно образована, информирана, интелигентна, самостоятелна, зряла, финансово, физически и психически независима, и т.н. .... събирам всички баби и им съобщавам правилата. Това -да, това -не, и точка.
Няма настъпателни, няма отстъпателни. Как пък сега ще седна и да им се дразня.
Само че някои едно говорят и пишат по форумите, зад гърба на бабите, друго - когато са с бабата, трето когато и съпругът присъства.

Общи условия

Активация на акаунт