Осмокласници 2025/2026 - тема 3

• 32 725
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Какви са тези суми! При това без да е сигурно какви ще са условията. 

Априлски душ, тамън си мислех за езиков лагер ( поне да научи нещо) и ти уби всякаква надежда😄😅

# 571
  • София
9 ФЕГ: Франция-Щвейцария-Италия, само 2 бона ( 11 дена с автобус). Места вече няма.
Платила съм капаро за моето, но с уговорката, че няма да доплатя, ако не учи.

При нас социалният живот е на макс, а учението е само негов фон. Та може и да си спестя втората вноска за екскурзията и да се запише някой от списъка с чакащите.
Това, ако включва и храна, ми се струва направо евтино за 11 дни спрямо всичко останало, което се предлага и по-интересно от "немските" оферти.
При нас всъщност се води летен езиков лагер, не ексурзия. В предното училище никъде не ги заведоха за 7 години и като влезе в 73-то съжалявах като разбрах, че не се организират екскурзии и тук. Сега се появиха тези оферти, той пък не ще. След написаното от Априлски душ хич няма и да настоявам Sweat Smile

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 07:40 от Niffi

# 572
  • ту тук, ту там
В Първа немска са предлагали екскурзия в Португалия (?!) на децата срещу 3000 лева. Или поне са правили проучване има ли интерес, защото до родителите не е стигнало нищо, само учениците са питали има ли желаещи.

# 573
В Първа немска са предлагали екскурзия в Португалия (?!) на децата срещу 3000 лева. Или поне са правили проучване има ли интерес, защото до родителите не е стигнало нищо, само учениците са питали има ли желаещи.

Ами, в крайна сметка агенциите са длъжни да си предложат офертите, макар и да са доста надценени според мен.
Като чета, дори и за тези суми местата се запълват тутакси, че чак и чакащи има. Така, че подозирам, че догодина ще споделяме за оферти над 3000 лв.при сегашните параметри и това ще е нещо нормално. Даже може да изкочи нещо и за о. Бали, Малдиви.......

Доп. Питах мойто гардже как тече записването за Лондон, отговори, че няма желаещи и май нямало да има изобщо екскурзия.

# 574
  • София
Какви са цените на летните екскурзии в чужбина във вашите училища? Че един приятел на моя си го лъже най-явно (дори не ми е ясно защо го прави) и му казал, че за 7 дни лятото в Германия за 900 лв. Струва ми се много ниска цена за това.
Около 2500 беше нашата оферта за една седмица. 900 лв. хич не ми се струват възможни.

В една гимназия сме. Офертата беше за 2800 лв. за 4 нощувки със закуски. Отделно трябват пари и за други хранения и джобни и цената изхвърча до към 4000 и нещо. Според мен не си заслужава.
Това е пълен абсурд! Честно!
Нашата екскурзия през пролетната ваканция е 1850 лв до Австрия и Германия за 8 дни със закуски и 2 вечери. А не знам как сметнахте за джобни толкова пари... децата не ядат в ресторанти. Хапват на крак.
Соулче, да не са наистина 900 евро?

# 575
1700 лева е при нас, като има доста такси за музеи ...с които сумата ще се окръгли на 2 хилки.
Джобни отделно.
Ходи му се на моя. Не сме капарирали още...

# 576
Какви са цените на летните екскурзии в чужбина във вашите училища? Че един приятел на моя си го лъже най-явно (дори не ми е ясно защо го прави) и му казал, че за 7 дни лятото в Германия за 900 лв. Струва ми се много ниска цена за това.
Около 2500 беше нашата оферта за една седмица. 900 лв. хич не ми се струват възможни.

В една гимназия сме. Офертата беше за 2800 лв. за 4 нощувки със закуски. Отделно трябват пари и за други хранения и джобни и цената изхвърча до към 4000 и нещо. Според мен не си заслужава.
Това е пълен абсурд! Честно!
Нашата екскурзия през пролетната ваканция е 1850 лв до Австрия и Германия за 8 дни със закуски и 2 вечери. А не знам как сметнахте за джобни толкова пари... децата не ядат в ресторанти. Хапват на крак.
Соулче, да не са наистина 900 евро?

Знам крайната сметка от дете, вече било на тази екскурзия. Обеди, вечери, музеи, джобни добавят поне още 1000 лв. към сметката.

# 577
Ние се отказахме от офертата за Лондон, въпреки, че я чакахме. Там има много интересни и безплатни музеи и галерии, но вместо тях са включили входове от сорта на 250лв за дете на 15г. Като се сумират таксите за всички заложени обекти в програмата, някои от които не са най-интересните за деца за разглеждане отвътре, цената става висока. Отделно храна, транспорт, сувенири... А за такава такса вход можеше да сложат снимачното студиото на Хари Потър например. Децата четат една от книгите на поредицата в час и щеше да им е далеч по-интересно и полезно да се потопят в атмосферата. Не разбирам и защо в оферта е включен багаж 23 кг. Малко по-креативни агенти можеха да направят хубава, образователна програма, насочена към деца и то за добър бюджет.
Та обещали сме, заслужено е и ще отиде, но този път семейно. Ако сме съгласни на кофти оферти, няма стимул да ни предложат по-добри.

# 578
  • София
Вероятно е включен чекиран багаж, защото в low cost компаниите излиза по-евтино от стандартен ръчен багаж. Тези дни купувах билет до Лондон от wizz и това ми направи впечатление.

# 579
Бюджетните авиокомпании включват много малък багаж в стандартната цена - Райън включва една малка раничка само, все едно училищна, което е крайно недостатъчно. Затова се добавя допълнително багаж, който обаче се доплаща.

# 580
Санака, с България Еър са.

В други оферти е включен минимумът, а всеки има избор колко багаж да си доплати. Така си мисля, че е по-добре.
По-голямото ми дете пътува до Лондон и от целия клас само две момичета си взеха допълнително багаж, който всички чакаха Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 10:06 от KaliAna7

# 581
  • София
Е, тогава наистина няма обяснение.

# 582
Вариантите за багаж са много. Лично за мен най-удобно е Приорити-то (раница+сак/куфарче до 10 кг. кабинен багаж), особено за малко дни престой. Избягваш чакане за чекиране и съответно после за да си вземеш багажа. Също и евентуално изгубване.
Не знам за какво им е 23 кг. за няколкото дни. Като прибавим и други недоизмислени неща по офертите, за мен не са насочени към група деца, а са изготвени без мисъл и уж би следвало да са с по-приемливи цени, а то е съвсем обратното. Ами не е коректно да се печели на гърба на деца.

# 583
  • София

Знам крайната сметка от дете, вече било на тази екскурзия. Обеди, вечери, музеи, джобни добавят поне още 1000 лв. към сметката.
500 евро за 4-5 дни? Т.е по 100 евро на ден за обяд и вечеря? Музеите на нашите деца ще са около 100 евро (всичките,  в около 14 населени места). За храна за 8-9 дни не смятам да дам повече от 200-300 евро. Това, че някой дава на детето си по 100 евро за обяд и вечеря и музеи едва ли се отнася за всички.

# 584
Всъщност 8 дни не са малко дни. Това по повод големината на куфара и изобщо багажа. Задължително втори чифт обувки слагам винаги.
4-5 дни екскурзии, тези които обсъждаме последните два дена, аз май не видях. Все са си по седмица.

Общи условия

Активация на акаунт