Осмокласници 2025/2026 - тема 3

• 32 730
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
  • София
При сина ми май за 10 дни в Китай, казаха малко над 4 хил. Хлъцнах наум.

# 556
В училището на дъщеря ми десет дни през априлската ваканция в Австрия и Германия, 1950 лв.

# 557
Какви са цените на летните екскурзии в чужбина във вашите училища? Че един приятел на моя си го лъже най-явно (дори не ми е ясно защо го прави) и му казал, че за 7 дни лятото в Германия за 900 лв. Струва ми се много ниска цена за това.
Около 2500 беше нашата оферта за една седмица. 900 лв. хич не ми се струват възможни.

В една гимназия сме. Офертата беше за 2800 лв. за 4 нощувки със закуски. Отделно трябват пари и за други хранения и джобни и цената изхвърча до към 4000 и нещо. Според мен не си заслужава.

# 558
Лондон - 5 нощувки, ръчен багаж, от 11 юли - 1761лв. Отделно храна, входни такси - над 3000 лв. И програмата:

# 559
  • Бургас
A_val, гледам и при вас същата агенция, и отново настаняване без изхранване, дори закуска. Не разбирам идеята да пратиш деца в чужбина, без поне една закуска да им осигуриш. Да речем денем в движение нещо ще си купуват,  но поне сутрин да имат нещо.

# 560
Selleste, явно тая фирма оперира по морето. Обхваща всички гимназии и техникуми в нашия град.

# 561
  • Куциндрел
Родителите винаги ще се притесняват за децата си. На мен все ми трепери като детето излезе извън квартала или се прибира по тъмно.
Нямам против детето да ходи по екскурзии, ама то не иска. Що, щото е особен - всички наобратно, той наопаки.

# 562
Какви са цените на летните екскурзии в чужбина във вашите училища? Че един приятел на моя си го лъже най-явно (дори не ми е ясно защо го прави) и му казал, че за 7 дни лятото в Германия за 900 лв. Струва ми се много ниска цена за това.
Около 2500 беше нашата оферта за една седмица. 900 лв. хич не ми се струват възможни.

В една гимназия сме. Офертата беше за 2800 лв. за 4 нощувки със закуски. Отделно трябват пари и за други хранения и джобни и цената изхвърча до към 4000 и нещо. Според мен не си заслужава.
По мой спомен беше седмица, ама може и да бъркам. След като синковецът отхвърли офертата, и аз изтрих детайлите от главата си Grinning
Да, вероятно е било 5 дни, 4 нощувки.

# 563
1700 евро каза за обиколка на Скандинавските и нещо подобно за ски в Италия.

# 564
И при нас се появиха разни оферти за Лондон - 3 нощувки нещо от сорта на 1700 лв. по спомен. По принцип подкрепям и приканвам подобен род инициативи. Наборът до сега винаги се е възползвал от екскурзиите, но за тази специално не изгаряше от желание да отиде. Прочетена по диагонал, според мен не беше пригодена за група ученици - без храна, с чекиран багаж от 23 кг. (за три нощувки) и нещо не ме грабна. Както разбирам от него няма особен интерес сред децата. Отделно самата класна мен нещо ме отблъсква и няма да ми е съвсем спокойно. Така, че не знам дали ще се състои, но "ние" ще я пропуснем и с тези пари ще идем дружно някъде, а той предпочете да отиде на спортен лагер за няколко дни.

# 565
  • София
9 ФЕГ: Франция-Щвейцария-Италия, само 2 бона ( 11 дена с автобус). Места вече няма.
Платила съм капаро за моето, но с уговорката, че няма да доплатя, ако не учи.

При нас социалният живот е на макс, а учението е само негов фон. Та може и да си спестя втората вноска за екскурзията и да се запише някой от списъка с чакащите.

# 566
Записването за нашата екскурзия стартира един ден в (примерно) 10 ч. сутринта и приключи (поради запълване на местата) в 12. Приблизителни са цифрите, но там някъде беше - за два-три часа всичко се зае.
Micheline, твоето дете ще ходи ли?

# 567
Записването за нашата екскурзия стартира един ден в (примерно) 10 ч. сутринта и приключи (поради запълване на местата) в 12. Приблизителни са цифрите, но там някъде беше - за два-три часа всичко се зае.
Micheline, твоето дете ще ходи ли?

Не, не ни устройваше цената, а и имаме и близначка, която също има право на екскурзия. Можеше да кандидатстват и деца от други гимназии. Представете си по две. Мисля, че е по-разумно семейна екскурзия или в бъдеще езикова ваканция.

# 568
Като ви чета се радвам, че изобщо нямаме такава опция при нас.
Сумите ми се струват прекалени честно казано.

# 569
За тези пари ще отидем семейно на екскурзия, и доста по-луксозно. При нас не се говори за екскурзии нищо, но и да има, моята не си пада по това. В предишното училище ходи на една кошмарна екскурзия през юли в Пампорово, уж в петзвезден хотел, минералната вода струвала пет лева, магазин за храна имало на четири километра, ол инклузива не би го яло и най-непретенциозното прасе. Ходили по трънаците, газили в някаква река и се върна с огромни пъпки от комари, нахапана от кърлежи и с уплах от отвързани овчарски кучета. Голямата в шести за седми клас, като беше в СМГ, ходи на езиков лагер в австрийските алпи. Ходили само по поляни, насрани от овце и тъпяли, нейни думи. Върна се изпоядена от дървеници, някои деца пушели в хижата и включили алармата, дошли едни австрийци в униформи, явно охрана някаква, с вид на сс-овци и им изнесли доста заплашителна и дълга  реч срещу пушенето, която никой не разбрал, но основно това им беше езиковото на лагера, конско на немски с австрийски акцент.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 19:25 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт