Осмокласници 2025/2026 - тема 3

• 30 661
  • 760
  •   3
Отговори
# 15
Вече никъде не пишат транскрипция.
Това е защото нивото пада. Вече всичко им стана сложно
Някъде, където държат да се учи професионално, пишат. И не само за английски език. Транскрипцията си трябва и в другите езици.
В НЕГ също я учат , въпреки ясните правила за четене и произнасяне на немски. Още първата седмица им я обясниха

# 16
  • Стара Загора
Вече никъде не пишат транскрипция.
Ела да видиш у нас аххаха Дори имаха контролна на транскрипция Simple Smile)))
Аз обичам да ставам рано...лягам си и рано, но в 5ч съм на крак. Бърза обиколка на Аязмото с кучето и съм готова да ритам зндници у нас после Simple Smile))
Наборлът не обича да става рано, криво му е. Но според мен първа смяна е по-добре от втора. Но скоро ще обръщат смените. Тогава трудно ще му стига времето
Благодаря за новата темичка. Да я изпълним само с хубави новини и емоции покрай наборите.

# 17
  • София
Дано ни карат тихичко да се гордеем с тях.
Искам да го понатисна повече време да отделя на домашни, учене, преговор и т.н.  Телефона ни е големия враг на нас...Оня ден му викам- 6-7 предмета са тази година, няма да се отпускаш Simple Smile

# 18
И при нас учат английски с транскрипция.
По повод различен материал в различните учебници - явно има такова нещо. Госпожата по БЕЛ им дала някакво упражнение на входното,което за моята било непознато -в смисъл, че никога подобно нещо не са правили. Странно ми се стори.

# 19
Denezira, какво е било това упражнение? Стана ми любопитно Simple Smile
При нас също учат с транскрипция.

# 20
Благодаря за новата тема!
При нас са само първа смяна, започват в 8.00ч, но пък имат  всеки  ден по 7 часа до 14.30ч. Единият ден от седмицата са по 8часа едната половина на класа и 6часа другата, следващата седмица обратно.

# 21
Доколкото разбрах, отделяли от текст, който се диктува са отделяли изречения с някакви чертички. Освен, че трябва да се подреди текста и да е правописно верен.

# 22
Днес са им върнали входните нива по английски език. Ще ги разпределят на нива, за да може тези, които са по-напред да не бъдат павени от тези, които са по-назад. Но так ще стане това като са едновременно в един и същи час, нямам идея...
Два дни в седмицата са до 12:30 ч. и три дни - до 14 ч.

# 23
При нас  часовете са по 45 мин., почват в 8ч и седмия час свършва в 14.35....а осмия в 15.30ч.
Фантастика е това в 12 и 30ч да свършват Simple Smile

# 24
  • Бургас
Да ни е честита новата тема и да я изпишем само с положителни постове!

Голяма мъка ни е ставането в 6;30! Голяма!
Надявам се да свикне!
Аз от години трябва да ставам в 6 - 6;30 обаче не мога да свикна!
Не е моето!

Вече имаме две оценки от входни. Не съм доволна, можеше повече, но явно нещо се е ошашкал!
Чакаме още входни!
По английски всеки ден пише домашни яко!
И следва модела на господина по история!
По време на входното им е пуснал някаква релаксираща музика!
И с баткото така е било!
Има си някакъв негов си подход и метод на преподаване и това ми харесва!
Много е добър господина им! Яко ги натиска, особено за българската история!

# 25
Днес са им върнали входните нива по английски език. Ще ги разпределят на нива, за да може тези, които са по-напред да не бъдат павени от тези, които са по-назад. Но так ще стане това като са едновременно в един и същи час, нямам идея...
Ако часовете по английски са по едно и също време с други класове, формират групи от няколко класа според нивото.

# 26
При нас  часовете са по 45 мин., почват в 8ч и седмия час свършва в 14.35....а осмия в 15.30ч.
Фантастика е това в 12 и 30ч да свършват Simple Smile
По-дълги са ви часовете. При нас и на тримата са по 40 мин.

# 27
Ако часовете по английски са по едно и също време с други класове, формират групи от няколко класа според нивото.
В тяхното училище не е така - един учител си води един клас. Ще видим как го е измислила госпожата. Grinning
Важното е, че девойката е доволна и няма да тъпче на едно и също място.

# 28
Аз нещо не мога да разбера как става товя с разделянето на групи по нива на език. Нали имат програма и учебници. При нас по английски са три учебника, като на третия пише ниво B1.1. Ако половината клас е с ниво В1. какво ще учат в тяхната група?
То в такъв случай няма да има изравняване на нивото по език на даден клас никога.
Знам за случаи когато целият клас започва не от А и Б, но тагова всички имат основното ниво.
Ако някой има опит с подобно групиране да сподели, че ми стана любопитно.

# 29
Напредналите ще дремят в началото, няма как да ги изравнят по друг начин, след като крайната цел за всички е Б 1.1. Ако учителят е готин, поне може да не ги кара да пишат по 10 пъти apple например и да не правят баналните упражнения в сег. просто време. Но не може да позволи да се увеличава разликата между децата.

Общи условия

Активация на акаунт