Действието на свекърва ми ме накара да се замисля

• 3 305
  • 136
  •   9
Отговори
# 60
Човек винаги трябва да е скептичен и да вижда в различни перспективи и ходове/варианти. Нарича се далновидност.
Фантазията е чудесно нещо иначе, особено в литературата и секса.

# 61
Я да видим, я да видим - колко от вас насочиха мисълта си към кръвосмешение, от името на авторката? Това знаете ли какво означава? Не ви и трябва.

# 62
  • София
Разбира се. Трябва винаги да подозираме всички в перверзия, но в случая уж е най-близкия ѝ човек. Защо ще се жени за него, когато допуска подобни мисли? Значи не е точният и му няма доверие. Не е нейният човек просто.
Колкото и далновидна да е, рядко има чак такава близост между деца и родители, а при реално съмнение е добре да не планира семейство (и деца!) с човек, свикнал с подобни отношения.
Но и обратното. Добре е, когато партньор има подобни подозрения и те са безпочвени, подозираният да не остава в тази конфигурация, защото подобни подозрения в нечия глава често са израз на патология точно у подозиращият.

Дренке, тя ни насочи натам с корелацията легло-сутиен-ревност. Wink
Големи хора сме, все пак. Евентуално може насоката да е към кърмене, предвид форума, че е за майки, ама е петък вечер.

# 63
По-скоро ме наведе на чувство за собственост, че има годеницата. Като 40-годишните деца, които страдат, че родителите им не са превърнали в музей детската им стая, а си позволяват да я използват за техни си нужди.

# 64
И аз го разбрах като опасения за кръвосмешение или поне някакви нездрави чувства от майката към сина. Но ми се струва абсурдно заключение, само заради единият сутиен и тъп коментар.

Жената си е в къщата, може да си оставя бельото където й падне. Нашата детска стая стана спалня на майка ми, след като с брат ми се изнесохме, баща ми хърка много. У свекърите детската е стая за гости, но никога не ми е правило впечатление, ако нечии дрехи са оставени там.

# 65
  • София
Куку, ама собствеността (на жилището) е ясно на кого е. Ревността обичайно има други измерения.

# 66
Съгласна с Кукумицинка.
По-скоро се прокрадва собственическо чувство.
Маминка и какинка не могат да си поделят синчето.

# 67
  • София
Представям си какво би помислила някоя по-подозрителна особа, когато , след изнасянето на големите ни дъщери, братята им заех техните стаи, а в момента преправяме стаята на третата на кабинет + гардеробна. В момента на леглото има лаптоп, папка с документи и купчина кърпи за лице, както и прибрани от простора тениски и гащи на съпруга ми и на момчетата. А тя се изнесе едва преди 15 дни. Ами това си е у нас и си правим каквото решим.

# 68
Според мен патологията е в мисленето на онези млади хора, които смятат, че веднъж сгодили се, родителите им/свекърите са вече "ония там", "старите", макар да ги делят само 20 години разлика между поколенията.

Оттам и недоумението на авторката - какъв е тоя сутиен, и то в стаята на годеника ми!?....
Ревност по отношение на територия (макар и юридически не твоя), по отношение на родител и дори по отношение на сутиен/кой в коя стая се е преместил, дори и гости да са били.

Апропо, възможно е и някоя гостенка да са имали - роднина, позната, жена, която е бързала за преглед примерно и е забравила и сутиен, и леглото да оправи.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 06:03 от Valerie R

# 69
Не ви е насочила тя натам, вие слагате своите мисли в главата ѝ. Санким патологичните отношения се мерят само в кръвосмешения. Или е кръвосмешение, или всичко е ок. Да, ама не точно.

# 70
  • София
Каква патология тогава предполагаш в това свекървата да си ползва собственото жилище по свое усмотрение?
Освен една реплика, подхвърлена от синчето, не прочетох за някакви проблеми в отношенията.
Иначе аз в началото предположих някакво пазене на територията по отношение на мъжовата стая, но после нейните истерични включения ме наведоха на другите мисли.

# 71
Напротив, именно в тази посока насочва, иначе защо изобщо би споменала бельото на бъдещата си свекърва? Едва ли почти всички в темата сме извратени, че да сме си го помислили само поради собствените си фантазии.

# 72
Всъщност опитвам се да разбера мислите на авторката, но нещо не ми се получава. За какво е темата?

Темата е, че скоро ще има свекърва, от която й се иска да се оплаква, ама не може да измисли от какво точно Joy

У нас в момента пижамата ми е върху леглото в стаята на сина ми, който се изнесе от нас преди 5 години. Сутринта не исках да будя мъжа ми, че ставах рано и си взех дрехите и се облякох в синчовата стая и си зарязах пижамата отгоре. Да не дава господ някой да съди за мен от това. Joy
Разбирам да е така. Но знаейки,че ще идва годеницата на синът Ви няма ли да си приберете дрехите,няма ли да Ви е неудобно? Все пак всеки си има стая.
Момичето си казва за какво иде реч: не я ли е срам свекървата до не си оправи къщата като знае, че ще идва снахата.
Тя се чувства там чужда, държи да се предупреждава, че ще ходи, очаква да я посрещат като гостенка. Твърде вероятно двамата да са я делили тая детска стая у майкини му и сега се чувства, че са им заели мястото. Погледнете заглавието “действието” я накарало да се замисли. Това действие е точно завземане на детската им стая и обозначаване на принадлежност чрез поставяне на сутиен.
Това за ревността тя даже не знае как да го разбира. Ние да ѝ кажем дали е нормално. Кое? Да завземеш детската стая - да. Да не си направиш къщата перфектна за пред снахата - да.
Какви работи си съчинявате направо е плашещо.

# 73
  • София
Къщата си е на свекървата и не е длъжна да я прави перфектна за никого. Важно е на нея да ѝ е удобно. И на свекъра.
Че тя може точно така да показва на снахата, че е част от семейството и не се притеснява да завари разхвърляно.
Не е нормално снахата, даже още и такава не е, да дава наклон какво да си правят свекървите у тях.
Това с ревността може да има хиляди нюанси и единствено казалият го (годеникът) може да разясни какво е имал предвид. Може да е тъп опит за майтап.

# 74
Стига, де, не мисля, че авторката пуска теми, защото мисли за кръвосмешение. По-скоро, ѝ е станало неприятно, че свекървата ползва стаята на мъжа ѝ. Да, знам, че в нейния дом ще прави каквото иска.
Права сте. Просто ми стана неудобно защото и ние сме спали на това легло.(Моите родители никога не спят на леглото ми. Мисля,че не го правят защото им е неудобно). Предишната вечер се обади той да каже че ще ходя, много пъти съм ходила у тях. Тоест те знаеха че ще ходя. Ясно е и се знаем че аз ако влезна в тази къща освен стаята на годеника ми,кухнята и хола не влизам никъде другаде. Дори имат две тоалетни,едната от които въобще не знам.Та това което ме "притесни" е това ,че свекърва ми знае ,че ако влезна ще отида до стаята на годеника ми,защо знаейки това не си е прибрала личните вещи.

Общи условия

Активация на акаунт