🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 68]

• 7 842
  • 131
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
И по-различно мнение. За миналата Нова година празнувахме в ресторанта на Хилтън, Черкезкьой.
Невероятно красив празник с оркестър на живо и певица. Някъде към 150 човека бяхме, само ние българи. Музиката беше обичани турски песни и световни хитове. Туркините бяха стегнати като за ревю. Танцуват невероятно красиво. Хотелът запазих след Коледа през букинг, вечерята през сайта на хотела.
Не мога да я объркам с никоя друга Нова година, много се впечатлихме.
Храна и местен алкохол имаше до три часа( ние дотогава стояхме). Шампанско с допълнително заплащане.

Самото описание на ЧНГ парти подчертава че е било в мн.голяма  чисто бг група в европейска обстановка , музика , шампанско , меню което е твърде далеч на турския вариант на празнуване на който можете да се натресете просто резервирайки някъде си. Като препоръка първо обиколете няколко големи БГ ТА от типа Емералд къде се заформят големи бг.групи и какво се представя като хотелска база. Бяхме доволни от едно ЧНГпарти в Tusan Beach Resort Hotel с Емералд освен с добрата организация и с вътрешния топъл басейн на който минаха останалите дни Simple Smile

# 106
Към коментар #105

Не сте прочели, че в ресторанта бяхме САМО НИЕ българи, семейство от двама .
За всяко нещо човек си има "неговото" в т.ч. и празниците.
В 85+ милионна Турция има от всичко по-много.
ТА, които организират посрещане на Нова година има десетки , за цяла Турция, както с личен транспорт, така и с автобус и самолет. Обикновенно програмата и дисководещите са  от България и целия ресторант е само за българи, като продукта се продава от няколко агенции.
Цени различни, но по изгодни от тези тук.
 Всеки си търси това, което го удовлетворява.
Но със сигурност, ако сам си уреждаш пътуването, излиза наполовина от това през агенция. Отделно получаваш и персонално отношение, като можеш да си избираш стая, храна, маршрут.
Но всеки си знае.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 14:11 от Tony Maria 22

# 107
. . .
Но със сигурност, ако сам си уреждаш пътуването, излиза наполовина от това през агенция.

Това не го разбрах?
Излиза ти 2 пъти по евтино? Но кое? Пътя ли? Или цялата почивка/екскурзия/?

# 108
. . .
Но със сигурност, ако сам си уреждаш пътуването, излиза наполовина от това през агенция.

Това не го разбрах?
Излиза ти 2 пъти по евтино? Но кое? Пътя ли? Или цялата почивка/екскурзия/?

Всичко общо, миналата година за Хилтън Чорлу през ТА беше около 600 лв на човек. На 15 км от Чорлу пак Хилтън, за същото  три нощувки със закуска, вечеря на 31 декември +бакшиш и горивото, ни излезе под 600 лв,  но за ДВАМА.

# 109
. . .

Това категорично не е вярно. Стига с това, че с агенция било скъпо.

Давам пример за базовото пътуване за НГ транспорт + нощувки + закуски - 175 лв без вечерята

Самоорганизирано само хотелското настаняване в същия хотел на тази агенция е 105 евро на човек и то с отстъпка през приложението на Букинг

# 110
. . .

Давам пример за базовото пътуване за НГ транспорт + нощувки + закуски - 175 лв без вечерята

Самоорганизирано само хотелското настаняване в същия хотел на тази агенция е 105 евро на човек и то с отстъпка през приложението на Букинг

Дайте да видим това нощувка в същия хотел ли е, двойна стая ли е, почти всеки хотел има различни категории стаи , да видим всички цени. Букинг имат кодове за 10% отстъпка кеш бек, отстъпки плащане с ВИЗА, отстъпки за нива...
Самите хотели също продават.
Но всеки си прави сам сметка и избира...

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 22:03 от Tony Maria 22

# 111
Върнахме се и ние.
От 20 години не бях ходила в Истанбул, много се притеснявах основно от тапите и шофирането. Обаче онзи Истанбул не е този, който видях. Тапи на влизане нямаше, на излизане също. Прекрасно уреден транспорт. Даже маратонът не ни повлия - в този ден избрах пешеходен маршрут и такъв, който да не засяга трасето. В Гугъл карти ограниченията в транспорта бяха отразени.

Скрит текст:
Първи ден следобед - Истиклял, трамваят на носталгията (на спирката котката седна в мен, явно искаше да я прибирам за БГ, не стана нейната работа), старинното метро.
Втори ден - принцови острови, уникален Хейбелиада.
Трети ден - Аквариум Флория и Кузгунджук следобед. Аквариумът ме разочарова, имах големи очаквания, но след Къщата на морето във Виена не успя да ме впечатли. Само VR-ът си струваше. Кузгунджук го харесах, но Балат ми допадна повече, по-спокоен е, по-красив, няма такива улици с голямо движение, каквато е главната в Кузгунджук. До Балат стигнахме пеша от хотела.

Тази уличка е прекрасна:
https://maps.app.goo.gl/Xyw4kuEUGijNzk766

Препоръчвам и кафенето до цветните стълби.
Четвъртият ден остана за Балат, Желязната църква, а следобед - подземното водохранилище и площадът пред Султанахмед и Св. София

За Битер хотел:
Скрит текст:
Също имах по-големи очаквания след хваленето в темата, но хотелът е остарял и амортизиран. Персоналът е невероятно любезен, паркингът е голям плюс, местоположението и дотам. Душът счупен, казанчето тече, мивката тече, таванът олющен - едно огромно петно мазилка се подава под боята. Не че не се издържа, за едно спане става, по цял ден сме навън, но ако някой има препоръки за нещо по-добро - приемам.
И още котки.
Скрит текст:

Да допълня и аз малко за Битер хотел, който ми бе препоръчан тук. Бяхме запазили две стаи, едната явно не беше почистена, защото някой беше ходил по голяма нужда в тоалетната без да си пусне водата и така заварихме ние стаята. Иначе петна по чаршафите, следи от обувки по стените, казанчето не работеше в другата стая. Тръгнахме си, а не сме взискателни. Трябваше да ми светне лампата при такава ниска цена ама....кой да предвиди, че такова нещо е възможно.

# 112
  • Бургас
Ами не им е ниска цената.
Докато бяхме там, разгледах през мапса идентични хотели в района - подобни са цените.

А като си тръгнахте, къде се настанихте после?

# 113
Интересно аз в кой Битер хотел съм отсядала вече 4 пъти?!🤔
Не оспорвам мненията тук, просто се чудя "на глас", защото чак толкова лоши неща не съм видяла в нито една от стаите, в които сме били настанявани.
След няколко дена пак ще съм там и се надявам и този път престоят ми да мине добре - после непременно ще споделя.

⚠️ Някакви мнения за кв. Йешилкьой, църквата Сан Стефано и изобщо за разходка в този район?

Еми ❤️, ти си специалистът по аптеките - препоръчай ми аптека/и/, в която може да се намери "от пиле мляко".😀
Мисията ми този път е невъзможна -  "по следите на изчезналото лекарство" ( и тук следват едни 🤬🤬 🤬 думи за бг здравна система), но поне да опитам, защото ми е супер важно.

Хубава седмица на всички и ми пожелайте по-малко дъжд в Истанбул, че прогнозите не са много благоприятни. 😭

P.S.  Моят отговор на:
Цитат
Никой, ама абсолютно никой не може да ме убеди, че с агенции екскурзиите (имам предвид не само в Истанбул, а и по много европейски дестинации)  излизат по- евтино.
Сама си ги организирам и винаги правя сравнения със същата в агенциите , за да се потупам с кеф по рамото.😀
А за свободата сам да избираш какво да видиш, какво и как да правиш и с каква компания, изобщо няма и да споменавам.😍
Скрит текст:
За който не вярва 😀, имам пресни доказателства от преди месец за трикратно по- евтино пътешествие из френската Ривиера, което аз организирах. Просто се иска повече четене, но това също е част от удоволствието.  😍
Но това е безсмислена дискусия  и темата ни не е за това.
Кой както си иска така да пътува, но такива категорични мнения само допринасят за влошаване на атмосферата тук.
Затова се извинявам и за моето, не по-малко категорично😂, но не се сдържах.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 11:46 от pepel_ot_rozi

# 114
Пепелче стискам палци да не вали , че като знам аз как ми трябваха плавници един път в Истанбул. Последният ни ден беше провален. Реки течаха по улиците.
Гледката от хотел Битер.

# 115
Дами привет,
Ето че и на мен ми се наредиха картите и след 10 дина отново ще сме в любимия и магнетичен за нас Истанбул.
Ще помоля за съвети къде да се шляем, защото вече доста неща сме видяли,други повторили,а малка част даже потретили Blush
Та четвъртък пристигаме и се настаняваме в хотел Битер-за първи път ще ние и ако до преди 2 седмици четох само суперлативи,кега съм леко притеснен,но квот такова,важно е да има къде да преспим и изкъпем Grinning. Вечерта ще се качим на ПиерЛоти и до там.петък и събота трябва да убием два дена в разходки и тук идва молбата за помощ, къде и как? Hug
Четох доста ,а и не сме ходили до двореца Кючоксу така че ще идем до него,а искаме и тъкмо да се повозим повече с корабче. Другото нещо което не сме били е прословутия бик в азиатската част и квартал Мода,а може и улицата да е само,не знам кажете Blush
Навсякъде ще сме с градския,наясно сме че ще е ходене което нас не ни притеснява. Може да се оправяме с Истанбул картите,плащанията и ориентацията,само ми дайте идеи как да подредим двата дена.
Благодаря предварително на отзовалите се за съветите.
Разбира се след като се върнем ще има кратко и ясно обяснение на тридневното трипче подплатено със снимки и разбира прясно инфо за Битер хотела(кажи-речи ще сме с Пепелчето по еднакво време в хотела:hugs: )

# 116
mitko_dvd, по повод на хотел Битер , не е луксозен хотел, но е добър за цената. Стаята ( тройна) ни беше чиста  , закуската добра , това м.април.
За забележителностите освен дворецът Кючюксу, препоръчвам дворците  ЙЪлдъз 850 лири е  и Ъхламур 250 лири ,  Анадолската крепост е близо до Кючюксу.
Редактирах ,след забележка името на двореца.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:23 от FBID1119177734809501

# 117
не е луксозен хотел, но е добър за цената. Стаята ( тройна) ни беше чиста  , закуската добра , това м.април.
За забележителностите освен дворецът Кючюксу, препоръчвам дворците  Йелдъз
То е важно и местоположението. Ако е кофти... това може и да е един от поводите за по-ниската цена.
И моля те... "йЪлдъз" (няма "е"),  йълдъз означава "звезда", също е и доста популярно женско име. Предполагам, че...  поне за Йълдъз Ибрахимова си чувала.  А пък в турските дизита винаги има по една Йълдъз (Yıldız), хаха Grinning Grinning Grinning

# 118
  • Бургас
Местоположението е супер. Както и наличието на паркинг.
До хотела има множество спирки на ГТ, кеф ти автобус, трамвай... Пеш се стига до Балат, Св. София, Султанахмед, Капалъ чарши...
Скрит текст:
Едната от нашите стаи беше 303. Не я избирайте в никакъв случай.

# 119
не е луксозен хотел, но е добър за цената. Стаята ( тройна) ни беше чиста  , закуската добра , това м.април.
За забележителностите освен дворецът Кючюксу, препоръчвам дворците  Йелдъз
То е важно и местоположението. Ако е кофти... това може и да е един от поводите за по-ниската цена.
И моля те... "йЪлдъз" (няма "е"),  йълдъз означава "звезда", също е и доста популярно женско име. Предполагам, че...  поне за Йълдъз Ибрахимова си чувала.  А пък в турските дизита винаги има по една Йълдъз (Yıldız), хаха Grinning Grinning Grinning
Diziler така добре ли е   Yildiz ( редактирах) ? Пак ми правиш забележка, ама пиша от телефон.
За хотела , с добра локация е. Пред хотела има автобусна спирка Ункапънъ, отделно близо е спирката на Т5 , не е далеч Еминюню .

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:26 от FBID1119177734809501

Общи условия

Активация на акаунт