Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 2 881
  • 106
  •   3
Отговори
# 30
Аз да попитам,вече съм 33+4 дни и от два дни имам леки болки ниско долу не са постоянни или силни но си ги усещам,при вас как е положението

# 31
  • София
За колан след раждане аз поръчах от Shein, видях, че в аптеки и онлайн магазини продават същите за по 160 лв., а в Shein беше към 20-30 лв., чакам го да дойде тези дни.

# 32
И мен ме боли долу таза, основно вдясно защото там е главата на бебето и не мога да правя някои движения като напади или да си вдигна десния крак ако съм на ръце и колена (+обръщането в леглото ми е трудно и болезнено). Също май от повече ходене се влошава, но не съм се заседяла съвсем - излизам си по задачки почти всеки ден. Съчувствам на а останалите с подобни болки, но и ме успокоява че не съм само аз 😅

# 33
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, нямах никакво време, решихме да организираме епично пътешесетвие, като за последно преди раждането. Трябваше да обиколим швейцарските Алпи + малко Италия на отиване и малко Австрия на връщане, това за 2-3 седмици. Два дни преди старта, погледнахме прогнозата за времето и шок - дъжд през целия период, та какви ти Алпи! Веднага се преориентирахме на юг - отидохме до Кападокия в Турция, със спирания на 5 места за по 2-3 дни.
Обожавам тези пътувания, най-вече заради децата (на 5г и 3г). Малките им мозъчета почти "прегряват" от впечатления! Като се върнахме имах чувството, че са ги подменили! Говорят повече, ролевите им игри са по-сложни, рисуват видяното! Въобще радост за майчинито сърце и пътешественическата ми душа.

Иначе детенце номер 3 е в 31ва седмица, главично разположен е от доста време, кротичък е ако не съм седнала! Уморявам се много, но не знам дали главните виновци не са номер 1 и 2. Малки са още и държат да превземат ефира. Въпреки всичките им обещания как ще ми помагат за номер 3, ме побиват тръпки Simple Smile.

Малко непоискани съвети относно покупките!
Муселиновите кърпи, вкл. най-малките, са идеални за бърсане след баня, попиване на потичащо мляко докато се хранят(много им се подсичат гушките, ако не се подсушат веднага), рефлукс, плюнчене... Тях ползвах и за едно специфично повиване на ръцете(само тях, без краката), защото новородените имат рефлекс на ръцете, при който замахват и се стряскат - събуждат се извънредно...реват, искат да ядат за да се успокоят, а ако не му е времето за ядене, ги боли коремчето от преяждане, пак реват.... Абе, купувайте муселинови кърпи, трябват си, приложения всякакви.

Друг съвет, който мога да дам е да не завивате бебетата си, когато спите или не сте до тях! Те просто си нахлупват одеялото на лицето и има риск от задушаване. Ползвайте чувалчета, има и мънички, те играят ролята на одеяло!

Вземете си антирефлуксна възглавничка. Дори оригнати, бебета връщат мляко. Един лек наклон при сън, върши чудеса.

Леко бременеене и до скоро! Simple Smile

# 34
Здравейте момичета! Минах днес рутинния преглед от АГ. Бебето е 2кг 225гр за 34 седмица. АГ каза от сега всяка седмица съм на тонове , чак се очудох че толкова често. Пусна ми кръв и урина за утре, а в сряда другата седмица като съм на тонове ще ми пусне и един вагинален секрет.

Записаха ме за секциото. Заветната дата -11.11.25 . Според АГ , независимо че върви по-голяма (или в началото грешно е изчислен термина с късната овулация), ще успее да избута до 11. Направо нямам търпение.

Хайде темата да се напълни само с хубави вести. ❤️

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 15:06 от mary13aa

# 35
Голяма борба ще е за тази дата 11.11.
Моето още не се знае секцио ли ще е, аз искам да си родя на термин ама май май няма да има как да стане.
Все пак ще искам да не запазваме дата за секцио, а като си тръгне , пък ще видим.
На мен термина ми е 25.11.25

# 36
На мен ми го предложи гинеколожката, даже се очудих защото аз ще бъда първата за деня. Аз не настоявах да е 11.11 , защото уж върви по голяма и според феталната морфология правилния ми термин е 11.11 а не 19.11 , но и се доверявам на 100% .

# 37
Някоя мама да е с ниски тромбоцити?

# 38
Здравейте момичета! Минах днес рутинния преглед от АГ. Бебето е 2кг 250гр за 34 седмица. АГ каза от сега всяка седмица съм на тонове , чак се очудох че толкова често. Пусна ми кръв и урина за утре, а в сряда другата седмица като съм на тонове ще ми пусне и един вагинален секрет.

Записаха ме за секциото. Заветната дата -11.11.25 . Според АГ , независимо че върви по-голяма (или в началото грешно е изчислен термина с късната овулация), ще успее да избута до 11. Направо нямам търпение.

Хайде темата да се напълни само с хубави вести. ❤
и аз съм за 11.11 секцио за сега ако не се промени нещо Simple Smile

# 39
Има ли някоя която ще ражда ноември естествено в мбал Надежда?

# 40
Има ли някоя която ще ражда ноември естествено в мбал Надежда?

Hellokitty1993, аз ще съм в Надежда. Засега се очертава да е естествено, освен ако не изскочи нещо непредвидено в последния момент. Моят термин е на 19.11.

# 41
И аз съм в Надежда, не е ясно обаче как ще раждам все още.

# 42
Запис и от мен в новата темичка. Бях на трета ФМ днес, 30 г.с. бебето е 1600 гр.  като вече е в правилната позиция. И аз напоръчвах хиляди неща и сега чакам разни доставки, за да сглобим всичко и да започна да подреждам. Предстоят ми е още няколко прегледа и ще ходя на консултация преди раждане в Надежда, че мисля там да раждам. Тези дни мисля да пооправя и багажа за родилното- знам, че още е рано, но нещо взех да се притеснявам, защото си имам доста контракции и само се моля да устискам до към средата на ноември.

# 43
Има ли някоя, която се е ваксинирала против респираторно-Синцитиален вирус (RSV) ?
Личната лекарка ми го препоръча, АГ-то също и няколко приятелки, ваксината се поставя от 24 - 36 г.с. и предпазва бебето до 6 месечна възраст. Все още се чудя, тъй като и сумата не е много малка.

# 44
Има ли някоя, която се е ваксинирала против респираторно-Синцитиален вирус (RSV)
Личната лекарка ми го препоръча, АГ-то също и няколко приятелки, ваксината се поставя от 24 - 36 г.с. и предпазва бебето до 6 месечна възраст. Все още се чудя, тъй като и сумата не е много малка.
Да, аз го обмислям, както и тази за коклюш и грип, обаче малко се притеснявам да сложа 3 ваксини през интервал от няколко седмици, защото съм и с Хашимото и не знам как би повлияло.

Общи условия

Активация на акаунт