Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 3 230
  • 119
  •   2
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема! Малко остана до хубавите новини! ❤️
Отбелязвам се и аз с първи запис на тонове в 32+6 г.с. Всичко беше наред, бебето вече е 2кг. И най-хубавото, което страшно ме зарадва е, че се е обърнала с главата надолу 🎉 Дано си остане така до края.
От скоро и аз усещам лека тежест и дискомфорт в таза + нещо като натиск върху шийката на матката. Надявах се да е от главичката и изглежда съм познала. Видимо е станала по-силна, а и движенията са някак различни - не обичайните потупвания, а нещо като бурно боричкане вътре 😄
Единственото ще трябва да ходя пак на второ мнение при ендокринолог и кардиолог, т.к. и аз и АГ имаме резерви по първите диагнози и лечение и си записах нови часове.
Наистина съчувствам на момичетата, които са на стриктна диета, но още малко остана 💪 Аз съм само с препоръка за ограничение и също ми писна от яйца, домати и краставици 😄 Иначе и аз май спрях да качвам кг в последните седмици.

# 16
Чакам добри новини от всички ви! ❤ Моля се за всяка от вас 🙏

Харесах си това:
https://www.ozone.bg/product/nagrevatel-za-shisheta-i-sterilizat … pa-canpol-babies/

Какво е вашето мнение? Ще ми върши ли работа? Хареса ми това, че е 2 в 1, но ако не е ок, бих сменила с друг.

# 17
Здравейте от мен 🌸 Минавам първо да кажа, че мокрите кърпички на Бебо с 99% вода са намалени в Лили на 2.50лв. (аз си поръчах вече 10 пакета, не ми даде да поръчам повече през сайта 😆😆). Оставям линк: https://lillydrogerie.bg/bebo-mokri-k-rpichki-za-novorodeno-s-kapak-64br-542757

Иначе от седмица някъде ми изтича страшно коластра и ме болят зърната и направо ме побърква 😆, взех си тампони за кърмачки ама е много неприятно постоянно да си с такова, а и супер си бях свикнала да си седя без сутиен и сега трябва да нося, защото иначе всички тениски стават на петна…😆 Но нищо, справям се и търпя, знам че е нормално.
Също изпитвам някаква постоянна жажда без значение колко течности пия, и си имам редовен пропуск за тоалетната 🥲😆

Увеличиха ми магнезия на 3х2, защото два дни подред коремът ми ставаше на камък почти през 10 минути целите дни, а колкото и да е нормално, не е нормално да е толкова често. Сега има подобрение и втвърдяванията са по на рядко. На преглед сме чак на 16 октовмри, вече съм 32+2., тонове ще правим чак след 36 г.с. , бебче се беше обърнало с главата надолу, но сега отново е седалищно и се надяваме да се завърти дотогава, защото предпочитам нормално раждане. Всичко е наред иначе, тежеше 1.500 на последния преглед преди 2 седмици. 🌸🩷

# 18
  • Варна
Аз идвам с питане. Как и кога се мери таза? Чувала съм отдавна за това мерене на таза, но как става? На мен досега не ми е мерен, а мисля, че при естествено раждане трябва.

Притеснението ми е, че покрай зъбите ми, четири медицински лица ми казаха, че съм с грацилна костна структура. Та го казах и на АГ, но тя ми каза, че те ми го мерили в началото. Аз освен корем, не помня да ми е мерен таза.

# 19
За каква цел се използват муселинови кърпи и нужни ли са?
И друг въпрос вместо следродилни превръзки има ли някакви
еднократни следродилни гащи които са абсорбиращи за да замести превръзката?Аз ще раждам естествено и се чудя какво да купя ?

# 20
Моя таз също не е мерен и никой не ми е говорил за него дали е тесен или не. Последно само питах АГ дали според нея нещо налага секцио, и тя каза не, та се надявам така и да си останем.

Моите болки се върнаха в този нерв отзад на крака и е доста неприятно при често ходене, или дори някакво навеждане напред. Ще помоля ММ тази вечер да ме разтрие малко, ако при някой също се е появило моя съвет е ако имате тенис топка под ръка да пробвате с нея да разтриете - поне при мен доста по-лесно нацелва нерва.

Някоя мама дали си е купила вече или е ползвала колан за бременни или кинези ленти? Много сериозно започва да ми тежи този корем, въпреки, че няколко човека ми казаха, че не изглеждам бременна в 8ми месец. Може да не изглеждам, но определено се усещам и доста ми тежи като трябва да отида дори до близкия магазин.
Погледнах онлайн, но първо ми излязоха някакви на цени от 100-200 лв и се изумих. В последствие видях и в озон някакви за по 25лв и се зачудих дали има някаква разлика?

Поръчах си още неща за болницата, днес ми дойде и омни биотика. Досега не бях виждала или ползвала лигнин. Нормално ли е да прилича и да има текстурата на най-евтиния тип тоалетна хартия, онази сивата? 🤣
Ние този петък сме на преглед и ни остава още един преди датата на термина. 😳 Малката също има доста по-силни ритници последните дни, ако седна леко приведена веднага ме сритва в ребрата да се изправя. Ако пък съм твърде облегната, пак получавам ритник. Нямам търпение да ги видя тия малки крачка и да ги изям. 😂

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 21:16 от Leti07

# 21
На мен също не ми е говорено за мерене на таза, а смятам, че е нещо задължително даже.

Муселиновите пелени/кърпи/одеяла знам, че се използват много. Има различни размери и дебелина. Например, моя приятелка използва пелената за подложка във ваната, завива бебето (когато не е студено, защото е тънка), много хора знам, че ползват и за попиване след баня в началото, докато кожата на бебето е все още много чувствителна. Доколкото съм запозната самата материя е хубава, дишаща. Със сигурност може и без тях, не са нещо задължително, но и аз взех една 80х80, да има. 😃

# 22
Аз поръчах няколко муселинови пеленки от Тему - една по-голяма и комплект от още 5 по-малки, оказаха се много симпатични и материята изненадващо е приятна. Ето ги:
 https://share.temu.com/zhmdRPvjfHB
 https://share.temu.com/KDNNwdrII3B

Искам да попитам вие с какво смятате да завивате вашите бебчета? Ще ги повивате ли в началото? Аз засега взех едно чувалче, но нямам идея дали бебето ще иска да спи в него. Има деца, които отказват да спят в чувалчета. Реално не знам като се приберем вкъщи първите дни как да процедирам. Наскоро гледах някакъв уебинар, където отбелязаха, че след 15тия ден може да се ползва чувалче.
Отделно все чета, че не трябвало да се ползват одеала или други завивки, за да се избегне риск от задушаване. Като питам приятелки, те пък казват, че са си завивали бебетата с одеалца. И общо взето не знам какъв подход да избера.

# 23
С одеало ще го завивам в началото. Като започне да се върти, тогава ще взема чувалче.
Аз гледам дрешки и направо не знам какво да поръчам. Въпреки че ми е второ дете, не мога да преценя по колко броя бодита и ромпъри от размер да взема. Още повече, че времето ще е по-хладно и се чудя боди с къс ръкав и ромпъри дали ще е добре. Все пак ще си е завито с одеалце и през деня.

# 24
Охх, олекна ми, че не само аз се лутам! 😂 На мен също ми е чудно с какво точно да го завивам, обличам, по колко дрешки да слагам, за количката същата работа. За нея поръчах от Шийн едно като чувалче, мекичко, с идеята да го слагам направо с дрехите вътре, без да ползвам други завивки. За спането взех чувал, купих и две одеялца. Надявам се, че бързо се ориентира човек, когато вече няма накъде. 😂🤷♀

# 25
tooclose, щом ти с детенце се чудиш, то ние, които ще сме с първо бебче, питаш ли ни...😅

LadyK3, Оо, спокойно, не си сама!😁
Аз постоянно съм в лутане какво да избера. Като се замисля за всяко нещо, което съм купила досега, доста съм умувала, докато направя окончателен избор. А дали ще излязат практични решенията ще стане ясно по-нататък. 😁 Но обличането и завиването определено си ме затрудняват. Дано наистина да се учим в движение и бързо да започнем да преценяваме кое е правилно за бебето.🧸

# 26
Чудя се за хиляда неща. Днес вече ме хвана и мигрена и май ще си дам 1-2 дена пауза от ровене в сайтове и четене на отзиви. ☹
Но толкова много неща имам да избирам още.... то да беше само поръчването.

# 27
И аз много се чудя какво ще ни трябва, за някои неща дори не се бях сетила - например чаршафче за матрака на количката (??) 😅 Добре, че ще ми дадат дрешки и поне за това не мисля толкова и съм решила да купя на момента ако нещо конкретно още ми потрябва като дрешка. Но се чудя и аз за всичките видове пелени, завивки и чувалчета.. а и креватче още не сме избрали (само кошарка за до леглото, но е малка).
За мен също не знам за след раждане колко от тези превръзки и бельо ще е добре да имам (като гледам тези белини за сле раждане май са повечето за еднократна употреба).
За колан за бременни се замислих за малко, но се отказах заради цената, а и все ще изкарам още месец. Но си мисля за колан за след раждане, чух че може да са полезни за по-добро възстановяване, но гледам че има много видове и то с различни цени и не съм се ориентирала още.

# 28
Има и бял лигнин, той е много по-приятен. Потърси и вземи от него Blush

Моя таз също не е мерен и никой не ми е говорил за него дали е тесен или не. Последно само питах АГ дали според нея нещо налага секцио, и тя каза не, та се надявам така и да си останем.

Моите болки се върнаха в този нерв отзад на крака и е доста неприятно при често ходене, или дори някакво навеждане напред. Ще помоля ММ тази вечер да ме разтрие малко, ако при някой също се е появило моя съвет е ако имате тенис топка под ръка да пробвате с нея да разтриете - поне при мен доста по-лесно нацелва нерва.

Някоя мама дали си е купила вече или е ползвала колан за бременни или кинези ленти? Много сериозно започва да ми тежи този корем, въпреки, че няколко човека ми казаха, че не изглеждам бременна в 8ми месец. Може да не изглеждам, но определено се усещам и доста ми тежи като трябва да отида дори до близкия магазин.
Погледнах онлайн, но първо ми излязоха някакви на цени от 100-200 лв и се изумих. В последствие видях и в озон някакви за по 25лв и се зачудих дали има някаква разлика?

Поръчах си още неща за болницата, днес ми дойде и омни биотика. Досега не бях виждала или ползвала лигнин. Нормално ли е да прилича и да има текстурата на най-евтиния тип тоалетна хартия, онази сивата? 🤣
Ние този петък сме на преглед и ни остава още един преди датата на термина. 😳 Малката също има доста по-силни ритници последните дни, ако седна леко приведена веднага ме сритва в ребрата да се изправя. Ако пък съм твърде облегната, пак получавам ритник. Нямам търпение да ги видя тия малки крачка и да ги изям. 😂

# 29

На мен също не ми личи много да съм бременна в 8 месец, но съм доста слаба и си ми тежи много и от там аз си стягам допълнително корема без да се усещам като вървим и си допринасях много за втвърдяванията в корема….като пробвах колан във Вис Виталис и направо усетих ОГРОМНО облекчение и вече не ходя без него никъде. Взех този, беше около 20лв и не го заменям за нищо на света, разликата за мен беше огромна, вече не си стягам корема докато съм права или вървя.

Общи условия

Активация на акаунт