Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 541
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Thea10, желязо, хемоглобин, феритин изследвала ли си?
DimBZah, стерилна урина ли си пускала със спазени всички изисквания? Да не е компрометирана пробата, понеже имаше подобен случай, не помня тук или в друга група, при който при повторно изследване се оказа чиста. Иначе пробиотик аз пия още от 5 -ти месец по препоръка на АГ - natvie renewbiome mega.

При мен имаше съмнение за бактерии в урината, но ми казаха да пусна пак като се измия старателно и долу и ръцете и аз си пуснах в геника и там е описано подробно как да се вземе добре - https://www.genica.bg/test/sterilna-urina
Но при мен не съм забелязала да в била мътна урината. Във всеки случай може да е полезно да си потвърдиш преди антибиотика, за няколко дена излизат резултатите.

Здравейте, момичета! В 36 г.с съм от денс, но и да се оплача и да ви питам - на някоя от вас откривали ли са й ентерококус фекалис в урината? На последния преглед АГ видя, че нещо е мътна урината и преди малко излязоха и резултатите. Ще ми предпишат АБ, но се чудя дали и да не си взема и някакъв пробиотик, какво ще ми препоръчате и на този етап има ли риск за бебо? Мерси много предварително!

# 451
Панда, аз честно казано от познатите методи правя perineum massage и ям фурми, друго май не😂

# 452
Зоя, честита девойка! Sparkling Heart Бързо възстановяване на теб и съвсем скоро да сте си вкъщи, за да се гушкате семейно!

# 453
Момичета, тези от вас, които ще раждат естествено, подготвяте ли се по някакъв начин за раждането, за да мине по-леко?

Аз правя упражнения за разтягане. С йога топка ми е доста по-лесно на този етап понеже бебка вече много ми тежи. В декатлон има такива топки както и помпи.  Хубаво е да избереш точен размер за височината си.

https://youtu.be/-ulK0Fkj_bI?si=cTiE5ZWE43eZ4cku

Искам да се оплача и аз от болки в гърба, раменете и шията. Много се схващам особено през нощта и това ми пречи на съня, съответно ставам нетърпима за ММ и околните. Мисля, че спирането на магнезия си оказва влияние. Също така ми изтръпват крайниците на моменти (особено когато вървя или стоя права дълго време).

И вече започвам да се дразня, като ме питат всеки ден как съм... И ПО-ДОБРЕ СЪМ БИЛА 😁 А, ако направя грешката да се оплача от мъките си, любимият отговор е "ами нормално е, да" или "нищо де, малко остана". Не знам кое му е нормалното и от къде знаят колко остава 😁

До скоро си мислех, че ще ми липсва бременността, когато приключи, но започвам да си променям мнението 😂

Също така, днес видях, че в софармаси има много добри намаления на биозин мама и омни биотик панда.

# 454
Честно на новите мами и от мен! 🩷

Аз тренирам обичайните неща, както през цялата бременност, но взех да включвам и повече упражнения за мобилност. Има топка, но почти не я ползвам и мисля последните 2 седмици да се задействам да скачам на нея и да правя упражнения за таз.

Лятото бях много ентусиазирана за масаж на перинеума, но с времето ми звучи все по странна идея и четох противоречи мнения. Честно казано приех идеята за епизиотомия и че би било по-малкото зло.

Трябва да започна и с фурмите... но като хапна 1 ми става лошо, и не знам как хората ядат по 5-6 на ден. 😄

Иначе и мен ме питат как се чувствам, и като кажа "добре" ми казват "ооо, чакай сега ще ти стане по-зле", или ако кажа "зле" съответно "ооо, милата, още малко, нормално е". Приемам ги като обичайните приказки и не им обръщам много внимание.

hey.anne аз си взех последно Омнибиотик от Гален и там в пак на много по-изгодна цена от всякъде.
https://galen.bg/omni-biotic-panda-probiotik-pri-imunologichen-d … -30-sasheta-h3-gr

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 21:40 от Vertex

# 455
Аз питах АГ за чай от листа от малини и той ми каза да не се занимавам с глупости 😂  Фурмите са доста захарни и всеки ден да ям по 5-6 ми се струва много, знам ли…

За мен основната подготовка е психическата. Лекциите, на които съм била в болницата ми подействаха доста успокояващо. Като слушах акушерките направо бях готова да отида в родилна зала и да действам 😂 Без да са захаросвали нещата, разбира се. До момента не ме е хващала паниката, предполагам, че като съм в болницата ще се случи, но ще се опитам да го обърна повече на вълнение, отколкото страх.

# 456
Момичета, тези от вас, които ще раждат естествено, подготвяте ли се по някакъв начин за раждането, за да мине по-леко?
Аз се подготвях с упражнения за отпускане на тазовото дъно, както и с техники за правилно дишане по време на различните фази от раждането. Също слушах много позитивни истории на други раждали мами, за да се настроя и психически. Страха в този момент кара мускулатурата да се стегне, а тя трябва да е максимално отпусната, за да излезе по-лесно бебчо и последиците за мама да са по-малки. Разбира се, на теория е много по-лесно. 😅 На мен много ми помогна да си повтарям разни мантри наум по време на контракциите докато чаках за пълно разкритие, както и да съм в изправено/седнало положение, защото докато лежах в леглото беше по-болезнено.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 17:35 от zoya.

# 457
Честито, zoya.! Sparkling Heart Бъдете здрави, щастливи и бързо възстановяване! Blush

# 458
Някоя от вас купила ли е чувалче за количка? Може ли да споделите какво сте избрали или ако сте чували добри отзиви и сте се насочили? Много искам да излизаме дори и в студените месеци, но все пак ме е страх да не я простудя и искам да се уверя, че ще и е топло и комфортно. Мерси!

# 459
  • Варна
Честито и от мен на zoya! Да ви е живо и здраво бебчето и много да ви радва! На теб бързо възстановяване!

# 460
Момичета ,  да се отчета днес мина майстор за климатиците да направи профилактика и съм много доволна защото остана само да изпера последните дрехи и край.

Ако сте на климатици съветвам и вие да направите една профилактика и основно почистване на климатиците. Ние сме с нов климатик и въпреки всичко човека каза , че е започнал да образува мухъл от влага ( в бургас не е необичайно да има влага)

Също докато стягах багажа за родилното сложих вътре един фотоапарат за моментни снимки, ако някоя от вас има може да си го вземе. Мисля да си направим една такава снимка като вече съм родила и сме двете с бебка в стаята.

# 461
Вчера бях на една академия за бременни с доста разнообразни лекции, организации и брандове. Прикачвам ви всичко, което събрах като ресурси (без козметичните брошури и по-обемните книжки). Имаше няколко списъка за покупки, както и сайтове за подкрепа за майки и бащи, които изпитват някакви затруднения (с пожелание на никой да не му се налага да ги използва), но все пак ми се видя полезно да ги споделя.
https://bebemax.bg/ - купон за -12% отстъпка MAX12
https://perimama.bg/
https://www.podkrepazateb.com/
https://www.mamavbalans.com/
В скрит текст слагам списъците:
Скрит текст:

# 462
piccione, с теб вчера явно на едно и също събитие сме били. На нас с ММ също ни беше доста интересно, макар и да беше доста натоварена програмата.

# 463
Fayona, даа, разминали сме се някъде там Grinning Изморително беше, аз се прибрах с подути крака и главоболие от многото информация, но пък беше полезно Blush

hey.anne, нашата количка има нещо като покривало с цип отгоре за коша (не знам дали се води чувалче). Отделно взех космонавт. И на мен много ми се иска да можем да излизаме, ако времето позволява. Дано зимата е мека тази година Grinning

# 464
Мамчета мисля че тапата ми падна ,но съм в 35г4д😬
Утре съм на тонове ще споделя с АГ,и проблема е ,че бебчо още го усещам седалищно.

Общи условия

Активация на акаунт