Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 729
  • 745
  •   2
Отговори
# 570

Ще ходя за пръв път на тонове началото на ноември и тогава ще направим и консултация с анестезиолог.

А защо толкова рано ще годите на анестезиолог? До колкото съм наясно ( може и да бъркам или всяка болница да има различни изисквания) но на мен ми обясниха, че седмица преди датата за секцио трябва да се отиде на анестезиолог , като първо трябва да посетя пък кардиолог.

Ами моята АГ така ме посъветва, понеже на тази дата ме вика при нея и да свърша всичко в един ден - минаваме на тонове, после минавам при нея да видим завъртяло ли се е бебето и как са нещата, след това анестезиолога и накрая минавам за направление за раждане (моята АГ не е по здравна каса и ще минавам при нейна колежка за направлението)

За външно верзио не съм чела честно казано и не съм информирана, но имам спомен че доста се коментираше че е опасно и може би затова съм го изключила от мозъка си, пък и моята АГ не го спомена днес, та мисля да пробвам с упражнения засега.

# 571

Ще ходя за пръв път на тонове началото на ноември и тогава ще направим и консултация с анестезиолог.

А защо толкова рано ще годите на анестезиолог? До колкото съм наясно ( може и да бъркам или всяка болница да има различни изисквания) но на мен ми обясниха, че седмица преди датата за секцио трябва да се отиде на анестезиолог , като първо трябва да посетя пък кардиолог.

Ами моята АГ така ме посъветва, понеже на тази дата ме вика при нея и да свърша всичко в един ден - минаваме на тонове, после минавам при нея да видим завъртяло ли се е бебето и как са нещата, след това анестезиолога и накрая минавам за направление за раждане (моята АГ не е по здравна каса и ще минавам при нейна колежка за направлението)

За външно верзио не съм чела честно казано и не съм информирана, но имам спомен че доста се коментираше че е опасно и може би затова съм го изключила от мозъка си, пък и моята АГ не го спомена днес, та мисля да пробвам с упражнения засега.

Процедурата не е толкова опасна колкото ви казват. Прочете повече за нея, ако имате желание.
За упражнения мога да предложа канала на Pregnancy and postpartum tv в уотуб. Има тренировки специално за обръщане на бебе. Дано ви помогнат упражненията.

# 572
Тези дни не бях влизала и сега виждам колко много бебоци са се родили вече. Честито на мамите, бързо възстановяване и много сладки моменти! 🍀
Идвам в този късен час да се похваля и аз, че от седмица режимът ми на спане е тотал щета. Вечер не заспивам до 2-3-4, будя се в 6-7, после от 10 до към 12 съм аут, ако не спя, то съвсем блуждая някъде... Денят ми почва в 13 и се редуват приливи и отливи на енергия. И аз тези дни пера само и прибирам опаковани дрехи и неща в кухненско фолио в моите шкафове, че едва приключихме ремонта тази седмица и тепърва чистим, дезинфекцираме и дано вече уикенда да сглобим на бебето скрина и кошарата. Тогава мисля да гладя и подреждам всичко. Реших първия път да пера и гладя, а вече по-нататък ще е на сушилня главно. От понеделник съм в  36 гс и ми предстоят микробиология и първи тонове, а в 37 трябва да се разбера за преглед за разкритие при израждащия. Хем ми е притеснено, че не съм готова, хем прокрастинирам яко, нарочно сякаш не гледам лекциите за раждане, дишане и т.н. и статиите, които си бях запазила 🙈 освен това ММ пипна някакъв вирус заедно с неговия си синузит, та хипохондричната ми параноя се изостри супер много. Засега държа фронта, но не знам.. Чантата за родилното мисля другата седмица да я почвам и дано почака бебка малко. Иначе и при мен, наред с обичайната болка и натиск в таза и слабините, се появява една остра като че ток ме удря пак там, от ден-два. Много мърда малката, не знам от това ли ще да е, ще видим.

# 573

Мамчета без да искам вчера ми изтекоха водите в 17 часа и родих малкото ни съкровище Стефан🥰 в 21:25 нормално раждане със седалищно разположение💙💙💙🍀🍀🍀
Много пухкави бебчета ви желая
Бъдете здрави и щастливи!💙💙💙

# 574
Бела Иванова, честита радост! 💙 Да бъде много здрав Стефан, на теб бързо възстановяване! 😍❤

# 575
Yana9, външното верзио е било опасно в миналото. Сега преди извършване на процедурата се прави консултация със специалиста, за да се оцени шанса за успешно протичане. Ако има риск, ще бъдете информирани и съответно ще ви кажат, че не се препоръчва. Също така, през цялото време състоянието на бебето се мониторира с ултразвук. Правят се и записи на тонове преди и след. Аз също го проучвах като вариант ако бебчето не се беше завъртяло само и бях готова да пътувам от Пловдив до София, тъй като само там и във Варна разбрах, че има специалисти, които имат опит с тази процедура. За София човекът е ак. Надежда Стаменова от МБАЛ Надежда, а за Варна д-р Мирослав Иванов. Можете да намерите информация и за двамата в интернет.

Бела Иванова, честито и добре дошъл на малкия господин! 🥰 Много да сте здрави и двамата, малчо да бъде спокоен, да спинка и да хапва хубаво. 🍀

# 576
Бела, честита радост 💙
Да е много здрав и спокоен, а на теб бързо възстановяване 🤍

# 577
Бела Иванова , честита синя радост Blue Heart Бързо възстановяване и скоро да се гушкате всички вкъщи!

# 578
Бела, честит малък Стефан! Blue Heart Пожелавам ти бързо възстановяване и много да се гушкате!

# 579

Мамчета без да искам вчера ми изтекоха водите в 17 часа и родих малкото ни съкровище Стефан🥰 в 21:25 нормално раждане със седалищно разположение💙💙💙🍀🍀🍀
Много пухкави бебчета ви желая
Бъдете здрави и щастливи!💙💙💙

Честито бъдете живи и здрави и много щастливи с бебчо 💜🤗.
Бързо възстановяване на теб!

# 580
Честито, Бела Иванова! Бъдете здрави, щастливи и бързо възстановяване! Sparkling Heart

# 581
Бела , честита радост! Да сте много здрави и щастливи заедно!

# 582
  • Варна
Бела, честито! Да ви е жив и здрав малкият юнак и много да ви радва! На теб бързо възстановяване.

# 583
Бела честито щастие. Да е жив и здрав малкия юнак и много да ви радва!

# 584
Аз мисля, че вече официално мога да кажа, че няма да си деля рождения ден с малката.
Черпя ви виртуално за 35-тия ми рожден ден!

Общи условия

Активация на акаунт