Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 3 805
  • 142
  •   5
Отговори
# 60
Момичета, гледам в списъка, че сте споменали за температуропонижаващо средство. Може ли да споделите с какво да се запасим?
Аз взех Панадол бебе и Нурофен за деца, но предполагам, че е най-добре педиатъра при първият преглед да ви насочи по конкретно за бебчо. Дано не ни се налага да ги ползваме!

# 61
Никой не го следи лигнина, но обикновено искат в болницата. През останалото време на никой не му пука как ходиш облечена, но да визитациите обикновено искат без гащи, само в лигнин, ама те са веднъж дневно и това е.

Аз през останалото време също ползвах лигнин, защото ми беше изключително удобен. Той е и мекичък и помага да сядаш по-лесно след нормално раждане. Отделно сменяш само него, а отдолу можеш да си имаш гащи (еднократни или не) с някаква нощна превръзка за всеки случай. Бях си го нарязала предварително на превръзки с различни размери и дебелина.

Аз минах феталната ехокардиография днес, че нали ме пратиха от феталната морфология заради малък проблем. Добре е сърчицето. Има го лекото удебеляване, което бяха видели, но нищо драматично според лекаря. Очаква се всичко да си мине от само себе си. Ще проследим все пак след месец сега докато още съм бременна и после месец след раждането, но това е по-скоро за презастраховане. Сега съм по-спокойна ☺

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 19:47 от -Sunshine-

# 62
Момичета, гледам в списъка, че сте споменали за температуропонижаващо средство. Може ли да споделите с какво да се запасим?
Аз взех Панадол бебе и Нурофен за деца, но предполагам, че е най-добре педиатъра при първият преглед да ви насочи по конкретно за бебчо. Дано не ни се налага да ги ползваме!

С малки бебета най-лесно беше при мен със свещички… те са по кг така че питайте лекаря и в аптеката

# 63
Здравейте мамчета💗
Имам въпрос за мамите където бебчета та са седалищно ,дали са се обърнали!Моето момченце още не е а съм в 33г3д.Малко ме е страх че трябва да ме режат с другите ми дечица все нормално съм раждала и сега малко съм на тръни какво ще се случи.🍀🍀🍀
Пожелавам ви много пухкави и здрави бебчета малко остана💖💖💖

# 64
Аз съм в 32+2 и в сряда на феталната беше седалищно , а в четвъртък при АГ главично🙉 явно още постоянно се въртолят, не се притеснявайте за момента излишно. И още нещо ме озадачи, при единия лекар измериха бебо  1800 при другия 2100 🤔
Хемоглобина ми стои с месеци и не мърда от 116. А не исках повече да пия витамини ама няма да ми се размине.

# 65
И при мен се получи нещо подобно, на феталната в понеделник 1700, вчера при АГ 2200. Много голяма разлика. Не, че се учудвам чак толкова, много е относително, но за мен е важно да следя теглото заради гестационния диабет.
Аз съм 32+3.
Качила съм само 7 кг. Предната бременност бях на финала 13-14 кг нагоре, сега съм по-малко , а пък съм с гестационен диабет, иди разбери.
Моята мома е главично, но не знам още дали ще може да пробваме , за нормално, все още не сме коментирали.

# 66
Тази сутрин при ставане от леглото започнах да усещам остри болки в областта на стомаха при поемане на въздух, а също и при изправяне на гърба. И това продължи някъде 2 часа. Явно бебето притискаше нещо и се получаваше този дискомфорт. В един момент започнах да се притеснявам нормално ли е😶и дали наистина е бебето, както си мислех, или има друг проблем. След като болките отминаха се опипваше една издутина в областта на стомаха, явно краченце😁.
На вас случвало ли ви се е?
Може би ще се получават още такива болежки като се има предвид, че вече на бебетата им става тясно.

# 67
Аз имам време до тремина, но не мога да реша за раждането. Не искам да започвам някаква дискусия За и Против, но би ми било интересно да споделите за секцио и за нормално раждане.. Ако е удобно, разбира се.

# 68
И аз от вчера изпитвам болка - точно на опашката и точно под корема, не знам дали трябва да се свързвам с АГ, който е в отпуска или е състояние да ходя към болницата 😅 При вас случва ли се?

# 69
Аз имам време до тремина, но не мога да реша за раждането. Не искам да започвам някаква дискусия За и Против, но би ми било интересно да споделите за секцио и за нормално раждане.. Ако е удобно, разбира се.
Разбирам те напълно, това наистина е голямо решение. Най-важното е ти да се чувстваш спокойна и сигурна. И двете имат своите плюсове и минуси, затова е добре да обсъдиш с лекаря си кое е най-подходящо за теб и бебето. Каквото и да избереш, важното е да сте здрави.

# 70
Относно секциото - всеки има право на избор. Аз избрах секциото по куп причини. Едната е , че преди година ме бяха оперирали и шевовете се водят пресни. Освен това имам диоптър-3.75 астигматизъм и налягането в очните дъна не е цветущо. Предпочитам да не рискувам да не доувредя нещо. А и аз си го усегих , някак си знаех от самото начало. Обсъдих го със следящ АГ и решението бе взето. Обсъди го с АГ да видиш кое е най- подходящо за теб.

# 71

Както го усетиш! Още повече че в БГ може много по-лесно да уговориш секцио по желание без да ти се мръщят. Мен лично идеята за секцио ме плаши много повече от естествено раждане. При някои е точно обратното.

Аз да измрънкам - тъкмо бях на консултация със акушерката, която ще ми помага с кърменето след раждането. И тя потвърди моите страхове, че с тези мои иначе "прекрасни" Sweat Smile но плоски зърна ще е много трудно да кърмя. Посъветва ме да си взема протекторите за зърна още в болницата, измерихме за точния размер (най-малкия ест Smile ) и ми препоръча една помпичка на Лансинох да започна още от сега с нея да ги стимулирам.

# 72
На мен също ми е притеснено и за двата варианта, но за момента повече се надявам да стане естествено. Имам зелена светлина от офталмолога (въпреки, че и аз съм с диоптри за далекогледство и астегматизъм) и с АГ-то дебнем да видим бебка дали ще остане в правилна позиция до края.

# 73
Чудя се аз защо никой не пише в темата, тя взела, че се сменила Grin Относно зърната и аз наскоро открих, че дясното е хлътнало, за лявото май си е нормално, може и плоско? Честно казано никога не ми е правило впечатление. Но пък забелязвам някакъв странен като засъхнал бял секрет, който чат-пат излиза (дано да е коластра) и си стои така. Не цапа дрехите, не съм видяла да е в течна форма, абе ходи го разбери Satisfied

Иначе тази седмица съм влязла в битка да се свържа с ЛЛ, за да си взема направление за офталмолог и алерголог, но тя не си вдига телефона никога. Не ми се ще да ходя на място с всички болни и може би ще се опитам през майка ми да станат нещата. Иначе за всички вманиачени по последни покупки като мен пускам следното инфо:

1. Бебемакс имат днес и утре намаления.
2. Рая Тойс на 4 и 5 ще имат -20% на всичко на място и онлайн, така че мисля да се запася с няколко неща от там.
3. Изложението Бебемания 2025 ще се проведе на 24, 25 и 26.10 в ИЕ център и доколкото знам там също пускат намаления и има интересни мостри на продукти.

Мен по-скоро ме гложди как да разпределя покупките между роднини и приятели така, че и те да се възползват от намаленията в срок Grin

# 74
Следящата ме АГ ми каза, че границата за нормално раждане била -5, аз имам -4.75 диоптър и астигматизъм, последно съм ходила на преглед преди 4-5 години, може и да се е променил. Даде ми направление за очен и след десетина дни ми се пада часа, та ще видим. Преди два дни (32 + 2 г.с.) продължаваше малкият да си стои седалищно (все пак лекарката ми каза, че има още малко време да е обърне), вече възприех почти изцяло мисълта и нагласата, че ще съм секцио. Освен това никак не ми подейства обнадеждаващо реакцията на някои специалисти, когато споделих предпочитанията си за естествено раждане, макар да не са привърженици на цезаровото. Много съм била дребна 1.55 м. за нормално раждане. Определено имам вяра на докторите, които съм избрала и ще се съглася с това, което преценят, че е най-добре за мен и за бебето. Стискам палци и се моля при всички ви да мине по най-лекия начин!

Общи условия

Активация на акаунт