Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 626
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
изгубен-щъркел, благодаря ти, че питаш! Heart Физически всъщност съм доста добре - малката е все още доста високо, та все още ми е леко ходенето и другите физически дейности, киселините нощно време обаче ми разказват играта. Предишните ми бременности за съжаление са все ранни аборти, така че нямам и малки деца, след които да тичам. Вкъщи вече сме готови с подготовката за малката и последната седмица съм се отдала на почивка. Психически ми помага също това, че имам пълно доверие на сегашния ми АГ, харесва ми и това, че не напира раждането да се случи възможно най-бързо и изчаква малката да стане готова. Днес ми казаха, че са склонни да я изчакат дори 7-8 дена след термина преди да се пробват да предизвикат раждането. Съпругът ми се шегува, че малката чака пълнолунието на 5-ти ноември, за да се появи. Smile

# 631
Leti07, честита дъщеричка! 🎀🩷

Начинът, по който описваш раждането, вдъхва оптимизъм, че нещата не винаги са чак толкова страшни, колкото си ги представяме.🙃

# 632
  • Варна
Leti07,  честита радост и от мен! Да е жива и здрава малката Лора! На теб желая бързо възстановяване!

Странно, че не са те питали, а направо са действали ... А защо бебето не е при теб, а чак утре ще ти я дадат, ако не е тайна и ти се отговаря на въпроса.

Някоя варненска мама няма ли в темата?

Днес се шегувах, че малкият, ако няма да си чака термина 05.11, то поне да се роди на 01.11 деня на будителите, че майка му е на 24 май и е на деня на просветата. Не за друго, ми да се запази някаква традиция в семейството.

# 633
Leti07,  честита радост и от мен! Да е жива и здрава малката Лора! На теб желая бързо възстановяване!

Странно, че не са те питали, а направо са действали ... А защо бебето не е при теб, а чак утре ще ти я дадат, ако не е тайна и ти се отговаря на въпроса.

Някоя варненска мама няма ли в темата?

Днес се шегувах, че малкият, ако няма да си чака термина 05.11, то поне да се роди на 01.11 деня на будителите, че майка му е на 24 май и е на деня на просветата. Не за друго, ми да се запази някаква традиция в семейството.

Има , има аз сега се връщам от АГ Варна , трябва да лежа и близнаците да чакат до другият четвъртък.. имах контракции с болки като при цикъл. Направо вече броя дните..

# 634
Leti07, честита радост! Здраве и бързо възстановяване!

Аз утре съм на първи тонове, новото 20 към прокрастинацията ми е да искам да се видя с всички приятели преди раждането и ако може хич да не стоя вкъщи. Паузирах подреждането нещо и моят мъж май е в лек шок какво ме прихваща. И аз съм 😂

# 635
Але, ние също и двамата приотизирахме виждането с приятели последния месец, че кой знае кога ще имаме възможността. Аз миналата седмица дори се видях за вечеря с колегите от работа. Има време както за социализирането, така и аз подреждането. Направо го хващай под ръчичка да видите заедно и общите приятели.

# 636
Аз също съм от Варна.

# 637
Leti07, честито и добре дошла на бебе Лора! Да бъде много здрава и спокойна. 🥰 Бързо възстановяване на теб.

Системата с окситоцин и пукането на мехура обикновено се правят ако се напредва много бавно с разкритието и не е добре за бебчето да се изчаква повече. При теб обаче явно просто са искали да пришпорят нещата щом още от приема са те подхванали. И да, с окситоцина контракциите са наистина по-интензивни и болезнени именно, защото по-бързо се достига пълно разкритие и нямаш много време между тях да си почиваш.

Болка има при всички положения, но минава и заминава. А като си гушнеш малката топчица любов абсолютно нищо друго на света няма значение. 🥰

# 638
Някой ме пита защо не ми я дадоха при мен - акушерките ме задържаха в едно от леглата доста време, искаха да опитам да се изпишкам, а за целта трябваше да пийна и доста вода и да хапна, а не го бях правила от 12 на обед. За да ме зашият използваха упойка с която ме приспаха и може би просто са искали да ме наблюдават известно време. През това време качиха малката при останалите бебчета и когато вече и мен настаниха беше доста късно, та мисля, че това е цялата причина.

Днес вече трябва да си е при мен и очаквам с нетърпение и ММ да я види.

Потвърждавам, че в момента в който я сложиха на гърдите ми след като излезе забравих за всяка болка. А облекчението което изпитах от самото раждане беше огромно - не съм усещала такова нещо досега и не мога да го сравня с друго.
Плацентата също си излезе сама и лекарката каза, че имала форма на сърце. 😁

Имах и от прословутите треперения след самото раждане, че и преди него по време на контракциите - не ми беше студено просто тялото изкарва стрес или така минава през процеса на раждане просто.

# 639
Leti07 , честита радост! Да е жива и здрава Лора, много да ви радва! Бързо възстановяване на теб ❤️❤️❤️

Момичета, още малко остава и при вас, толкова е вълнуващо ❤️❤️❤️

# 640
Честито, поздравления и браво на вече родилите майки! Страхотни сте!

Аз си ходя на тонове и прегледи, правя си сега последни май изследвания (35та седмица). Ако нямах още много неща за правене и поръчване, сигурно вече щях да бързам да родя, но за момента не. Нека стане 3 килограма поне момчето, че да е наред всичко.

Още се чудя много за помпата, каква да е. На база личен опит с първо кърмене, може ли някой да препоръча каква помпа би ми била най-удобна? Чудя се между двуфазната ръчна на Медела и някои от тези дето се пъхат в сутиена и си помпят сами.

# 641
  • Варна
Leti07,  аз те питах защо не е при теб. Благодаря за отговора!

# 642
Аз съм много доволна от Momcozy M5 за скромните две седмици ползване 😃 Харесва ми, че има различни фланги за различните размери зърна

# 643
Ще сложа в скрит текст. Имам разни филми в главата. 😫

Скрит текст:
Момичета, постоянно в главата ми е, че водите ми изтичат по малко, по малко и аз не знам и ще се случи нещо лошо.

Освен това, онзи ден се видях с една позната и ми обяснява някакви глупости и как на нейна близка се случило най-лошото и тя не разбрала и всякакви други глупости. Казах ѝ, че много бързам и се изнизах бързо-бързо, но от две седмици съм яко в джаза. 😥

Максимално гледам да се разсейвам, да си говоря с позитивни хора, обаче .. как да кажа, направо се треса от страх, притеснение и нерви. 😭

Благодаря, че ме изчетохте и ми простете, че го пиша, но нямам на кого да си споделя…

# 644
LieToMe, ако те притесняват мокри петна по бельото и мислиш, че може да са околоплодни води можеш да отидеш във всяко спешно и да ги помолиш да направят тест. Това го знам от акушерка - използва се определен тип препарат, който реагира, ако по бельото има околоплодна течност.

Също така, на всеки ултразвуков преглед се проверяват нивата на водите. Би следвало да са ти казали, ако има опасност.

Все пак, аз бих отишла на АГ, за да не вися в спешното в грипния сезон.

Хубаво е да приемем, че от сега нататък тревогата за бебето ще е нещо, което ще ни съпровожда и сега и след раждането, но не трябва да и позволяваме да отнема от щастието ни.

Общи условия

Активация на акаунт