НОЕМВРИйските дечица с теменужки във ръчица

• 11 969
  • 274
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета!  Hug

Бързо оздравяване на всички болни дечица и мамчета! Praynig

Явно това мрънкане и плач е всеобщ проблем.  Naughty Зъбките започват все повече да ни мъчат. Педито ни каза, че на долния венец имало едно ръбче, което изчезвало от подуването, когато зъбките се активизират. Дали е така?  newsm78 Мамите, които вече са сигурни, че заради това плачат бебоците, може ли да проверят. Peace
Дарито още покашля от време на време. Давам и Проспан, ама май не се влияе много от него, та се чудя да се примиря ли с факта за направата на още една рентгенова снимка. Sad

Габи, Честит празник!   bouquet

Ради, не получих отговор на ЛС, дано не си се обидила за нещо. Rolling Eyes

От 2-3 дена Дари ми отказва зеленчуковите пюрета.  Tired Преди това ги ядеше като топъл хляб, а сега е мъкааааааа, братко! Една доза от около 140-160 мл. я яде 98723478623 часа и плюе. Много се изнервям и понякога дори ми иде да си хвана пътеките.  Cry Сега разбирам какво е злоядо дете, каквато всъщност съм била аз като малка. Дано не ме сполети това нещастие. Сега като се събуди, ще дам каша и искрено се надявам с нея поне да нямаме проблеми.

Цвети, сложих снимка и на моето момиченце.  Simple Smile

Все по-често се замислям за следващо отроче. Раждането ми не беше особено трудно, въпреки че имаше сериозен брой шевове. Ще ми се поне още веднъж в живота да изпитам това безпределно щастие от появата на новото човече, а и искам Дари да не се чувства самотна. Аз съм единствено дете и винаги съм  усещала липсата на сестра или брат. Така че след около 2-3 години определено ще си спретнем още едно бебче, живот и здраве.   Heart Eyes

Весел ден на всички!   bouquet

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 16:40 от AngelEyes

# 136
А добър ден !
Вчера бяхме с Ирина на Камбаните, с нейната Мая и с нашия татко. После в Метро - кърмих Сашко, между щандовете с играчките, прави..люш люш.. докато заспи. Днес излизахме навън двамата да си пуснем декларациите по пощата, с 300 зора ме пуснаха всичи на опашката, а хем бяхме с количката... баси.. не знам кога ще правят път на майките, без да се чувастваме неусобно за това, че са ни пуснали .. е, почакахме 20 мин. преди да ни обърнат внимание.
Сега го пуснах на разходка с баба му, че малко да поизчистя къщата.. от тази работа съм позанемарила малко нещата. Друго друго - ще ходим в Сандански за 4 дни, сутринта се обаждах по разни хотели, та запазих все пак.. и сега ми е едно готино....Simple Smile  bouquet
После ще кача снимки на Мая и Сашко как се опитват да се гушкат и гледат.. Simple Smile

# 137
Здравейте и от нас!
Ние днес пак се поразходихме порядъчно, макар че малко вееше, ама карай  Mr. Green

Пам, радвам се, че сте добре  Peace

Стискаме палци и на Карил да се похвалят с това и на всички болнички също!  Praynig

Клюки, за пюретата и Алекс нещо не ги тачи, така стиска устнички, че ...  ooooh!

Роня, и ние си папаме често, дори и през нощта  Sick Пък не качва много това дете  newsm78

За второ бебенце и ние си мислим, ама първо да минат 3-4 годинки и тогава, момиченце искам да е, но каквото е рекъл Господ!

Питах аз за кашите, ама никой нищо не каза, та да питам пак - млечни или безмлечни трябва да са  newsm78 Съжалявам ако е тъп въпроса, но ...  Blush

Хайде сега ще готвим с Алекс нещо, че тати ще иска да папа след малко  Mr. Green
Приятна вечер на всички  Heart Eyes

# 138
  • у дома...
Момичета, тази моя Анка Калпазанка ми разказа играта днес... Детето го мъчат зъби много жестоко и това си е! А няма как да му помогна. И следобедното хранене беше кошмар. Добре, че този път поне малко бях подготвена какво да очаквам, че на обед бяхме цирк голям. Сега хем ревеше, хем ядеше, а искаше вместо лъжицата /следобед ядем каша/ да дъвче залагалката. Twisted Evil.. Ако някоя кандидат майка ни беше видяла, сигурно щеше да се откаже да има бебе. Мъжо вика "Сега ми стана ясно защо дядото /баща ми/ е излизал когато са хранили балдъзата..." А Ачето така жално ревеше като че го дерат... Cry
На 05.05. сме във Видин на сватба /зълва ми се жени/, та и там ще ни научат!
pebble, може да измислим някоя разходка край Дунава?

# 139
Роси, не ме шашкай бе жена!!!  Grinning То значи и ние изоставаме..Лина се вие и гърчи, досега само един път се е обръщала и то явно по някакво щастливо стечение на обстоятелствата съм я видяла. Още не съм водила детето на ортопед  Embarassed Ама сега ще го направя...

Рени, зелето, варено или не, не го ли дават много тежка храна за кърмачета  newsm78

Жени, нищо не виждам в устата на Лина, ама съм 100% сигурна че е от зъби, щото като захапе залъгалката и бясно скърца с нея.

Клю, според това, което съм чела май е добре щом мислиш, че е травмирано детето, да направиш пауза - било с храната, или лъжицата...

Ние днес с Вени направихме тегела в Морската, макар че бе променливо времето. Тук е мястото да спомена, че тя е най-сериозната май от всички ни..Най-често е навън с детето!!!  Peace

# 140
само запис-завърнах се аам яко ни мъчат зъби и не мога да седна спокойно да пиша-само ви чета права
целувки Hug

# 141
здравейте и от нас
за кашите - мисля, че трябва да са безмлечни
да храненето - димана не иска да яде от около месец. първата причина беше, че иска да увеличи разликата между храненията. сега се храни само в полусънено състояние, 4 пъти на ден 170 мл. отказва всичко друго - вода, сок, чай, пюрета. за сега сме на количество 3-4 лъжици плодово разредено с вода и направо и го изливам в устата иначе не щееее. чудно ми е как ще я захранвам със зеленчуково и ще замествам хранене като тя яде само като е сънена. и си изяжда всичко иначе... направо ми писна с това хранене, ама всичко ми се връща тъпкано, щото няма по-злояд човек от мен. на 1 година съм била 7 кг, а на 3 - 12,5, родителите ми са ме мъкнели по лекари и по болници. та сега майка ми въобще не ми влиза в положението като почна да и се оплаквам и ми казва, че се вманиачавам и да се погледна, вече съм майка, та да спра да се притеснявам.
ние също не се обръщаме ни на корем, ни на гръб ама иначе е като шило. и иска да стои само седнала. даже не е необходимо да я подпирам, стои си стабилно направо съм #Crazy любимото е да я в мен седнала и да гледа тв.
харесах едно спортно екипче на адидас днес и ще ходя да го взема
чао от нас
много Hug

# 142
И докато д-ра пишеше за физио-то талона аз разглеждах таблицата за бебетата - какво трябва да могат да правят на 5 м. Той ме видя и вика - дай да видим бебето как е. Започна да я мачка, извива, вдига и т.н. - и ми подхвърли - ако искаш вземи направление за гимнастика, така и така ще водиш каката, иначе нищо му на няма на детето, само малко изостава във физическото си развитие. Хем нищо му няма, ама малко изостава... невероятно! Тя вярно не може да се обръща още /а трябвало вече да може/, аз го отдавам на това, че е доста спокойна натура.. Утре ще говоря с педиатърката, да видим какво ще каже за идеята.

Роси, да не би да те е пратил на гимнастика в Красна поляна. Или сигурно на друго подобно място- сестра ми преди водее дъщеря си там и се нагладе на здрави бебета, които им прилагат гимнастики като на деца с ДЦП- това са мъчителни за децата упражнения, които са БЕЗМИСЛЕНИ- пращат там, за да взимат пари от касата. Ако искаш да тгледаш как детето ти е натиснато от здрава безмилостна рехабилитаторка и се пръска от рев- правилно те е насочил- Моята дъщеря също не се обръща (правила го е само веднъж), а е с половин месец по- голяма от Гери- но мисля, че си е ок- тя почти сяда сама от легнало положение- жизнено дете е и само маха с ръце и крака - АМА ОТ ЛЕКАРСКО ПРЕСТАРАВАНЕ!!!

# 143
  • София
Здравейте и от мен,

Най-после успях да напиша двата реферата и утре съм на изпит... смятам да взема бебка с мен, че да се смили професора и да не ми задава въпроси, че не можах да изчета учебника.. камо ли да го науча.  Tired

И ние сме още в отбора на само млекопитаещите... за сега не съм захранила с нищо, от както стана топло започнах да и давам вода, ама пак не много редовно... поне виждам че иска от време на време. Като ви слушам за тези пюренца и захранването направо ме сърби да пробвам и Йоанка как ще възприеме нова храна, ама ще поизчакам още малко...

Цвети, браво за колажа!!! И за новата работа за която забравих да ти честитя...

Клю, това с намалянето на кърмата определено ти е от диетата, потрай още малко и тогава пробвай с диетата... все пак по-добре Ивко да цока кърмичка, а не Адапте, пък ти и така си си достатъчно секси, не си мисли че си дебела...

Йоана от няколко дни се опитва много усилено да се обърне, но не става... пречи и ръката и се спира в нея... уж и давам насоки ама май не помага... направо жал ми става да я гледам как се върти безпомощно и не може да се завърти съвсем.

А очите и станаха сиво зелено сини... и аз не знам какъв цвят, но поне са светли все още...  

Карил, стискаме палци за утре да е наред всичко с бебко.

За второ бебе и аз искам... пак момиче ако може, ама и момченце не отказвам Simple Smile само да мине още малко време...да съберем пари да обзаведем и ремонтираме новия апртамент, което ще е няколко години сигурно  Cry
Но пък вече финализирахме сделката и онзи ден като отидох да си видя новата придобивка така ми се дощя да живея вече там... едно такова спокойно, тихо...широко...ама няма как...ще го даваме под наем за сега.

Докато съм била в Бургас сме получили жирафа на Памперс, много е весел, ама бебка не се впечатли изобщо...

# 144
И Моника не се обръща, че даже и желание не изявява  Confused Не съм се притеснила, но взех да се замислям вече кога ще се обърне това дете  newsm78  А баткото по това време вече беше шило - въртеше се по всички възможни начини...

# 145
Здравейте и от нас Simple Smile
И при нас е борба с пюретата, доскоро си хапваше с кеф зеленчуковите, сега стиска уста и се върти- като "голямо" инатче! Само плодови яде и кисел (днес и на тях се мръщи). Тоя кисел, незнам колко е полезен, педито каза, че може да давам и тва му е любимото ядене  newsm78. Иначе е мрънкане почти на всяко ядене
Роси и Роня, кви са тия мисли за изоставането, всяко дете толкова различно се развива! Няма място за притеснения (от лични наблюдения)  Wink Laughing
Дани се върти като на пружина, аз тва незнам дали е нормално-за секунда не ще по гръб! Веднага се обръща, ако е изморен си забива главата и реве..аз го обърна по гръб-той пак се врътне и рев.. Tired Вчера даже го намерих така заспал-обърнах го, защото помислих, че може да се задуши (може ли, всъщност? Вие оставяте ли ги да спят по корем? newsm78), той се размранка и се събуди.. Tired През нощта няколко пъти мрънка-обърнал се по корем, търка си носа във възглавницата...Ще го вържа вече!!! Mr. Green
Жени, приятна почивка!!! Благородно завиждам, така ми се излиза от София..засега се задоволявам с разходките до кв."Надежда"  Mr. Green
Григ, честита книжка, леко и безаварийно!!  Laughing Аз мойта я возя по маршрутките  Twisted Evil Страх ме е да карам по центъра и тва е! Embarassed
Някой случаино да знае добра фирма за строеж на малка еднофамилна къща? (сега ще с е ровя в нета по въпроса, ама някой ако има сбъсък.. Simple Smile )
Целувки!  Hug

# 146
Леле, Фъстъчка, кога успяваш да четеш?! Бравос!!! На мен бакалавърската теза ми седи незапочната и само ме гризе съвестта, ама Дани иска 100% времето ми, а когато спи съм мноого изморена  Tired

# 147
  • София
Леле, Фъстъчка, кога успяваш да четеш?! Бравос!!! На мен бакалавърската теза ми седи незапочната и само ме гризе съвестта, ама Дани иска 100% времето ми, а когато спи съм мноого изморена  Tired

Да си призная става ми все по-трудно... До сега беше лесно, защото Йоана е супер кротка, ама напоследък бодърства много, иска занимавка, говорене, игра... а и сега като се оправи времето и почнат целодневните разходки ще видим кога ще остане време... най-много да я водя в градинката на пейката аз чета, тя спи и така...

Смятах да почвам и да работя от вкъщи ама в името на бебка за сега оставих работата на заден план...

# 148
Надя, моята зъболекарка ми каза да налагам венеца със люспата(ципата) от кромид лук...тя не лютяла и облекчавала болките...аз още не съм пробвала, но ако се наложи и това ще направя... Simple Smile
Днес, докато бяхме навън, една приятелка ми даде да намажа венеца на Теди с някакво испанско лекарство Бексидент Педиатрикс и определено имаше ефект от него...сега ще звъня на братовчедката в Испания да ми прати...
бебка и бебко, кашите са без глутен и съдържат сухо мляко и оризово брашно Peace
Фъстъчка, успех на изпита утре! fingerscrossed
grig, честита книжка и безаварийно каране! newsm01
МЕРЕЛИН, добре си се завърнала сред нас! Hug

Ние с мъжа ми също мислим за второ детенце, ама ще изчакаме Теди да стане поне на две годинки...живот и здраве се надявам да е мома Crazy

Приятна вечер! Heart Eyes

# 149
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=116934&photo=48

кой е този сладък бебок, за да го включа в колажа

Jenny, това Сашето ли е http://www.snimka.bg/album.php?album_id=116934&photo=54

Общи условия

Активация на акаунт