НОЕМВРИйските дечица с теменужки във ръчица

• 11 963
  • 274
  •   1
Отговори
# 255
...
Вени наДарин, тази Туя мога ли да я взема без да ми я изписват и да я предпочета ли пред глюконата?
...
Не съм Вени, но ще ти кажа - да, можеш свободно да си купиш Туя. Аз лично я предпочитам пред глюконата  Peace.

eli_mama - за банана е разбираемо - той се води алерген; но това за ябълката ме учуди... ти ли правиш ябълковото пюренце или е готово?

# 256
  • у дома...
На Ани аз и правя зеленчуковите пюрета - картоф с морков, картоф с тиквичка, картоф с чушка, с броколи, с карфиол, с грах, със зелен фасул /от кръглия/... и комбинации - картоф, морков и тиквичка; картоф, моркоф и броколи... А от две седмици и давам и пилешко или заешко месо - добавям го в някое от зелечуковите пюрета. За сега най-много и харесва карфиола и броколито, пилешкото и заешкото.

# 257
Привет мацки!   bouquet
Ще се попикач доакто изчета...и ние сме по разходки тези дни, ама днес май няма да излизаме, поне за сега...

Jenny, ние също нямаме парно от 1 седмица и се топлиме с една конвекторна печка при нужда.
Дима_Дари, можеш да смесваш пюрето с АМ или кърма, аз слагам 2 лъжички АМ от мерителните в кутията към картофеното пюре на бебчо.

От вчера прибавам и по 1 чаена лъжичка морковено на Хип, а картофите са домашни и аз си ги правя на пюренце.
Gadamer, снимката на аватара я няма защото snimka.bg си обновяваха сайта наскоро, просто трябва да отидеш на сайта им и нанвоо на копираш адреса на снимката си и да я пейстнеш си занеш къде.

За калциевия глюконат, на нас нашето педи ни го изпиза 3 пъти по 2 мл на ден, защото се съмнявала за рахит, защото не сме обръщали преди 2 седмици. Тая жена направо ме побърква вече, а сега да види бебчо не оже след 5 часа да си намери мясъо от обръщане и само го вардя, та аз не исках да му го давам, но дадох на 4 пъти, обаче Ангелчо го плюеше и като й казах, каза че била защитна реакция на бебето, така се предпазвали защото можел да доведе до гастрит, та го спрях...оказа се че не е трябвало да го взимаме защото калция ни беше завишен...ама нали сме послушни, според мене трябва да слушаме собствената си интуиция като майки!

Бимба, таблетки за студена стерилизация има и в Штъркел, на чико са.

Роси, нашта педи също за щяло и нещяло иска на невролог да ни праща, първия път й се вързах, като бяхме на 2 месеца че не си държал главата изправена, сега за обръщането преди месец искаше да ни прати, ама не отидох де, и сега иска да ъуча бебчо да седи, ама няма така съм се заинатила, няма да тормозя вече дететто си, да се развива както му е времето, ане да си го пришпорвам!!!!!!!!!!!!!!

Целувки от мене и до скоро, сега ще похапвам Peace

# 258
..
Роси, нашта педи също за щяло и нещяло иска на невролог да ни праща, първия път й се вързах, като бяхме на 2 месеца че не си държал главата изправена, сега за обръщането преди месец искаше да ни прати, ама не отидох де, и сега иска да ъуча бебчо да седи, ама няма така съм се заинатила, няма да тормозя вече дететто си, да се развива както му е времето, ане да си го пришпорвам!!!!!!!!!!!!!!
..

Хехе, не педито, ами доцента-физиотерапевт се изказа малко пресилено... Педито потвурди моето мнение, че няма нужда детето от такива гимнастики. Момичета, днес докато чакахме Йоана да свърши с процедурите за сетен път се убедих, че най-важното е да са ни здрави дечицата... Имаше едно много сладко момиченце, на около 2 годинки, което ходеше много трудно, а явно имаше проблеми и с очичките и говора... Милата душичка, искаше да си тръгва, кой знае каква гимнастика и правят. Дано да се оправи  Praynig.

# 259
  • София
Здравейте и от мен!

Прекарахме пролетната ваканция на баткото при свеки в Кюстендилско и едва сега наваксах с четенето.

Тъкмо бях започнала да захранвам Иветка и  малката ми мишка се разболя. Спрях картофчето-замених го с АБ #Cussing out. Във Вторник спрях АБ и ако всичко е наред другата седмица ще ни сложат вторият прием на Пентаксима.

# 260
Роси започнах със сок от ябълка. купен, на Гербер - максимално изчистен и лек. аз също не можах да намеря български ябълки и док ме посъветва щом нямам домашни, по - добре купен сок, отколкото вносни ябълки. бях се засилила да купувам едни, които ми се сториха на вид български, ама не - от Македония....димана отказва обаче  всякакви течности и затова минах на пловови пюрета, но с банана явно попресилих нещата. интересното е, че прави реакцията на 4-5 ден, когато увелича количеството значително, а не в първите дни. не бях сигурна първоначално дали е от храните реакция, ама като ги спрях и веднага се изчисти от пъпки и акото и днес си е нормално.

# 261
  • София
А сега да погледна записките: Grinning

ronja,  и нашият ортопед не препоръчва проходилки, бънджита и тем подобни. Синът ми проходи на 10 месеца и без такива екстри.

Роси74, и Ивет я мързи да се обръща hahaha

Цвети, по вода да ти върви в новата работа!

Най-после успях да напиша двата реферата и утре съм на изпит... смятам да взема бебка с мен, че да се смили професора и да не ми задава въпроси, че не можах да изчета учебника.. камо ли да го науча.  Tired

JoyЗа този номер не се бях сетила, иначе нямаше да поставям условие на таткото преди 11 години, че първо ще завърша, а после ще гледам бебе Naughty

Но пък вече финализирахме сделката и онзи ден като отидох да си видя новата придобивка така ми се дощя да живея вече там... едно такова спокойно, тихо...широко...ама няма как...ще го даваме под наем за сега.
Фъстъчка, честита придобивка newsm10

grig,честита книжка, пожелавам ти безаварийно каране! Peace

А и от известно време забелязвам, че малкото криви едното оченце като се умори - знам, че е физиологично в първата годинка, ама съм се притеснила... Tired
Весе и мен ме претиснява това. С баткото не съм имала такъв проблем. Имаш ли инфо по въпроса?

За капак Боил падна от леглото на теракота! Добре че първо е стъпил на пода, а после е тупнал на пампа и накрая е фраснал кратунката, че иначе щеше да е много зле! Слава Богу една плетена пелена незнам как се е оказала под главата му и сега няма нито зачервено, нито подуто  Praynig!

Ние не можем да ги опазим от всичко, но както казват: "Господ да ги пази".

# 262
И ние днес се скатахме в къщи. Гаден вятър духа, а както е слънчево няма начин да покрия количката с дъждобрана, ще се опече бебата вътре. Въпреки, че гледам на кафето под нас има една две смели мами.

Аз правя следните комбинации пюрета: картоф и тиква; картоф, морков и цвекло; картоф, морков и тиквичка. Бях купила на Хип картоф и карфьол, но не го хареса въобще. Купих на Хаме броколи и ги смесвах с моите пюрета. Много го хареса Калито. Днес направих няколко бурканчета картоф, тиквичка и чушка, като добавих и малко копър.  Между другото всички продукти, които ползвам свекито ми ги е пратила от село.  Иначе от пазара не смея да купувам, че знам ли ги какви са.  newsm78

Кали много обича татко й да я целува по коремчето. Залива се от смях. При мен не реагира така. Сигурно наболата брада я гъделичка.

# 263
  • Отвъд алеята зад шкафа
Sophi на Ема й давам картофи и моркови на Хипп, моркови, тиква с картоф, а днес и една лъжичка броколи на Бейбивита. Купих и няколко вида на  Hame, пилешко с картоф и зеленчуци и пилешко с ориз.

В последния брой на "9 месеца" пише, че захранването се започва със зеленчуково пюре, а когато се въведат и плодовите пюрета, НЕ трябва да се замества ядене с плодово пюре, т.е бебето хапва плодово пюре,но И нещо друго, не трябва да си остане само на плодовото пюре.

За калциевия глюконат [/b]- нашата педи го изписа на Ема да го пие 10 дни, по една лъжичка от 5 мл. веднъж на ден, заради АБКМ + Фенистил - 2 по 3 капки. За ваксината не е казавла нищо да давам, ама то и Ема не прояви никакви реакции.

Днес май пропада срещата - много студен вятър духа и при нас, ако не се налагаше да изляза за хляб, нямаше да си покажа носа навън.

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 15:14 от gadamer

# 264
  • Ботевград
Днес станахме на цели 5 месеца, ех колко бързо минаха  Grinning

Честито и на бебенцето Йоана на мама Фъстъчка

# 265
  • у дома...
Момичета, дайте идея за нова тема... Ще направя оформлението, ама заглавието...  Shocked

# 266
Момичета, дайте идея за нова тема... Ще направя оформлението, ама заглавието...  Shocked

"Времето бързо минава, НОЕМВРИйчето на половин годинка става"

# 267

"Времето бързо минава, НОЕМВРИйчето на половин годинка става"
Супер!!!   bouquet

Мами, прехвърлих 2000-та си публикация - да ми е честито  Flutter. Ако и в науката така ми вървяха досега да съм станала член-кореспондент  Laughing.

# 268
  • у дома...
Браво Дени  Laughing  bouquet
Леле ако знаете само що глупости имам в компа...

# 269
  • София
Е не мога да се стърпя - Дени страхотен чаровник е Теди с тези сини очички!

Общи условия

Активация на акаунт