⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 14 825
  • 436
  •   12
Отговори
# 345
Ами обикновено при случай на насилие над дете в детска градина винаги има събрани поне няколко родителя. Все някъде из социалните мрежи можеше да излезне изказване на родители от въпросната група в детската градина. Този път ако не забелязвате няма нищо.
Затова питах, местни ли са? Струва ми се, че не са
Не са местни. Първо четох за случая в Трафик нюз. Жената е от Стара Загора, мъжът от Бургас. Искали да живеят на село и така са избрали Каблешково явно. Не пишеше от колко години са в Каблешково, все пак.

# 346
  • София
Ама какво е значението местни ли са семейството или не?

# 347
В една нормална и правова държава, не би трябвало да има значение дали са местни или не.
При проблем, хората трябва да се обръщат към органите на реда, а не да раздават правосъдие самостоятелно по тяхно усмотрение.
Много се надявам, да не излязат верни слуховете, че институциите са се опитали да прикрият случая и са оказвали натиск на това семейство да си мълчи.

# 348
А, освен тук фантазиите са много и във Фейсбук пространството. И все родителите мълчат и за тази ситуация с Герова. Дали ги е страх, дали нямат право да говорят по случая докато не е приключен или има нещо друго никой не знае.
Или просто нямат какво да кажат. Рядко срещано явление по нашите земи, но се случва!
Аз може би ще стана банална с бельото...Но няма как да го подмина...Всеки един родител би разбрал, ако детето му е с прано бельо в градината, най малкото то ще разкаже не след няколко месеца, а в същият ден! Аз лично също така много добре знам какво бельо съм оставила в градината като резервно и ако ти е сменено, също ще ми направи впечатление.
Колкото до пишман дедективките- не всички разполагаме с огромен ресурс от време, че да се ровим във Фейсбук, да отсяваме сайтове и да четем вестник Уикенд.
За мен също така е притеснително като гражданин, медицинско от съдебен характер да се пуска свободно по форумите.
Мога единствено да коментирам това което виждам на клипа- в случая дете поставено голо, на гърне пред камера и непозната леля с микрофон! За мен това най малкото е нехуманно!

# 349
  • Другата България
Твоята теза каква е всъщност?
Втори ден чета темата, постовете ти са еднотипни, наистина повтаряш едно и също, и между редовете се чете едва ли не упрек към родителите, детето и всеки един, но не и дори капка съмнение, че може и да има нещо вярно в казаното от тях. Да не говорим за опитите за внушение, че се петни цялото педагогическо “воинство“, в което няма нищо вярно.
Журналистите били “пишман“, директорката била объркана, защото я притеснявали /милата/, а Герова едва ли не несправедливо обвинена.
Та, какво всъщност се опитваш да кажеш - че детето си е измислило всичко и това е целенасочена атака към институцията като цяло и Герова в частност ли?
Да не говорим колко нелеп /освен неграмотен/ е опита за сарказъм към “пишман деДективките“ за времето им в нета и четенето на Уикенд, след като твоите постове в темата са едни от най-често срещаните.

А другото - че виждаш САМО “в случая дете поставено голо, на гърне пред камера и непозната леля с микрофон! За мен това най малкото е нехуманно!“ това в “клипа“ /това дори не е клип/ дори няма да коментирам, нагледен пример за предубеденост и избирателно “виждане“.

# 350
Светкавица, значи все пак медицинските удостоверения ще бъдат приложени към делото и са доказателство, така ли? Противоречието предполагам е, че в медицинското има белег от нараняването на химена, а в експертизата няма.
Да, ще останат по делото. Не в качеството си на експертиза, но въз основа на тях (и не само) е назнсчена и експертизата.
От изявлението останах с впечатление, че между самите представени удостоверения има някакво противоречие.

# 351
Аз си задавам следните въпроси...как водиш разследване,ако нямаш дори формално ,заподозрян ,обвиняем...приемаш го и го разпитваш като свидетел...в очакване да си признае ..
Ако е имало доказателства,в дома,на работното място...електрони следи,и др...отдавна такива,няма да бъдат открити...
Определено,някой има интерес да протака,не да търси приоритетно..
И кой се обяснява,пред полиция,що за болничен ползва ..
Явно жената е тежко болна...като повечето из арестите,но и НОИ...си траят...
Не се чудете,за външни хора,в малко населено място...нямат много избор.
Затова пък,те са старателно проверени,от всички институции...

# 352
Абе тя Ванчето почна да фантазира и спекулира как децата си играли и си бутали писалки по задните части.
Сякаш е била там. Но не е била там.
Мда, те децата си бъркали по задните части и после седнало малкото да умува кой да обвини.
Но иначе голям патос и защита към Герова.  И фалшива загриженост към детето и завоалирани фантазьорски обвинения.
Ама пък грам не коментира разголените снимки на съществото Герова.
За всичко за Герова иска доказателства.
Отхвърля  обаче всичко казано от детето и спекулира изключително грозно.

# 353
Втори ден чета темата, постовете ти са еднотипни, наистина повтаряш едно и също, и между редовете се чете едва ли не упрек към родителите, детето и всеки един, но не и дори капка съмнение, че може и да има нещо вярно в казаното от тях. Да не говорим за опитите за внушение, че се петни цялото педагогическо “воинство“, в което няма нищо вярно.
Журналистите били “пишман“, директорката била объркана, защото я притеснявали /милата/, а Герова едва ли не несправедливо обвинена.
Та, какво всъщност се опитваш да кажеш - че детето си е измислило всичко и това е целенасочена атака към институцията като цяло и Герова в частност ли?
Да не говорим колко нелеп /освен неграмотен/ е опита за сарказъм към “пишман деДективките“ за времето им в нета и четенето на Уикенд, след като твоите постове в темата са едни от най-често срещаните.

А другото - че виждаш САМО “в случая дете поставено голо, на гърне пред камера и непозната леля с микрофон! За мен това най малкото е нехуманно!“ това в “клипа“ /това дори не е клип/ дори няма да коментирам, нагледен пример за предубеденост и избирателно “виждане“.
Не ми слагайте, чужди думи в устата! Това, че говоря за дадени нюанси от репортажа, които са ми направи силно впечатление, не ме прави адвокат на някого! И се повтарям и затварям, понеже очевадните нюанси, никой не ги забелязва и никой не ги коментира, просто удобно се заобикалят. Може би защото не са " скандални" за някои...Гадая..

# 354
+1 към последния пост на Merri_An. Напълно разбирам съмненията на някои от пишещите, че детето наистина е преживяло сексуално насилие. Но ти, Ванче, се вторачваш в най-незначителния детайл и ще извадиш от десет кладенеца вода как нищо от разказаното не може да е вярно.  А това за писалките беше просто топ на нелепите изказвания. Лично ли те засяга този случай, защото така звучи?

Колкото до прословутото клипче на гърне, щом си майка, би трябвало да ти е ясно колко е трудно да накараш дете на тази възраст да ти разкаже нещо определено, особено щом е неприятна за него случка. Вероятно просто в този момент се е разприказвало и затова е снимано, без да се съобрази, че е голичко. Клипа беше направен с телефон, предполагам на майката.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 12:32 от Tessaria

# 355
  • Другата България
Скрит текст:

Не ми слагайте, чужди думи в устата! Това, че говоря за дадени нюанси от репортажа, които са ми направи силно впечатление, не ме прави адвокат на някого! И се повтарям и затварям, понеже очевадните нюанси, никой не ги забелязва и никой не ги коментира, просто удобно се заобикалят. Може би защото не са " скандални" за някои...Гадая..
Blush
Аз просто Ви цитирах, госпожо.
А иначе може да “затваряте“ /каквото и да значи това/ колкото си искате, но очакванията Ви някой да забележи това “затваряне“ са нерелевантни с оглед елементарната хипотеза, че вероятно никой друг не ги споделя.
Но явно на Вас такова нещо дори не Ви минава през ум.
Но пък можете да продължавате да гадаете, въпреки, че за гадатели и паранормални явления подфорумът е друг.
Всъщност, не ми отговорихте на въпроса - каква е Вашата теза за казуса, за който е темата?
С уговорката, че тук всички сме лаици и просто споделяме гледни точки.

Откъде дойде това с писалките???
Сериозно ли е?

# 356
Тук-таме из мрежите има и коментари, в които се оплакват също от тази конкретна учителка, хората започват да си припомнят разни неща, но не търсят широка трибуна, защото най-вероятно ги е страх. Предполагам, че ако решат, ще се свържат с когото трябва.
Това, че е напускала сама, не значи че не е имало някакви нередности в миналото, просто са й правили жест, за да не отпадне съвсем от системата и да има шанс да работи другаде пак подобна работа: "Няма да подаваме нищо никъде, просто напусни." И така, от едно място на друго.
Някой беше качил портфолиото й тук, прекрасно се е описала и личат някои притеснителни моменти в него, и за съжаление, ако имаше качествен подбор, такъв човек нямаше да бъде допуснат до работа с деца.

# 357
Абе тя Ванчето почна да фантазира и спекулира как децата си играли и си бутали писалки по задните части.
Сякаш е била там. Но не е била там.
Мда, те децата си бъркали по задните части и после седнало малкото да умува кой да обвини.
Но иначе голям патос и защита към Герова.  И фалшива загриженост към детето и завоалирани фантазьорски обвинения.
Ама пък грам не коментира разголените снимки на съществото Герова.
За всичко за Герова иска доказателства.
Отхвърля  обаче всичко казано от детето и спекулира изключително грозно.
Ми няма как да коментирам разголените снимки на Герова, защото нямам Фейсбук. И не съм я защитавала, нито дума за нея не съм казала..Даже сега я споменавам за първи път! Явно не ме четете, не ви виня, всеки има правото да чете избирателно...

# 358
  • Другата България
А, не е нужно да имате ФБ, снимките ги показаха и в “клипа“, който сама твърдите, че сте гледала, все пак сте видяла детето, седящо на гърне, как пропуснахте снимките?

# 359

Откъде дойде това с писалките???
Сериозно ли е?

Ето и поста с писалките

https://bg-mam.ma/p/1819224/50275466

Ванче, ние не сме тъпи, забелязваме твоите нюанси.

Общи условия

Активация на акаунт