⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 25 722
  • 712
  •   2
Отговори
# 705
Изгледах втората част. Още повече противоречия и въпроси изникват.
Поведението на директорката е възмутително, но изобщо не ме изненадва, за съжаление. По-възмутително в случая е, че й е давана подобна информация, че са подхвърляни такива неща за родителите - наркомани били, скандалджии били и т.н. - от страна на длъжностни лица, полицаи и закрила на детето. Тук е едно от противоречията, които ми направи впечатление: как при подобни "оценки" от страна на закрила на детето това семейство е осиновило дете. Не мисля, че журналистката я е пуснала по пързалката, напротив - директорката съвсем целенасочено ги каза тези неща.

Експертите в репортажа на базата на какви данни и факти се изказват конкретно за личността на Герова? Ако е само на записите на журналистката, не е много обективно. Някои от техните обощения, конкретно на Тодоров, звучат като внушения и водят зрителите в определена посока. Противоречиви са ми подобни експертни мнения. Съгласна съм обаче, че е крайно време регистърът на педофилите да заработи; че не трябва фокуса да е върху горките педофили и какво им е на тях, а върху жертвите им.

За репортажа съм съгласна с мнението на оrchid по-назад - направен е така, че да въздейства емоционално, усеща се чуждо мнение, "води" в определена посока. Не че е особено важно за казуса, но ми направи впечатление, че когато директорката обясняваше как всички се били изсмяли на консултативния съвет материалът беше монтиран така, че в този момент показаха кадър на прокурорката, която се усмихва - тотално извадено от контекст, но пък въздействащо и с определена цел.

От всичко видяно до момента, затвърждавам убеждението си, че повечето действащи лица не знаят какво правят и че отдавна вече не пазят просто Герова, а себе си и обвързаностите и структурата, която са си изградили и в която функционират. Реакциите на институциите са ужасяващи. Не знам нарочно ли е, законите ли са такива, толкова си могат ли, но е ужасно и тъжно.

# 706
Сигурго това е имала предвид Мафчето. Знам ли я, нещо не се изрази добре милата. Иначе пляска разни квалификации кой бил интелигентен Joy

Няколко страници по-назад същата твърдеше, че няма как това да се е случило, защото при разкъсан химен имало последващо кървене, а родителите не може да не са забелязали това.
Трябваше да ѝ се обясни, че това в никакъв случай не е задължително да се случи.

Доста хора май не знаят какво е химен и не са пипвали учебник по анатомия. Явно се налага да се обясни, че има различни видове химен, а дори има и жени родени без такъв.

# 707
Аз не мисля, че Тодоров внушава. Той е психолог и прави коментари на база на нейното поведение до момента и си го каза.
Че и я покани на преглед и полиграф.
Ще приеме ли Геровица е въпроса.
Залагам че не.

Solaris, то достатъчно се коментираше в първия клип за кървенето, но Мафчето го е пропуснала. Па уж е интелегент голям. Спец по химени, нема що.

# 708
50 страници тема, а усещането е за пълен кокошарник / ще ме прощавате/ . Утре има възможност да се подкрепи семейството, за да могат да усетят, че държавата "демек ние" сме зад тях и те трябва да се преборят за истината и справедливостта.

# 709
Някой да ми обясни връзката, моля.
Дори и да не е интилигентна майката, това каква връзка има със ужасното престъпление на което са жертви, тя, детето и, и семейството ?!!!!

# 710
Сигурго това е имала предвид Мафчето. Знам ли я, нещо не се изрази добре милата. Иначе пляска разни квалификации кой бил интелигентен Joy

Няколко страници по-назад същата твърдеше, че няма как това да се е случило, защото при разкъсан химен имало последващо кървене, а родителите не може да не са забелязали това.
Трябваше да ѝ се обясни, че това в никакъв случай не е задължително да се случи.

Доста хора май не знаят какво е химен и не са пипвали учебник по анатомия. Явно се налага да се обясни, че има различни видове химен, а дори има и жени родени без такъв.
Какво точно е химен, госпожо? Бихте ли обяснила пак, на мен, непросветената какво е и как зараства за няколко месеца? Как майката твърди, че "преграда липсва " а в СМУ пише "нащърбен " химен? Съжалявам, че пак ще го кажа, но когато липсва нужното образование е много трудно да се разбере кой какво иска за каже. Да не говорим, че си има определен алгоритъм за действие на детето, жертва на насилие, но незнайно защо, майката е тръгнала по своя преценка. Звъняла на нейния лекар, искала детето да го разпита нейния психолог. Ами не става така, за съжаление. Подчертавам дебело и за вас и за другите начетени дами, че наркомани или не, ниско интелигентни или не, никой няма право да наранява детето на някой друг. Както казах, тук насилие  е имало, но за сексуално, продължавам да се съмнявам. Дали съм с дилър или не. Дали съм тъпа или не, не е това предмет на темата. Помнете ми думата обаче, че сексуално насилие тук, няма да бъде доказано. Не затова, че институциите не стават, а просто защото няма легално доказателство за това. При всички положения, делото е в друг съдебен район, при независими разследващи и дали леля Пенка не искала да дава показания, няма да има абсолютно никакво значение. Ще се влезе и в детската градина и ще се  разговаря с децата. Ще се разпита отново детето в синя стая, но от сега ви казвам, че резултатът ще е сходен.

# 711
Да, ще се замете сексуалното престъпление, защото във тази държава, в частност тази община всеки е ортак на някой, и ако не е, то се сътрахува от кмета. Умишлено са и загубили времето.

Аз вярвам на детето и семейството. Повдига ми се от директорката.

Майката се е обърнала за помощ, не е необходимо тя да знае правилата в такава ситуация. Вижте добре в репортажа тя обяснява, че не са и вдигали телефона, не е можела да се добере до когото трябва. Сама се е борила, колкото може със системата.

# 712
Някои семейства с години чакат да осиновят дете, а тук отговорните институции, са дали на семейство наркомани и скандалджии, което вече има две, да осиновят трето.Expressionless
Май проверките трябва от тях да започнат.
И това не го разбирам, на какво основание полиция и закрила на детето, ще разказват на тази госпожа, какви са родителите.
На наркоманите не им личи, а на скандалджиите ?
И никой не вижда противоречие в това, да.
Не съм запозната в детайли, но когато се осиновява дете, осиновителите преминават през купища проверки и процедури, от всякакви “отговорни“ и отговорни институции. “Закрила на детето“ са от тях, това поне го знам, за полицията не съм сигурна, но има логика и те да са в кюпа.
Е, как така никой не се усъмни и не изнесе инфо тогава, че това семейство не е читаво, че са “наркомани“, “скандалджии“ и всякакви такива лоши хора, ами им дадоха дете за отглеждане.
Сега обаче, се сетили. Отвратително!!!

Майката може да не е особено интелигентна, което далеч не е задължително условие да е добра майка, но беше, е много тъжно как разказваше за лутането си по болници и гинеколози, институции и специалисти, при които се е опитвала и е искала да заведе детето в стремежа си да докаже истината. Това размотаване, разтакаване, препращане от тук там и от там тук за пореден път ми напомни в какъв Абсурдистан живеем. Всички, за съжаление.
То аз не разбрах и какво общо има тук интелигентостта. Не че представата за интелигентност на Мафчето е гаранция, ама какво общо има със случая?  Може би дали си заслужава детето тази гавра.
Но да, права си. Да се осинови дете не е лесно и не се дава току така без проверки.
И това е близко до акъла, много близко. Сега вече ако някой го няма....
Аз противоречие виждам, ама виждам, че тук някой си вадят от девет кладенеца...
Та затуй се замислих за дилъра кой е.
Има общо единствено и само с трудностите при разкриването на истината. Не знам какъв ви е случаят, че четете избирателно постовете на "Мафчето ", но съм написала изрично, че "Разбира се, това не оправдава насилие под никаква форма". Много мило обръщение към мен иначе. Оценявам го. Благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт