⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 28 658
  • 895
  •   8
Отговори
# 780
  • София
Тези декларации май не визират видеокамери, поставени в детското заведение, а снимков материал по събития, който после се качва примерно на страницата на градината или понякога в местни медии, които отразяват някои празници и събития. Ако има видеокамери, не виждам как с тази декларация изведнъж детето ще стане невидимо за тях. В началните класове на училище аз отказах дъщеря ми да бъде снимана, което далеч не означаваше, че камерите спират, когато тя мине покрай тях. Просто на общи снимки, които се качваха после във фейсбук или в сайта на училището, тя не присъстваше. Правете разлика.

П.п. Достъп до видеозаписите обикновено има директора и почти никой друг.
Което го обезсмисля, защото вероятността от прикриване на нередности е огромна.

# 781
  • София
Т. е. може да се има доверие на директорите в дг? Вкл. и на тази директорка?

В предишното училище на сина ми беше станал скандал с една учителка. Даже не помня от коя телевизия бяха идвали. Но камерата по време на случката мистериозно беше престанала да работи. Нещо се била развалила.

# 782
В училищата има видеонаблюдение...видео.
Задължителни са,до 16 г.
Родителите в началото на всяка учебна година,подписват декларация За право да бъде снимано детето,...имат предвид,обаче,снимки по време на мероприятия,училищни, и публикации(напр.в сайта на училището, медии иде)Имаш право да откажеш,по законите в бг Тогава твоето дете,не бива снимано.Давам пример,училище с 500 деца,само две нямат разрешение за снимане.

Ха,да си дойдем на думата...не е проблема във видеозаснемането,а в това което наричаме...закон в полето.
Ако ви кажа,че преди 10г откраднаха личните данни на сина ми...от бюрото по труда.Кмета на едно троянско село ,подписа като,нотариус ,от негово име договор ..
Информираха ни ,че прокуратурата завежда дело..и мислите ли ,че до ден днешен има резултат...

# 783
  • Варна
Доверието в директорите е съвсем друга тема. На тази очевидно не може да й се вярва изобщо.

# 784
  • София
И като не може да й се вярва, защо искате да има достъп до записи с деца?

П. П. Нали разбирате, че искате да дадете достъп до записи с децата ви на същите хора, на които не вярвате?

# 785
  • Варна
Аз нищо не искам да й се дава. Но примерно на директорката на нашата детска градина, която дъщеря ми посещаваше, бих дала достъп без да се замисля. Аз много пъти съм казвала, че съм ЗА видеонаблюдение. Давам пример. В училището на дъщеря ми, даже в нейния клас, миналата година имаше грозен инцидент, който за щастие беше записан на видеото. Последствия за виновните имаше. Така че за мен това решава нещата. Какво като директорката има достъп до записите? Ще ги манипулира ли? За това се искат доста умения и остават следи. А заради една гнила ябълка, пардон директорка, няма да отписваме и свестните такива.

# 786
  • София
Да де, Хай, но не става така. Не може да се даде достъп на директор. Х, пък да не се дава на директор У. Законово няма как да стане. Ако ще се дава достъп, той ще бъде даден и на такива като тази директорка. Тя едва ли ще манипулира записи, но както стана в предишното училище, камерата може да се "развали" в този момент.

# 787
И пак опираме до доверието и сигурността, че хората на съответни позиции си вършат работата както трябва.
Дали камерата няма внезапно да спре да работи, дали точно тази част от записа няма да се повреди, дали директорът ще спази всички правила по отношение на записите, кой ще ги гледа и т.н.
Хубаво нещо е видеонаблюдението, но отново под условие в тези реалности.

# 788
  • Варна
Да, така е. Няма как да се каже предварително кой е гнила ябълка и кой читава. Но тук идваме до друг момент и това е подбор на кадрите. Такъв екземпляр изобщо не би трябвало да се допуска до подобен пост, но там вече нещата са за съвсем друга дискусия.

# 789
Във всички случай,трябват строги регламенти,както и контрол.
И сериозни санкции..
Но виждате,ние си пазим гърбовете ..назначения ,корупция.. закони!За съжаление,не са преоритет..
Не и за тези ,които трябва да ги създават...

# 790
  • Варна
П. П. Нали разбирате, че искате да дадете достъп до записи с децата ви на същите хора, на които не вярвате?

Монетата има две страни. Нали разбираш, че ако там имаше видеокамери, тази случка можеше и да не се случи?

Тя едва ли ще манипулира записи, но както стана в предишното училище, камерата може да се "развали" в този момент.

Както казах, работя в бранша. Изобщо не е нужно да имаш достъп до записите за да "развалиш" камерата. Дори и за неспециалисти.

# 791
И кой поема отговорност,ако се развали камерата...

# 792
А в тоалетните предвидено ли е да има видео наблюдение?  Как е на местата, на които има вече такова?
Пак питам, тази учителка, че е насилник е насилник. Но как решихте, че е педофил? И не е ли по-логично ако е такава, действията и да са насочени към момченце?

# 793
Писах ,назад в темата...в държавите с опит,имат решение и на този въпрос,с тоалетните .

# 794
  • Варна
Няма в тоалетните. За отговорността не знам, предполагам, че юридически трябва някой да се изкаже. Мен ме вълнува техническата част, това ми е работата.

Общи условия

Активация на акаунт