⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 32 006
  • 991
  •   5
Отговори
# 975
  • Някъде там
Т.е. е възможно директорката да не лъже? Ако не лъже за прокурорката, може да не лъже и за друго.
Никъде не използвам думата лъжи и не пиша за лъжи,
Скрит текст:
а за странните изказвания на уж професионалисти, които трябва да са по компетентни и в думи и в действия в работата си, от майката например.
Виж за леля Иринка мога и да си позволя да кажа, че лъже. Детето няма как да я познава и знае името й, ако не е работила там по това време.
Смеха говори за  прокурора според мен.
Честно казано, ако бях прокурор не бих се засмяла под никакъв предлог, дори да не вярвам и да ми е смешно ,това което твърди някои, ако съм професионалист в работата си би следвало да се държа професионално и да не влагам излишни емоции, като смях или пък гняв.
Тя директорката така разказваше че този и онзи й казал, май май че имало нещо, че всичко звучеше на много елементарно ниво. Ако тя не преувеличава и явно и останалата част от професионалистите които работят по случая, имат грешните действия.
Къде го чукаш, къде се пука?
Защо реши, че моята реплика е насочена към твое твърдение? Нито съм цитирала теб, нито постът ми е след твой.
След моя не видях друг  в който има нещо за коментарите на Герова за  полиция прокуратура и прочие и затова реших че е насочен към моя. Извинявам се за грешната преценка.

Като гледам директорката какво знае от полиция и закрила на детето, едва ли разпитите, ако изобщо е имало такива са били много прецизни...

# 976
Лелята и да е напуснала декември, пак може да бъде разпитана. Все пак има документална следа кога е напуснала. Други служители освен лелята и учителката няма ли в тази градина? Детето ходело до обяд, пък изведнъж и спало там, нещата са разказани толкова объркано, като да са се случвали в продължение на седмици и месеци. Което пък ме кара да си задам въпроса как това дете е пазили тайна. И о не каква да е тайна. Подаваш жалба след такова насилие и детето ти ходи пак на градина ли? Особено ако ти си с малкото момче вкъщи.
Това не е тинейджър да не можеш да му извадиш с ченгел думите за случващото се в училище. А едно четири годишно момиченце, обикновено като се приберат разказват целия ден.
Репортерката пък ако е разследващ журналист аз ще стана трамвай. Цитира медицинското грешно и насочва към версия, която си харесва тя.
Изобщо накрая от цялата ситуация пак потърпевшо ще е детето. За най-голямо съжаление.
И аз така смятам - детето ще бъде жертва отново.
Плюс, че майката има странно поведение и реакциите ѝ не ми изглеждат последователни и обичайни.
По отношение на разпита на Герова, няма как детето да е разпитвано в Синя стая и тя да не е викана поне проформа да даде обяснения и вероятно тя е била с адвокат и добре подготвена, за разлика от родителите. За лелята също е вероятно да е викана и тя така без да се дълбае.
На мен например ми е интересно и майката дали и как е разпитвана. Госпожа Герова и директорката  са информирани, както стана ясно, но обществеността не е.

# 977
Някъде в материалите се казваше,че Герова е разпитана като...Свидетел

# 978
Да, свидетелката Герова са я питали какво знае по случая. Идеята на Тодоров беше тя да бъде обследвана от психолог, да мине полиграф (да, зная че не е надеждно средство), да направи няколко теста. И според него нещата ще лъснат тогава. Да, Герова веднага си е наела адвокат, родителите по-късно. От което само мога да заключа, че първата е по-оправна и може би иска добре да се защити, а семейството като по-неопитни не са знаели към кого да се обърнат. И майката и в двата репортажа се държи абсолютно адекватно като нормална жена, втрещена от това, което се случва с детето й. Ако беше виновна, нямаше да бие тъпана по медиите с историята си и да пуска жалби.

# 979
Някъде в материалите се казваше,че Герова е разпитана като...Свидетел
Няма как да бъде разпитана в друго качество, докато няма повдигнато обвинение. Тогава ще стане обвиняем.

# 980
Герова е разпитвана като свидетел, да. Все пак няма повдигнато обвинение, така че резонно като свидетел. Не откривам информация дали директорката, лелката и останалите служители са разпитвани, давали са обяснения и т.н. Родителите също. Не знам каква е предвидената от закона процедура, кога и при какви обстоятелства би следвало да се разпитат те. Струва ми се, че си представяме нещата малко като по филмите, а реалността не е точно такава и именно тук е полезно мнението на юристи, които са запознати как се случват нещата.

Много са въпросите към институциите. А журналистката реално не ги задава, не прави нищо съществено по изясняване на неяснотите. Даже една обощена хронология няма по случая. На друго се разчита в репортажите.

# 981
  • София
Скрит текст:
Герова е разпитвана като свидетел, да. Все пак няма повдигнато обвинение, така че резонно като свидетел.
Не откривам информация дали директорката, лелката и останалите служители са разпитвани, давали са обяснения и т.н. Родителите също. Не знам каква е предвидената от закона процедура, кога и при какви обстоятелства би следвало да се разпитат те.
Скрит текст:
Струва ми се, че си представяме нещата малко като по филмите, а реалността не е точно такава и именно тук е полезно мнението на юристи, които са запознати как се случват нещата.

Много са въпросите към институциите. А журналистката реално не ги задава, не прави нищо съществено по изясняване на неяснотите. Даже една обощена хронология няма по случая. На друго се разчита в репортажите.
Да. Затова се подразних като гледах второто видео. През цялото време исках да видя разследване, факти... Нищо подобно не видях. От разследващ журналист очаквам да видя разследване. Например: станало е това и онова. Процедурата при такива случаи е следната:... Спазена ли е, не е ли? Ако не е, защо не е, кой я е нарушил и защо? Директорката твърди, че от прокуратурата са и разкривали информация. Така ли е? Кой го е направил? Носи ли отговорност за това и ако носи, кога ще му бъде потърсена? Защо младата гинеколожка е казала на майката едно, а в документа пише друго? Това е съществено разминаване, откъде идва то? И още, и още...
И двете части бяха много едностранно и манипулативно представени, но в първата част имаше повече факти. Това не е разследваща журналистика. Това е манипулативен прах в очите. Много се разочаровах. Ще има трета, но засега никак не съм убедена, че ще си губя времето с нея.

# 982
Аз си мисля, че в трета част, ще има отговори на много от въпросите ви. И със сигурност ще има и още тема за размисли. Просто трябва да имаме търпение... (Предполагам, че към края на другата седмица ще излезе)

На мен този "прах в очите" ми влияе..

Поне едно научих, ако недай си боже ми се случи подобно нещо, ще знам по какви стъпки да поема!

# 983
Milenaka, много добре обобщено.
Аз още въпроси си задавам. Тази учителка тормозила ли е други деца в градината по същото време. Другата учителка нищо ли не е усетила в поведението на детето? Каката същата градина ли е продължила да посещава? Аз лично бих си спряла и другото дете оттам, дори и за нещо много по-леко.
Всички, които искате да изгорите въпросната учителка на клада не искате ли истината? Не се ли притеснявате, че докато не се разкрие истината и други деца са в опасност?

# 984
Скрит текст:
Герова е разпитвана като свидетел, да. Все пак няма повдигнато обвинение, така че резонно като свидетел.
Не откривам информация дали директорката, лелката и останалите служители са разпитвани, давали са обяснения и т.н. Родителите също. Не знам каква е предвидената от закона процедура, кога и при какви обстоятелства би следвало да се разпитат те.
Скрит текст:
Струва ми се, че си представяме нещата малко като по филмите, а реалността не е точно такава и именно тук е полезно мнението на юристи, които са запознати как се случват нещата.

Да. Затова се подразних като гледах второто видео. През цялото време исках да видя разследване, факти... Нищо подобно не видях. От разследващ журналист очаквам да видя разследване. Например: станало е това и онова. Процедурата при такива случаи е следната:... Спазена ли е, не е ли? Ако не е, защо не е, кой я е нарушил и защо? Директорката твърди, че от прокуратурата са и разкривали информация. Така ли е? Кой го е направил? Носи ли отговорност за това и ако носи, кога ще му бъде потърсена? Защо младата гинеколожка е казала на майката едно, а в документа пише друго? Това е съществено разминаване, откъде идва то? И още, и още...
И двете части бяха много едностранно и манипулативно представени, но в първата част имаше повече факти. Това не е разследваща журналистика. Това е манипулативен прах в очите. Много се разочаровах. Ще има трета, но засега никак не съм убедена, че ще си губя времето с нея.
Точно това имам предвид и аз.

# 985
Надявам се наистина третата част да даде повече отговори. Права е milenaka, всички тези въпроси трябваше да бъдат отправени очи в очи на отговорните. Вземете за сравнение например журналистическото разследване на Валя Ахчиева за лекарствата, как са представени нещата, как задава неудобни въпроси на директорите на болници, как борави с конкретни факти. Тук такова нещо няма.

Нормално е "прахът в очите" да въздейства. Няма как човек да остане равнодушен, независимо от всички писаници тук на кой му липсва емпатия и всякакви други глупости. Но в такива ситуации емоциите не са от полза на никого. Да, тук е форум, ние не сме експерти, не сме разследващи органи, можем да си позволим повече емоции, но не е хубаво да влияят изцяло на мисленето и преценката ни.

# 986
  • София
Аз си мисля, че в трета част, ще има отговори на много от въпросите ви. Иска ми се да е така, но съм скептична. И със сигурност ще има и още тема за размисли. Просто трябва да имаме търпение... (Предполагам, че към края на другата седмица ще излезе)

На мен този "прах в очите" ми влияе..
Започвам да се опасявам, че това е основната му цел. Би трябвало да бъде истината, доколкото е възможно да бъде разкрита от журналистка, но гледайки втората част, все повече подозирам, че целта е влияние, а не истина. За съжаление. Тодор Тодоров е подбрал много удобна за целта журналистка.
Скрит текст:
Поне едно научих, ако недай си боже ми се случи подобно нещо, ще знам по какви стъпки да поема!

Скрит текст:
Milenaka, много добре обобщено.
Аз още въпроси си задавам. Тази учителка тормозила ли е други деца в градината по същото време.
Скрит текст:
Другата учителка нищо ли не е усетила в поведението на детето? Каката същата градина ли е продължила да посещава? Аз лично бих си спряла и другото дете оттам, дори и за нещо много по-леко.
Всички, които искате да изгорите въпросната учителка на клада не искате ли истината? Не се ли притеснявате, че докато не се разкрие истината и други деца са в опасност?
И това, да. И още нещо: била е понижена от директорка на учителка. В коя градина е станало това. Защо е станало? Евентуално разговор с родители от тази градина...

# 987
И майката и в двата репортажа се държи абсолютно адекватно като нормална жена, втрещена от това, което се случва с детето й. Ако беше виновна, нямаше да бие тъпана по медиите с историята си и да пуска жалби.
Допълвам те, и да обикаля по институции да търси правилния гинеколог, психолог и т.н. и т.н. Наистина това не е поведение на виновница. Това, че използва еднотипни фрази и паразитни изрази не означава, че е глупава. Жената живее в малко градче и гледа 3 деца, не е на висотата на съфорумките тук.

# 988
Преди много години една майка “би тъпана”, че детето ѝ е отвлечено, след това го намериха мъртво, след това се оказа, че е тя.
Давам го като пример само. Не смятам, че майката е тормозила сексуално детето си.
Това, което виждам обаче е, че волно или неволно насочва разказите на детето. Предполага се, че повечето тук сме майки и знаем как влияят емоциите и личната ни настройка на децата ни.
Самите репортажи същото водят в конкретна посока. Не разбрах Тина Ивайлова дали е потърсила гинеколога издал първото медицинско за коментар? Детето от януари ли е спряло да посещава градината? Разбрахме, че през март детето е споделило за сексуалното насилие, това са три месеца по-късно.

# 989
Мисля, че март е спряло да посещава.

Общи условия

Активация на акаунт