Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 7 156
  • 138
  •   18
Отговори
# 60
Матилде във Виена. Била е там по покана на австрийския президент Александър Ван дер Белен. Открила е изложба на бароковата художничка Михаелина Вотие посетила е и Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC), където в качеството си на защитник на целите за устойчиво развитие е потвърдила ангажимента си към тази кауза.

И снимки от миналата събота на Фелипе, Летисия и Леонор от посещението им на двореца в Олите и Тудела. Срещнали са се с младежи, представители на различни младежки групи от Навара, свързани с университета, изкуствата, професионалното обучение, музиката, научните изследвания и селското стопанство, сред тях е имало носители на наградите „Принцеса на Жирона“. Имали са среща и с бизнесмени от Търговска камара на Навара. В Тудела са посетили Двореца на маркиз Сан Адриан, където днес се посещават аулите на Националния университет за дистанционно обучение (UNED), а в кметството на Тудела Леонор е получила традиционна наварска червена кърпа.

Скрит текст:

# 61
Катрин отново изумява как се слиза с финес по стъпала с токчета.
https://x.com/hitslincsnews/status/1973783332795142241?s=46

И аз предпочитам сивите костюми пред кафевите. А с това каре много ми харесват.
Тази седмица се мачнаха с Уилям. 😄

Чарлз също в сиво днес.
Крал Чарлз по време на събитие в Дъмфрис Хаус, посветено на „мрежата 35 под 35“ на фондацията на Краля подчертаващо креативността и иновациите на младите хора, които променят нещата.

# 62
Много ми харесват испанците. Фелипе винаги изглежда много горд, когато в събитието участва и Леонор. И Летисия също, де, но Фелипе особено много. От малка я подготвят за ролята и вече и личи, че започва да се чувства все по-уверена и на място.
И Матилде е много добре в жълтия сет.

# 63
Наскоро и Максима беше с подобна ризница 😃 Явно и на двете им харесва, което малко ме изненадва. За екстравагантната Максима е разбираемо, но Матилде обикновено препочита по-класически тоалети.

# 64
Лейди Амелия Уиндзор от септемврийския брой на ¡Hola! Fashion

Лейди Амелия и лейди Елиза Спенсър от октомврийския брой на ¡Hola! Fashion

Скрит текст:

Дъщерята на инфанта Елена - Виктория Федерика с фотосесия за есенния брой на Elle Gourmet Испания

Скрит текст:

# 65
  • Някъде там
Threemafan, Мери редовно носи есен и зима, любимото ми сиво, но не се отказва и от ужасяващата кафяво-бежова гама.
И отминалия есенно-зимен сезон, често го носеше сивото в различни комбинации.
От нея видях комбинацията сиво и оранжево и много ми допадна.

Много ми харесва жълтото на Матилде. Поредната носеща жълто.
Много е хубаво, че напоследък виждаме повече ярки  и светли цветове при всички.
Да видим кога ще започнат с кадифето.Grinning

В рамките на Trounwiessel на 3 октомври 2025 г. Maison du Grand-Duc поръча три портрета на бъдещия държавен глава, както е по традиция.
Тези творби са създадени от трима художници: люксембургския художник Роланд Шаулс и британските портретисти Луиз Прагнъл и Андрю Гоу. Луиз Прагнъл е нарисувала и портрета на бъдещата велика херцогиня, с което колекцията е пълна.
Три от портретите са част от официалната колекция на великохерцогския дворец, където са изложени, а един портрет на бъдещия велик херцог Гюстав е окачен в пленарната зала на Камарата.
След като колекцията бъде завършена, през януари 2026 г. творбите ще бъдат изложени в Националния музей по археология, история и изкуство (MNAHA) и ще бъдат достъпни за широката публика.

# 66
На мен, пък топлото шоколадово кафяво ми харесва и тъй като е актуално този сезон, надявам се да видим и роялите в него.
Лейди Амелия принципно не ми харесва, но не мога да отрека, че на снимките е много добре.
А Матилде този сезон сякаш се появява с по-различни модели от типичните за нея. Много приятна промяна.

# 67
Много искам да вия Кейт отново в този тоалет, страхотен е за студено време.
Сивото явно и то се връща на мода.

# 68
Тази снимка си избрах от днес на принцесата на Уелс. Толкова е силно присъствието на Катрин дори и на снимки, че е жалко че останалите кралици, принцеси и т.н нямат възможност да разместват програмите си, за да избягват поява в деня или около него, в който принцесата на Уелс има публична проява, защото просто бледнеят.

# 69
Хич не ми бледнеят на мен 🙂 Много хубави, атрактивни и активни жени са.

Подгрявка за утрешния ден:
https://www.tatler.com/gallery/grand-duke-henri-of-luxembourg-life-in-pictures
"Великият херцог Анри на Люксембург ще абдикира на 3 октомври 2025 г. , а синът му Гийом ще се възкачи на трона. 69-годишният монарх, който управлява от 24 години, направи обявяването през декември, по време на последното си годишно коледно предаване. По време на речта си той каза: „Това беше период, през който Люксембург претърпя големи промени и аз се гордея, че успях, заедно с Великата херцогиня, да извървя този път с вас.“

Колко са хубави и младички тук 😃 Преди 45 години!

# 70
Херцогинята на Единбург посети отново Демократична република Конго
от 29 септември до 2 октомври. Тя се срещна с жени, участнички в изграждането на мир, работещи в подкрепа на мирни инициативи, и стана свидетел на опустошителното въздействие на продължаващия конфликт върху жените и момичетата.

Софи прекара четири дни в африканската страна по време на тайно пътуване с висока степен на сигурност, за да „хвърли светлина“ върху „превръщането на изнасилването в оръжие“ и да признае работата, която се извършва в подкрепа на онези, които са преживели ужасяващо сексуално насилие, свързано с войната.

Софи получи чанти като подаръци, изработени от жени в безопасно пространство за жени в Бени, Демократична република Конго, където във вторник тя общува с жени, засегнати от конфликти и разселване в източна ДРК.

Херцогинята на Единбург разговаря със силите на MONUSCO по време на мироопазваща операция в Jungle Ground.

Херцогинята на Единбург с министъра на външните работи на Демократична република Конго Тереза Кайиквамба Вагнер във вторник

Херцогинята на Единбург наблюдава как д-р Денис Муквеге извършва операция на дете, преживяло изнасилване, в клиниката Панзи в Киншаса.

Херцогинята на Единбург разговаря с хора в безопасната къща на затвора Макала в Киншаса.
Останалото от посещението ще е в следващ пост.

# 71
Уау, това пътуване на Софи е много тежко, но и изключително смислено!
Да влезеш на операция и то на дете след изнасилване си е доста смела постъпка.
Браво за смислените каузи и ангажираност!

# 72
Уникална е Софи, прекрасна дама, има страхотен ген , ето това е пример за  добре остаряваща жена.

# 73
Много смелост и човечност има у Софи, Британия има прекрасен посланик в нейно лице.

# 74
Херцогинята на Единбург се срещна с президента на Демократична република Конго Феликс Чисекеди в кабинета на президента в Киншаса.

Херцогинята на Единбург и министър-председателят на Демократична република Конго Джудит Суминва (вдясно) разглеждат щанд и получават подаръци в болница „Кинтамбо“.

Софи се срещна с министър-председателя на Демократична република Конго Джудит Суминва.

Херцогинята на Единбург в британското посолство в Киншаса, Демократична република Конго.

Общи условия

Активация на акаунт