Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 6 821
  • 135
  •   23
Отговори
  • София
ПЪТЕВОДИТЕЛ НА КРАЛСКИЯ ДРЕСКОД:

I. Формално облекло (white tie)

Формалното облекло е в основата на кралските дрескод правила и е запазено за най-тържествените поводи като държавни приеми, официални визити, вечерни мероприятия. Основно е правилото на т.нар бяла вратовръзка - присъстващите от мъжки пол носят бяла папийонка, вместо традиционната черна. Тази тенденция възниква през 19 в. и бързо става популярна на светски събития. Папийонката е в съчетание с разкопчан черен фрак и бяла риза. Върху ризата се носи бял, дълбоко изрязан елек, така че ризата да е максимално видима.
И накрая панталоните - те са прави и черни, а обувките - от черен лак. Официалният дрескод включва и ленти, ордени, медали, които са различни, в зависимост от повода и събитието.

# 1
Много интересен първи пост, благодаря.
Какви са предстоящите визити, които очакваме?

# 2
  • Down south
Чудесно начало на новата тема. Харесвам такива пилотни постове.

ПП Ако авторката позволи, бих препоръчала снимките да са разделени, поне с два реда една от друга, за да не се сливат и да можем да се насладим на всяка поотделно.

# 3
  • София
Харесва ми кралският блясък и официалните визити.

# 4
Катрин и Уилям са страхотни на горната снимка. За мен това е кралския блясък в пълния смисъл на думата 😍❤️🥰

# 5
Принцеса Ан, посети Киев вчера, за да подкрепи деца и семейства, засегнати от войната в Украйна. Тя се срещна с президента Зеленски, положи играчка в памет на деца, загинали в беда, и посети рехабилитационен център за деца, разселени от домовете им, и ветерани.

# 6
Две от любимите ми визии на държавни посещения, които са наистина безупречни.

# 7
Благодаря за новата тема!
Мъжете добре изглеждат с тези фракове и папионки.
Албер не го видях сред показаните. Той въобще обличал ли е черен фрак? С неговата любов към белите сака, не бих се изненадала ако и фракът му е бял. Като на Елтън Джон 😂
Колко са младички Фредерик и Мери!

# 8
Много харесвам визиите с най-официалното облекло, бижута и тиари на кралските семейства.

# 9
За мен всички визии на Катрин от държавни приеми са невероятно красиви! Красива и елегантна принцеса на фона на невероятното великолепие и разкош на дворците! Иска ми се да организираха приеми по-често.

# 10
  • София

На тази снимка са прекрасни, но май не са съвсем по протокол. Всъщност не знам има ли някакво правило, но няма много други официални снимки, на които роялите да са толкова интимно прегърнати. Много нежност има в снимката!

# 11
  • София
Благодаря за новата тема!
Мъжете добре изглеждат с тези фракове и папионки.
Албер не го видях сред показаните. Той въобще обличал ли е черен фрак? С неговата любов към белите сака, не бих се изненадала ако и фракът му е бял. Като на Елтън Джон 😂
Колко са младички Фредерик и Мери!
Ето ти един Албер:

Ето ти и Вилем:

# 12
  • София
Скрит текст:

На тази снимка са прекрасни, но май не са съвсем по протокол. Всъщност не знам има ли някакво правило, но няма много други официални снимки, на които роялите да са толкова интимно прегърнати. Много нежност има в снимката!
Снимката е лична тяхна, пусната преди да започне събитието. По време на приема си бяха съвсем по протокол и накрая когато си тръгваха,  отново бяха близки:

# 13
Принцът на Уелс пристигна на стартиращото събитие на първия глобален хуманитарен мемориал в Западен Лондон.

Паметникът е създаден от Майкъл Ланди и Комитета за хуманитарен мемориал, за да отдаде почит на всички, които са загубили живота си, докато са предоставяли хуманитарна помощ.

# 14
  • София
Благодаря за новата тема, Жасмин!
Винаги е полезно да се запознаем с протокола.

В Копенхаген правят последни приготовления за вечерята, която Техни величества дават за главите на европейските страни и правителствени лидери.
Разкошни есенни цветни аранжировки

Общи условия

Активация на акаунт