Отговори
# 510
  • sf
Ааа аз на мач искам да ходя., а той е януари. Ама ако е много студено, ще ми се развали кефа.

# 511
  • София
Шикони за мен и ММ за вечеря

qu'est-ce que c'est?

# 512
  • Пловдив
Донс, аз не смея...студено съм чувала че е. Що не си кипиш 1 конвектор за стена? Ще се родиш Simple Smile Аерлек като марка препоръчвам.

Сефте чух за таквоз пюре, Бърди Simple Smile
Тряя измисля вечеря за петък, ама съм на боя и подстриж и май ще е готово нещо. Пфуу...даже не знам кво ми се яде Flushed

# 513
  • sf
Мисти, до няколко дни ще пуснат парното и после ще седи ей така. Знам ли, за има няма и две седмици в годината дали си заслужава.
За Прага не знам, така си го навих на пръстта 🤣
Ще видя синкото какво ще каже , че искам да го взема.

# 514
  • Пловдив
Абе 2, 3...да си го имаш Simple Smile тогава направо климатик. Има на сносни цени.
Кзаха, че скоро няма парно. Т нямали да падат 🤪 то 5 дни е 10° те щуротии дрънкат.

# 515
  • тук и там
Цикория на български.На мен много ми харесва.

https://youtu.be/E9tAqD0KEBQ?si=qZugshbZZQaaZ5Tx

# 516
  • София
Мерси, Кайсия. Тук не съм виждала да се продава (освен на кафе Инка). Хареса ми рецептата, ще я пробвам с праз.

# 517
Стигнах с четенето до манджите и приключих. От понеделник от 19ч не съм яла, тъй че няма да  се върна да ви дочета преди да сложа нещо в устата си, различно от вода.

# 518
  • Fairbanks, Alaska
Я,какви интересни рецепКи споделяте!Картофи обожавам под всякаква форма!

О,Филче,дано всичко е наред!! Чудесна новина! Hug

Малкото днес остана в детската да спи,спокоен беше и доволен,аз още повече! Много го притесняваше това оставане и спане там,милото ми, и е горд ,че се е справил!

Моите изследвания изглежда да са Ок,дано и док потвърди.
Онзи ден пък оперираха по спешност тати от апендицит,но е добре и утре ще го изпишат.
Тази операция почти винаги е по спешност. На мен като ми се възпали сутринта, следобеда вече бях в болницата и към 20 часа легнах на масата.

# 519
  • Mediterraneo
Успях да ви догоня и да хвана чудесната новина за новото бебе в темата. Белушани, да е жива и здрава! Честита ви радост!
Кошиядем у нас днес- печени пилешки бутчета и рустик картофи на фурна( замразени, лидълски). Чийзкейк с дулсе де лече направих, че имаме гостенин, който утре е рожденик. Да си го похваля момчето, за година и половина свали около 40 кг, той е много висок, сега е просто прекрасен, като модел е. Тренира ежедневно, станал е направо пу-пу! Гаджето на голямата, де, че не уточних.
Сезонът приключва, но е много натоварено при нас. Приключиха договорите на шестима наведнъж, та сега и с тяхната работа се товарим. Искам вече да е ноември и да съм навън. Имам чудна оферта за извънредни часове по празниците на града, за 4 дни ще взема повече от половин заплата!
Оня ден букнах хотел за една вечер в Мадрид преди полета за Доминикана, дано останат доволни другите, че много мразя да оценяват избора ми. Хем на мен дават задачата, хем после ако има недоволни физиономии и изказвания, могат да ми вгорчат преживяването. Ние с ММ обаче ще отидем сами рано( с бързия влак 500 км са 2 часа и половина), ще се видим с приятели, ще пообиколим малко из града. Другите да пътуват, когато искат, хотел имат.

# 520
Както е тръгнало, ще пробвам с маскарпоне и в пюрето. 🤣
За лук не се учудвам- на ММ родата така го прави, но с кисело мляко не съм чувала.
Иначе най- обичам с много масло и топло прясно мляко.
Аз също, но настъргвам и малко индийско орехче в пюрето.

# 521
Аййй, имаме си крал Узо и кралица Фиона!
Сири, не обиждай краля!!!
Азал, стискам палци за новото начинание!
Прити, прегръдки за теб и майка ти!
Бърд, поздравления за теб и новия договор!
Лейла, Малчо да свиква, ти да се успокоиш, а резултатите от изследванията да са възможно най-добри!
КоШиЯдем - пуешки крила с ориз и зеленчуци.
Влязох на сайта за килъри и получих културен шок - ще купувам килър за големите деца като коледен подарък. Ще им предложа черния рицар - про крипса, обачеее в момента цената му е 618 !!!! лева
Кога по ягодите цените им са скочили толкова?! Ще дебна черен петък...
Изморена съм, много. Да не говорим, че навън вали и не спира. От една страна има нужда - язовирите трябва да се пълнят. От друга страна това време ме депресира.

# 522
Уинде, погледни килърите на Косори и Тефал. Идат и намаления.

# 523
Радвам се за добрите резултати на Бър. Лейла, да свиква детето , да му хареса там, а на татко бързо възстановяване!
  Фил, изпусна нещо, но щом стискаме палци, стискам и аз. 
   Кацна синът , със страхотно закъснение, покрили го малко на работа. Вече мисли за следващите самолетни билети, майчушко.
   На АЕ от 16 човека бяхме само 4. Много кофти за учителката, но добре за мен.Другите отказваха да правят упражнения и аз направих почти сама всички.
  Кажете как печете тиква, моля! Сладка и солена.

# 524
  • София
Солена я пека като гарнитура за меса, а напоследък, защото съм намалила месото, си я ям със сирене.
Режеш на големшки кубчета, аз я оставям с кората. Слагаш в тава, добавяш половинки лук, глава чесън на цяло или с отрязани връхчета, чушка, цял морков, друг кореноплод, сол, черен пипер, розмарин, може и мащерка, чили на люспи. Може и индийско орехче. Печеш с малко вода и съвсем малко мазнина.

Друг начин - дълбаеш и изчистваш тиквата, пълниш я с мръвки, наденици, гъби, и я печеш цялата, с капачето отгоре. Ползваш я за гювеч един вид.

Сладка я пека пак с кората надолу в тава, на дъното водичка, слагам захар (знам, знам, не е диетично) и ръся с канела, или слагам смес от "коледни" подправки (канела, кардамон, карамфил).

Май приключих със спането за днес.

Общи условия

Активация на акаунт