🌿Рестарт за тялото и ума - стъпка по стъпка към по-здраво тяло и спокоен ум

• 50 562
  • 879
  •   2
Отговори
# 720
#19 Значи, тази сутрин точно така стана- малката аларма в лицето на беба, си спа до 7.30, а аз се събудих сама към 6.30 и си полежах, мислейки си за предстоящия ден.

# 721
  • www.bg-mamma.com
#20: Опитай да изключиш за 24 часа (или по-дълго) всички полуфабрикати и бързи храни, които харесваш. Какво премахна от менюто си?

Когато се откажем от полуфабрикатите и бързите храни, даваме на тялото си възможност да се пречисти и да си поеме дъх. Истинската храна (като свежи зеленчуци, плодове, пълнозърнести и непреработени продукти) ни зарежда с естествена енергия, укрепва имунната система и подобрява настроението. Това не е просто диета, а акт на грижа към себе си. Колкото по-често избираме чиста храна, толкова по-ясно усещаме силата, жизнеността и спокойствието, които идват с нея.

# 722
Много рядко ям такива  храни. Последно изядох един бонбон, преди седмица.

# 723
#20 Опитвам всеки ден, но обикновено се провалям с гръм и трясък. За днес удържам още, мисля, че ще се справя.

# 724
#20 Признавам си, че се опитвам да готвя здравословна храна за семейството си , но се отдавам на сладки и шоколад. Мисля да ги заменя с плодове и да погледна здравословни рецепти за десерт с домашни продукти. Ще премахна и бутилираните сокове. Не приготвям полуфабрикати за основните хранения, не ги харесвам нито на вид, нито като цена или вкус. Днес купих банани и ябълки вместо сладки.

# 725
#20 Не съм фен на пакетираните и преработени храни. Вкъщи се храним здравословно, наблягаме на качествени меса, зеленчуци и плодове. Не се доверявам на супермаркетите. Предимно пазарувам от пазара от някоя баба или дядо Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 14:06 от vasilena72

# 726
#20: Опитай да изключиш за 24 часа (или по-дълго) всички полуфабрикати и бързи храни, които харесваш. Какво премахна от менюто си? Не казвам, че не ям такива храни, но опитвам да са по-рядко. Опитвам да приготвям по-здравословни ястия у дома с air fryer, дюнери, хамбургери са изключени от менюто ми, газираните напитки рядко пием. Опитвам се да намаля сладкишите...

# 727
#20: Опитай да изключиш за 24 часа (или по-дълго) всички полуфабрикати и бързи храни, които харесваш. Какво премахна от менюто си? - Когато се откажем от полуфабрикатите и бързите храни, даваме на тялото си възможност да се пречисти и да си поеме дъх. Истинската храна (като свежи зеленчуци, плодове, пълнозърнести и непреработени продукти) ни зарежда с естествена енергия, укрепва имунната система и подобрява настроението. Това не е просто диета, а акт на грижа към себе си. Колкото по-често избираме чиста храна, толкова по-ясно усещаме силата, жизнеността и спокойствието, които идват с нея.

Приемам предизвикателството! Утре ще дам отчет Simple Smile

# 728
#20 Премахнати са от около година. Никакви полуфабрикати не консумирам, както и джънк.

# 729
  • Варна
#20 По принцип не консумшрам такива храни. Храня се с домашно приготвена храна.

# 730
Цел #20 Като цяло изобщо не харесвам полуфабрикати,за това и не купувам,предпочитам здравословната храна от пресни меса, зеленчуци и пресни плодове.Домашно приготвената храна е по-вкусна,по- полезна и по-здравословна.

# 731
  • Разпиляна във въображението
#20 лесно е. Не ползваме често полуфабрикати.

# 732
#20 - не ползвам полуфабрикати и не са ми вкусни.

# 733
#18:  Слушай музика, която обичаш – и се движи свободно под нейните звуци за поне 5 минути.
Правя го почти всеки ден!

#20: Опитай да изключиш за 24 часа (или по-дълго) всички полуфабрикати и бързи храни, които харесваш. Какво премахна от менюто си?
Почти никакви полуфабрикати не ядем...
Само домашно приготвена храна.  Много плодове и зеленчуци консумираме. Правим си домашен пълнозърнест хляб, газирани напитки не пием. Само шоколада и сладките неща са ни проблема, но се мъчим да ги ограниченим.

# 734
#20 Полуфабрикати не ям у дома. Вън също избягвам. Под бързи храни се има предвид бързо приготвени или бързи въглехидати? По принцип битката в бързите въглехидари е ежедневна, но не винаги успешна. От друга страна не всички бързо приготвени храни са вредни. Напр. един омлет се приготвя бързо, но е питателна и засищаща храна.

Общи условия

Активация на акаунт