🌿Рестарт за тялото и ума - стъпка по стъпка към по-здраво тяло и спокоен ум

• 18 137
  • 351
  •   7
Отговори
# 330
  • Северозапада
#6 Днес още не съм консумирала захар, но по принцип ми е трудно да се въздържа ☺
#7 Понеже спазвам принципите на “Зоната”, закуската ми от години е скир, кисело мляко, тахан/ чиа/ ленено семе, сезонен плод и хуск.

# 331
#4 Редовно използвам пълнозърнест хляб,орехови ядки с лъжичка мед,сладолед много рядко хапвам,предпочитам кисело мляко с плод според сезона,наблягам на киви или фурми,които са богати на витамини и фибри и се чувствам отлично.
  Цел #5 Благодарна съм,че днес . 1.Получих дългоочакваната хубава новина.2.успях да свърша всяка поставена задача за деня.2 Помогнах на човек в нужда.Това ми донесе удовлетворение и направи денят ми весел.
   Цел #6 доста често изпълнявам това предизвикателство,избягвам захарта и наблягам на плодове и зеленчуци.
Цел #7 Обожавам препечена филийка от пълнозърнест хляб със сирене и домат,както и рохко яйце за закуска,полезна и засищата закуска с която се чувствам леко и заредена с енергия.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 21:26 от Мichel 21

# 332
#6 Старая се, но не се получава всеки ден.
#7 Лесно предизвикателство. От опит знам, че солената и особено високо протеинова закуска е най-добрият старт на деня.

# 333
#6 С това отдавна съм свикнала и съм доволна от себе си.
#7 Най-редовната ми закуска е пълнозърнести овесени ядки, накиснати във вода и в зависимост от това колко съм гладна - между 1 и 4 белтъка. Понякога разнообразявам като накисна овесените ядки в кисело мляко и им добавя други разни нещица - чия, сушени боровинки или пресен плод.

# 334
  • Телиш/Плевен
#6: Опитай да не консумираш рафинирана захар за поне 1 ден
Ще опитам утре, но признавам, че ще ми е много трудно.

#7: А от утре можеш да пробваш да замениш и сладката закуска със солена, пълна с протеини и полезни мазнини.
В повечето случаи закуската ми е точно такава.

# 335
  • Бургас
С #6 и  #7 нямам никакъв проблем!
Успешно съм се справила с тях!

# 336
  • Sofia
#6 Не ям нищо сладко, рядко плодове.
#7 Не закусвам, пия само чисто кафе.

# 337
#6: Опитай да не консумираш рафинирана захар за поне 1 ден– замени обичайните сладки неща като вафлички, торти и десерти със свеж плод. Внимавай и за "скритата" захар в много от хранителните продукти и напитки.

Заради ИР не консумирам рафинирана захар или по изключение в единични случаи.

#7: А от утре можеш да пробваш да замениш и сладката закуска със солена, пълна с протеини и полезни мазнини. Например яйца с авокадо, омлет със зеленчуци и сирене, скир с плодове и ядки или пълнозърнеста филийка с котидж сирене, домати и ароматни подправки – изборът е твой! Обърни внимание на това как се чувстваш - имаш ли повече енергия за сутрешните задачи? Огладняваш ли по-бавно?
От много месеци насам закусвам с половин кофичка скир или протеинов пудинг.

# 338
#6 ще опитам
#7 не хапвам сладки закуски, често правя за закуска солени мъфини, спагети.

# 339
Случаите, в които консумирам храна със захар, са много редки. Дори плодове избягвам, защото тяхната плодова захар според мен също води до рязко покачване на кръвната захар в организма.
Закуската ни вкъщи е балансирана и здравословна от поне 2 години. Чувстваме се чудесно така!

# 340
#2 Редовно правя пилатес и понякога йога
#3 През зимата приемам цинк и селен и ходя на солна стая
#4 Заменям газираните напитки с чай
#6 и #7 И двете се опитвам да ги следвам като начин на живот

# 341
#6: Опитай да не консумираш рафинирана захар за поне 1 ден– замени обичайните сладки неща като вафлички, торти и десерти със свеж плод. Внимавай и за "скритата" захар в много от хранителните продукти и напитки.

Точно това успях да направя през уикенда, поради хубавото време бяхме с детето цял ден навън и дори не ми и мина през ума да си прихапна нещо сладко. Чувствах се супер!

# 342
Консумирам захар изключително рядко, а закуската ми през повечето време е солена. Дори и да е "сладка", в нея няма добавена захар или бяло брашно.

# 343
#7: А от утре можеш да пробваш да замениш и сладката закуска със солена, пълна с протеини и полезни мазнини. Например яйца с авокадо, омлет със зеленчуци и сирене, скир с плодове и ядки или пълнозърнеста филийка с котидж сирене, домати и ароматни подправки – изборът е твой! Обърни внимание на това как се чувстваш - имаш ли повече енергия за сутрешните задачи? Огладняваш ли по-бавно?

От около година закусвам солено и се чувствам в пъти по-добре. Дотолкова съм отвикнала от сладката закуска, че ако се случи да хапна такава някой път и после съм като черна дупка през целият ден - нямам наяждане

# 344
#6 и #7 - чудесни правила, които в момента внедрявам в ежедневието си. И мога да кажа, че веднага виждам благотворна реакция от тялото си.

Общи условия

Активация на акаунт