Термин Юни 2026

• 6 275
  • 202
  •   3
Отговори
# 195
И аз съм с такова симптоми - хем съм супер гладна, хем ми се гади, но пък, ако не ям на 2 часа, е триста пъти по зле. Умората при мен не е много, но вечер като наближи 21 ч. и съм готова да си лягам.

Обаче и аз с това тесто - милинки, кроасани с масло.. мога да живея пред топлата витрина на някой магазин, малко е страшно 😄 Ендокриноложката онзи ден ми каза абсолютно да избягвам всичко с бяло брашно и ми стана толкова тъжно, понеже през деня основно това ми се яде. Купих си един пълнозърнест хляб и една консерва heinz боб с домати и напоследък само това ме спасява, а преди да съм яла тази комбинация всичко на всичко два пъти.

Влизам сега в 10 г.с. и само се чудя какво ново ще излезе. Като за първа бременност не мога да се оплача, но всяка седмица е нов симптом, за който никога преди не съм мислила.

# 196
  • Стара Загора
И аз съм по същия начин, глад ме гони постоянно, а в същото време ми се гади. Проблемът е, че ако не хапна нещо, гаденето се засилва. Преди да забременея, си хапвах плодове и зеленчуци, а сега ги подминавам като малка гара. Привлича ме всичко що е тесто - пици, банички, кроасани... абе, ужас е чак се плаша, никога не съм била така. Имам чувството, че искам да ям това, което преди съм избягвала. Преди откъм месо хапвах много бяло месо, но сега избягвам пилешкото, защото мирише отвратително. Умората сякаш започна да изчезва. . Отделно има дни, в които нямам желание за нищо.

# 197
Аз пък се чуда ТСХ ми е само 0.285 което ми се струва много ниско, вашето как е?

Аз точно бях при ендокринолога - според нея между 0.5 и 2.5 е нормално по време на бременност и понеже изследваме всеки месец ми каза, ако стигне някоя от тези стойности да я търся. Обсъди и с АГ според мен, така ще те насочат.

Иначе за секрета - аз цял живот си имам и съм свикнала, но сега през бременността определено има разлика. Ако е прозрачен е съвсем нормално, ако има цвят и мирис вече си е за преглед и изследване. При мен стана жълт и съм на Гинофлор.

За раждане и следене още не съм се насочила. АГ каза да се чуем след като мина БХС, за да ме запише за женска консултация, мисля да се следя при нея по каса, а като избера къде да раждам да се запиша за следене на частно там. На мен Надежда ми е далече така или иначе и видях, както и тук сте писали че е доста заето, така че се чудех за Токуда, но още чета темите из форума и се ориентирам. Много мерси на момичетата, които писахте с мнения от първите ви раждания - супер полезно е!

Гинофлор нали има малка доза естриол става ли за бременни   За какво точно ти е назначен 🤗

# 198
Моето първо раждане беше в Свети Лазар. Останах много доволна от отношението на повечето мед.лица в болницата. Родих при д-р Николова, нормално раждане. Нямаше го онова усещане за болница, но все пак не спах по цяла нощ и кръста ме боля ужасно, с нетърпение чаках да се приберем вкъщи. След като се наспах на моето си легло, нямаше спомен от болката в кръста. 😀
Иначе за храните, много е странно и нямам търпение да премине. И на мен ми се хапва тесто, но не е препоръчително. Взимам си хляб без глутен и си го препичам със сирене отгоре. Правя си айрян, ако ми се догади. Готвя си манджи, станала съм голяма кулинарка.😅

# 199
При мен мина прегледът днес (6 седмица) , но нямаше сърдечна дейност. Докторът каза, че се улавят някакви пулсации, но че е все още рано. След 10 дни ще повтаряме.

# 200
  • София
Поне не съм сама в положението с храната.
По цял ден мога да ям хляб и тестени печива, а това просто не съм аз. Преди бременността се хранех много разнообразно, балансирано и абсолютно без подобни неща, бягах по 40км на седмица. Сега се чувствам не на себе си. Хубавото поне е, че този път не ми мирише храната. Първият път беше страшно, всичко ми миришеше, яйца, месо, лук, чесън, мазнините.
Мога да ви успокоя, че почти при всички отминава след 13-та г.с. и също, че пикът на гаденето е именно 9-10г.с.

JoySS, 6-та седмица е рано за пулс. При мен в 6+6 се долови много слаб и ме викнаха пак в 8-ма.

# 201
Аз пък се чуда ТСХ ми е само 0.285 което ми се струва много ниско, вашето как е?

Аз точно бях при ендокринолога - според нея между 0.5 и 2.5 е нормално по време на бременност и понеже изследваме всеки месец ми каза, ако стигне някоя от тези стойности да я търся. Обсъди и с АГ според мен, така ще те насочат.

Иначе за секрета - аз цял живот си имам и съм свикнала, но сега през бременността определено има разлика. Ако е прозрачен е съвсем нормално, ако има цвят и мирис вече си е за преглед и изследване. При мен стана жълт и съм на Гинофлор.

Гинофлор нали има малка доза естриол става ли за бременни   За какво точно ти е назначен 🤗

Имах супер засилен жълт секрет и ние месец преди бременността лекувахме други проблеми в шийката, така че АГ прецени да направя курс с Гинофлор 12 дни, 10 почивка и после още 12, за да нормализираме флората и общото състояние. Иначе в листовката пише че е окей за бременни по преценка на лекар и дозата е малка.

# 202
И аз там ще правя феталните и принципно си ходя при д-р Гьошева там. Много съм доволна от докторката, а центърът е супер модерен. Тя е специализант на д-р Гърчев и ме насочи натам за ЖК по каса и за самото раждане. Смятам, че Марковс са много добър избор за сериозните изследвания, най-малкото заради техниката.
А иначе аз раждах в Надежда първия път - не мога да кажа нищо лошо, всичко си беше наред, но някак не ми се връща там за втори път. Имаше някакви неща чисто като подход, които малко не ми харесаха и това, че адски много жени раждат там, малко прави нещата на конвейр.

Аз не съм от София, но запазих час за бхс и фм в мц Марковс моето аг ги препоръча някой да има впечетления от тях ?
Може ли да споделиш при кой лекар беше в Надежда? Мен малко ме притеснява факта че няма избор на екип и за естествено при който се паднеш на смяна.
Има ли някой, който в детска възраст е опериран от херния ниско доли в близост до матката? Ако да, при предходни раждания имало ли е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт