Термин Юни 2026

• 15 778
  • 521
  •   2
Отговори
# 45
За сега само с майка ми споделихме.
Защо не искаш да е темата на вечерта? Такава новина не се съобщава всяка вечер Simple Smile
Аз мисля да споделя по-нататък.

# 46
Не съм от емоционалните, които при такива новини скачат, прегръщат, плачат и задават милион въпроси. Не си падам по тия събития. Нямахме baby shower, gender reveal, велики изписвания и погачи за първото дете. Не съм и по социалните мрежи. Абе голям ръб съм в това отношение.
А и като майка, когато изляза с приятелки, обичам да си говорим за странични неща. На мен бременност, раждане и дете са ми ежедневие Grinning

Отделно страшно мразя непоискани съвети. Особено след като вече съм отгледала едно бебе до разумна възраст Grinning А имам два екземпляра в приятелския кръг, които много обичат да знаят повече от другите и ме изнервят като започнат да ми дават акъл за нещо, през което вече съм минала и знам как е.
Днес бях на една консултация по финансови въпроси и жената, с която говорих, също си позволи да спори с мен как тъй не искам акушерка, която да идва вкъщи да ми помага. Ми не искам  С първото не исках и сега също не искам.

Дълго стана. С две изречения - и без това в момента съм вечно изнервена и предпочитам да си спестя причините хората да ме дразнят допълнително Grinning

# 47
Ами аз съм на 23-ти на лекар и очаквам да видим ембрионче най-после. Бих казала ,че съм също нетърпелива, може би защо ми е първа бременност и всяко нещо е вълнуващо!

# 48
Здравейте, дами!

Включвам се и аз след първи преглед, на който видяхме нашата така дългоочаквана точица Two Hearts, тъкмо влизам в 6-та седмица днес и терминът ми засега е на 10.06. Simple Smile

Ако имате препоръки (за София) за гинеколог, който освен добър специалист, е с наистина човешко отношение, моля да споделите! По принцип страдам от тревожност (адресирам с психотерапия, не с медикаменти, и сега продължавам така) и макар и че последната година се чувствам страхотно, откакто разбрах, че съм бременна, започнаха да ме тресат всякакви страхове и знам, че имам нужда от човек, с когото да се чувствам окей да задавам въпроси, да споделям и т.н. Установих си бременността при д-р Добринка Трифонова във ВИТА (която по принцип харесвам, но искам да разгледам и други опции), записах си час при д-р Анна Богданова заради положителен отзив от близък, но четох смесени мнения и искам да видя как ще се почувствам при преглед...

Желая на всички много лека и изпълнена с максимално много положителни емоции бременност! Sparkling Heart

# 49
Здравейте,

В понеделник бях на втория си преглед, но все още не се видя сърдечен ритъм.
В документацията ми пише:

„Един плоден сак в матката, в който се визуализира ясно жълтъчно мехурче и ембрионална сянка с CRL 6.7 mm (отговаря на 6+4 г.с.). До нея се набелязва втора структура с размери 4.5 мм / 6+1 г.с.“
Което е много интересно.
Възможно е да е vanishing twin. Това, което е със сигурност е известно до този момент, е, че бременността е вътрематочна и че има ясно видим ембрион и жълтъчен сак , който уж си отговаря. Стойностите ми също са високи.
Единственото обаче, което най-силно искам, е да чуя сърдечен пулс, и ми стана тъжно, че не го чух. Вероятно просто още е рано.

Назначиха ми β-hCG през 48 часа и съм отново на преглед в петък (17.10). Не съм спирала Неофоликс Мета и Фраксипарина.

Резултатите са:
• 13.10.2025 → 110 854 mIU/mL (от понеделник след прегледа)
• 15.10.2025 → 104 253 mIU/mL (от днес)

Има лек спад. Знам, че в този етап това не винаги е лош знак. Контролният ехограф след няколко дни и това ще бъде най-важният критерий -да се види дали има растеж и сърдечна дейност.

Силно се надявам това да се потвърди!!
Дано всичко се развива правилно и просто да съм малко по-тревожна, отколкото ми се иска ❤
Следя се в Токуда.
Споделила съм само с приятелки.
 Как протичат нещата при вас?

# 50
Здравеите момичета имам въпрос утре ще ходя на преглед но мисля че няма да се виду нищо, до тогава да попитам и вас, след имсеминация съм която беше на 30.09 от днес имам положителен тест утре ще правя кръвен последния ми цикъл беше на 9.09 ни след стимолацията и бавно развниващи се фоликули овулацията ми беше стимолирана и настъпи на 30.09 та въпросът ми е ако наистина съм бременна то съм в 2г.с но всички гледат последния цикъл и много се обърках!

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 23:33 от Slancho97

# 51
Седмиците се броят според датата на последния цикъл. Т.е. грубо 1 и 2 г.с. са преди овулацията, така че няма как да си във втора. По мои сметки си 5+1 по цикъл. Според овулацията си 4+1.

# 52
Седмиците се броят според датата на последния цикъл. Т.е. грубо 1 и 2 г.с. са преди овулацията, така че няма как да си във втора. По мои сметки си 5+1 по цикъл. Според овулацията си 4+1.

Много ти благодаря за отговора мислители че ако утре посетя аг ще се види нещо

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 23:52 от Slancho97

# 53
Вероятно не. Изчакай седмица поне.

# 54
Здравейте! Аз имам питане... Работя като подол0г с гъбични инфекции, вирусни брадавици и тн. Прилошава ми от самата миризма на работа, а и се притеснявам, че въпреки маската пак тези неща ги дишам малко или много. Мога ли да изляза в болничен по някакъв начин?

# 55
Говори със следящия те АГ.

# 56
Здравейте и от мен. По календар от приложение съм точно 6г.с днес бях при аг видяхме сакче и ембрион, но каза че мн тихо се чува пулса и ме вика пак във вторник.Надявам се всичко да бъде наред 🌷

# 57
Здравейте момичета!
Включвам се в групата, защото ми е първа бременност с термин 02.06.2026г. (изчислен с приложение). На 25 години съм Blush
Идния понеделник съм на преглед за установяване на сърдечна дейност и размери на плода.
За първи път ми е да съм бременна и още не знам какво да очаквам. Разбрах преди 3 дни (52рия ден от цикъла ми) съвсем случайно, от годишните ни прегледи на работа.
Ако се чудите как става това "случайно" разбиране: От много години се боря с поликистоза на яйчниците и съм свикнала цикъла ми да е с продължение 45-60 дни. Та въобще не се бях замисляла, че този месец може да съм бременна 🙃 Малко съм закъсняла със следенито на бременността, но за щастие през цялото време взимах Feril Balance в който има достатъчно фолиева киселина.

Но иначе много се радвам, че тук има майки на множество дечица и се надявам да нямате против да питам някакви глупави въпроси от време на време.

# 58
Герганка, тъкмо ще видиш всичко на куп и няма да се мъчиш от нетърпение (според зависи кога е била овулацията де).

Мартс, напиши термин, ако искаш да те включа в списъка. Стиснати палци!

# 59
Здравейте! И аз се включвам в групата с първа бременност, вече потвърдена от АГ, термин 14.06 (сакчето си е в матката + една киста на левия яйчник...) Според FEIA съм в 6 г.с. Нямам търпение за прегледа след седмица и половина, за да се види пулс.
Симптомите ми горе-долу се изчерпват с болящи гърди, честото притичване до тоалетната и позасилен апетит. Покрай липсата на гадене и факта, че май ни се получи от първия опит 😅, все още не мога да възприема, че това е реалност. В допълнение толкова лесното начало ме кара да се притеснявам повече, че може да се обърка нещо...
Към по-рационалните притеснения: доволна съм от моята АГ, ходя при нея от години, но прочетох негативни мнения от жени, раждали при нея. Бих останала за проследяване, но по-скоро ми се иска раждането да е при друг и в друга болница. Нова съм във форума, ще се радвам да ми дадете мнения и да ме насочите към темите с добри специалисти за израждане.

Общи условия

Активация на акаунт