Термин Юни 2026

• 15 799
  • 521
  •   3
Отговори
# 465
Зависи от самия тест дали е достатъчно, погледни в описанието трябва да пише колко най-малко трябва да е. Аз го правих в 10+4 г.с и фракцията беше 34,27%, но за теста, който аз правих се изискваха над 20% фракция. На същата фирма имаше други видове, с по-малко изследвани заболявания и за тях беше над 10% Честно казано други тестове не съм разглеждала, но би трябвало да си пише в описанието на самия тест.

# 466
За niptify пише над 2% фракция. Ти кой тест си правила?

# 467
Здравейте, момичета! Днес за пръв път ставам сутринта и не ми се гади, хапвам си, корема ми не е така подут както беше, чак започвам да се притеснявам. Буквално се чувствам като небременна... Това нормално ли е за 14 гс ?

# 468
Дааа. Радвай се, че утре може да не е така Grinning

# 469
Аз направо параноясах Joy странно ми е след 2 месеца мъки и сега тишина. Иначе не се оплаквам, може да не се връща гаденето, не държа. Попринцип имам и опъвания в корема и таза ама от сутринта нищо. Викам тука има нещо Joy

# 470
Аз толкова се радвам, че приключих тази мъка с гаденето около 10–11 седмица. Добре че не стигах до повръщане — много мразя (кой ли обича 😁). Сега само ме понаболява кръстът от дясната страна, когато стоя права повече от час или съм в движение. Предполагам, че е някакъв нерв, ама засега е търпимо. Но се чувствам като съвсем друг човек, откакто отново си пия кафето и не се чудя какво да ям, за да не ми стане лошо.
Момичета, да ви питам — какво ви е мнението относно протеина за бременни? Гледам да ям белтъчини, ама не мога да кажа, че се счупвам от месо, извара и яйца. Вкъщи имам обикновен протеин изолат, но не знам дали има разлика с този за бременни или е просто маркетингова стратегия.

# 471
Аз не бих пила допълнителни, ако бебето си расте добре. Доста е изписано във форума за тях и не е лесно да се подбере подходящ протеин за бременни.

Не помня кога за последно съм пула кафе.
Тази сутрин се събудих в 5:30 и не успях да заспя повече. Този симптом страшно ме дразни. Принципно нямам проблеми със съня, но като съм бременна не се трае.

Обадиха се за пола - официално чакаме момченце Blue Heart

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 14:02 от Лютиче 2.0

# 472
Относно протеина, на мен ми беше казал лекаря още по време на самата пункция да започна приема, вече го приемам 5 месеца. Със сигурност няма как да си набавим нужния протеин, особено с гаденето, което имам аз, та мисля, че той поне малко спасява положението. Аз си закупих Pregnaco.

# 473
афродизиачка Niptify правих аз, но защо в главата ми е останало над 20% нямам никаква идея 😂 Сега пак гледах - 4%
Ако и ти си пуснала същия, не би трябвало да има проблем, но и се обаждат по телефона да го коментират резултата.

# 474
Аз правих Vision test и % на fetal fraction е 8% в 11 г. с. Сега като гледам вашите колко са повече и май се попритесних, но като ми се обадиха с резултата не са казали за проблем.

# 475
Аз правих Панорама в 10г.с точно и феталната фракция на близнаците беше 7.0% на единия и 7.1% на другия.

Някъде бях чела, ако не бъркам, че над 4% се водят достоверни резултатите и не знам дали не се използват и различни формули от лабораториите за изчисляване на фракцията.

# 476
Ако има пренатален тест прави ли се БХ?

# 477
В 10+2 ми беше 7% . Въпреки, че всичко е наред пак правих БХС.

# 478
Зависи от следващия ви лекар. Моят например си държи и на бхс.

Ако има пренатален тест прави ли се БХ?

# 479
  • София
Доколкото знам се прави и БХС за оценка на риска от прееклампсия.

Общи условия

Активация на акаунт