Термин Юни 2026

• 15 799
  • 521
  •   3
Отговори
# 480
  • Стара Загора
Момичета, да ви се оплача. От днес съм болна и по-точно хремава с възпалено гърло. Личната ми каза да пия биозин мама, вит. Ц и да си пръскам фитоназал в носа. Е, този спрей освен, че е отвратителен, не прави и нищо по въпроса с отпушването на носа, дишам си през устата като шаран. Всичко това са хранителни добавки и не знам до колко ще ми помогнат. Обикновено се лекувам с антибиотик, защото след 3-я/4-я ден се влошавам. Дайте някой домашен лек, за да дишам нормално и да се почувствам отново човек. Grinning

# 481
И аз правих БХС заради прееклампсия. Правих в Надежда и там лекаря ми каза, че ако има нещо притеснително, ще ми звънне, иначе резултата мога да го взема от нея на следващата фетална, която ще правя в 17 т.с. Като междувременно ми препоръча да почвам асририн. Иначе всичко на ехограф каза, е е нормално. Не ми е звъняла. Междувременно отидох миналата седмица на преглед при един доктор в Майчин дом и той ми каза да си пусна БХС там и след 3 дни ще ми излезе резултат. Тоест правих пренатален в 10 г.с, първа фетална и първи БХС в 12 г.с, втория БХС беше в 13+4. Като от последния БХС първо, че няма резултат за прееклампсия, второ излезе завишен риск за Даун, най-вече заради доста завишения ми хормон бета чхг, който ми е 5.22 при норма до 2. И аз сега съм в ступор и си мисля какво ли не. Другата седмица отивам да си взема резултатите от първия БХС.

# 482
Моята фетална фракция мисля беше около 23%, като правих Niptify, но аз знам че всеки тест си има собствена скала за измерване, така де 4% при някой са 20% при други.
Аз също правих БХС заедно с ФМ в Надежда, като лекарката каза че ще звънне, ако има нещо, ако не ще ми даде резултат на следващата. Аз записах тази междинната в 16та-18та седмица просто ми хареса прегледаи и реших да направя всички.
По принцип БХС за Даун е статистика, така де колко други жени на вашата възраст, етнос, килограми, ниво на Бета ЧХГ са родили бебе със синдром. Така един лекар в Света София уплаши с резултат от БХС моя приятелка и и каза да маха бебето, че има синдром със сигурност. Направиха НИПТ - отрицателен ,детенцето е на 5 годинки вече напълно здраво.

# 483
И аз правих БХС заради прееклампсия. Правих в Надежда и там лекаря ми каза, че ако има нещо притеснително, ще ми звънне, иначе резултата мога да го взема от нея на следващата фетална, която ще правя в 17 т.с. Като междувременно ми препоръча да почвам асририн. Иначе всичко на ехограф каза, е е нормално. Не ми е звъняла. Междувременно отидох миналата седмица на преглед при един доктор в Майчин дом и той ми каза да си пусна БХС там и след 3 дни ще ми излезе резултат. Тоест правих пренатален в 10 г.с, първа фетална и първи БХС в 12 г.с, втория БХС беше в 13+4. Като от последния БХС първо, че няма резултат за прееклампсия, второ излезе завишен риск за Даун, най-вече заради доста завишения ми хормон бета чхг, който ми е 5.22 при норма до 2. И аз сега съм в ступор и си мисля какво ли не. Другата седмица отивам да си взема резултатите от първия БХС.
А првнатеста, какво ви показа? БХС не се ли прави само веднъж?
При първата бременост ми е веднъж и сега пак ще е така. 🤷‍♀️

# 484
При добър пренатален аз не бих се доверила на БХС.

# 485
Момичета, да ви се оплача. От днес съм болна и по-точно хремава с възпалено гърло. Личната ми каза да пия биозин мама, вит. Ц и да си пръскам фитоназал в носа. Е, този спрей освен, че е отвратителен, не прави и нищо по въпроса с отпушването на носа, дишам си през устата като шаран. Всичко това са хранителни добавки и не знам до колко ще ми помогнат. Обикновено се лекувам с антибиотик, защото след 3-я/4-я ден се влошавам. Дайте някой домашен лек, за да дишам нормално и да се почувствам отново човек. Grinning

Phoenix, и аз съм болна.. започна в понеделник само със сухо гърло сутринта като станах, и така цяла седмица прогресираше, като вече имам остри болки в гърлото, раздираща суха (а вече става влажна) кашлица и от днес и носът ми тече.. Просто не мога да повярвам, защото не съм излизала и всичко тръгна от сухия въздух в спалнята 😔

На мен АГ ми предписа сироп GrinTuss и Isla за смучене, а после ЛЛ допълни с Тонзилотрен и Биозин спрей и каза да ги взимам всичките неща. За момента нищо друго освен тях и вит Д не приемам, но подобрение никакво, даже носът ми се разтече след като почнах другите неща. Ще си ги приемам сега уикенда и понеделник, ако не ми е добре отивам до личната.

Аз никога не пия антибиотици или сериозни лекарства и винаги съм се лекувала по-скоро с хомеопатични неща, така че това не ме притеснява, но просто кашлицата ми създава огромен дискомфорт, хем ми дере гърлото, хем ми напряга корема. Най-тъпото е, че точно ми отминаха всички симптоми от бременността и вместо да се наслаждавам, бера душа тука 😅

# 486
При добър пренатален аз не бих се доверила на БХС.

БХС е статистика, не категоричен отговор. Прави се за други неща, които не обхващат пренаталния. Но пак казвам всичко е прогнози, според възраст, начин на живот, болести в рода и т.н.

# 487
  • София
И аз бях болна преди седмица. Гърло, нос, температура се комбинираха с повръщането от бременността. Исках да пия чайове и да ям супи, но много ми се гадеше от тях, ако ги приема след това…

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 22:06 от kuklichka_

# 488
Вече не си спомням дали в тази тема някъде назад не се обсъждаше от друго момиче точно повишения свободен ЧХГ и риска от Даун. Беше посетила  два или три лекаря от най-известните т.к я бяха наплашили, мисля и пренатален тест беше пуснала - и лекарите и теста бяха на мнение, че всичко е наред с бебето. При някои жени просто този показател е по-висок, природа ….
Иначе пренаталния тест е с най-висока достоверност - 99%
При мен на БХС излезе висок риск от Даун(статистически) заради годините ми - 39 год, според нухална транслуценция, трискупидална клапа и свободно ЧХГ риска се понижи под границата за задължителна амниоцентеза, а от пренаталния излезе много нисък риск за Даун. Ако се преценяваше  чисто статистически, да ме бяха пратили на амниоцентеза вече …

# 489
Аз се записвам официално с момиченце 🩷. Изключително изненадана съм всички симптоми и вътрешно предчувствие бяха за момче.
Явно бабините диветини не винаги са верни. От другата седмица почвам ЖК. Направо вече нямам търпение за бебешки покупки.

# 490
Здравейте, все още не съм се записала, по принцип изчаквах резултатите от НИПТ и тогава щях да се запиша! Не че съм суеверна, но съм от майките "с опит" (5та бременност ми е тази) и по принцип съм супер активна!
С предишната бременност (неуспешна през юли) се записах веднага и ми отне време след абразиото да се отпиша и ми беше много мъчно, та сега реших да изчакам! Така или иначе Ви следя инкогнито активно,почти ежедневно, за това ще взема да се представя!
От София съм, майка на 3ма (11,10,5), имам нов съпруг и на 41 години в момента съм бременна с 4тото! ВТР е 01.07 по цикъл, ще видим по развитие как ще върви! За сега си отговаря! Но аз нямам нито 1 дете,родено на термин! 2 са родени предизвикано в 39+6, а 1-в 39 (тръгна си само). Иначе по термин съм за юлската група, която също следя,но ми се струва по-вероятно ако всичко е наред, разбира се, да родя през юни! 3те ми раждания са нормални! Имам доста наднормено тегло (3-цифрено число), ИР, правих и изследвания за тромбофилия, имам рискови мутации, но не било тромбофилия, на този етап ще следя ежемесечно показатели на кръвосъсирване, имам изписан и Аспирин Акард, който все още не приемам, искам първо да се консултирам и с кардиолог. Предишните бременности вдигах високо кръвно, сега тази я започнах с високо и съм на терапия с Допегит, до момента съм ок!
В момента съм в 10+ 4 г.с.
Предстои ми фетална в 12+1 г.с.,заедно с БХС, който ще е лош 100%. Предвид възрастовия риск! За това в 11+5 г.с.ще правя НИПТ, спрях се на Niptify. Ако всичко е наред, чак тогава ще се зарадвам! Имам 2 момчета и 1 момиче! Сега вътрешното ми усещане е за момиченце, съпруга ми се надява на момче!
Само здраво да е! Тази бременност страховете ми са доста, въпреки че до момента изглежда,че всичко е наред! Ходя доста често на лекар-по НЗОК и в Надежда,където живи и здрави смятам да взема пакет за проследяване, както и да родя, т.к.там се премести лекаря, при когото родих последното си дете! Беше мега якото раждане, сравнено с другите ми!
Има ли мами,които се следят в Надежда?
Някои на ФМ там? Дайте препоръки за лекар фетална медицина! Тази ще я правя в Марковс, но следващата трябва да е в Надежда и от по-рано трябва да се организирам за час.
Има ли мами на терапия с утрогестан и как ви посъветваха да го спрете след 12 г.с.-постепенно или от раз?
И последно: има ли мами от София, отворени за срещи?
Аз живея в Дървеница, ако има някоя около мен,може и по-често да пием по сокче Wink
Това е от мен!
Успех на всички!
Аз хич не съм се разхубавила тази бременност, много съм смачкана! Нямам гадене и повръщане, но ми се спи! Помня,че след първия триместър отминаваше сънливостта!
Четох тези дни проучване, че всъщност кофти симптомите по време на бременност се дължали на ДНК на бащата 🤣🤣🤣
И аз си мисля, че няма как да е друго!
Хубав ден и успешна и лека бременност на всички!

# 491
Добре дошла, Холи!
Аз само за утрогестана мога да кажа - спирах го постепенно. Спрях го още 10-11 г.с. лека полека.

# 492
Здравейте , включвам се и аз с термин по приложение 05.06 , от АГ-то 08.06. Втора бременност доста трудна …. Се оказва . Имам една госпожичка вече на 4г. Дано и тази бременност завърши с хубав край въпреки трудностите ! ☘

# 493
  • Стара Загора
Evelyn21, мен четвъртък вечер започна да ме наболява гърлото и веднага започнах с Исла за смучене. А по-късно направих и гаргара със сол. Гърлото го овладях, но тази хрема е отвратителна. Днес ми е 3-ти ден и се влошавам. На собствена глава смених фитоназала (от който се оказа, че кихам) с Назик, та с него се спасявам. Но след като му свърши действието е някакъв ужас. Кашлицата ми за момента е суха и също ЛЛ ми каза да пръскам биозин спрей. Честно казано не виждам смисъл и от него. Пролетно време ми помага за алергиите, но в момента ми идва слаб. Ако и утре съм така или по-зле ще искам антибиотик.

# 494
Добре дошли на всички и леки бременности!

Аз съм вече 8ми ден болна, като от 4 съм на лекарства. Уикенда беше ужасно, в събота бях почти умряла - кашлица, хрема, ужасни болки в главата и гърлото. Пих си супер редовно Тонзилотрен и май ми помогна, защото вчера и днес съм една идея по-добре. На мен нищо не ми изписаха за нос, но аз преди да започна лекарствата нямах и оплаквания за него. Днес съм доста изтощена и ме болят синусите и главата, така че ще ходя да ме прегледат и да си взема болничен, тъй като съм тотално неадекватна и няма шанс да свърша нищо. Радвам се поне, че нямам температура, доста щеше да ме е страх с нея за бебето. На преглед при АГ съм следващия понеделник и чак тогава ще го видя, така че се надявам всичко да си е наред.

Общи условия

Активация на акаунт