Термин Юни 2026

• 15 799
  • 521
  •   3
Отговори
# 495
Аз вече две боледувания имах откакто съм бременна. Първото беше със запушен мос и беше наистина ужасно. Сега второто беше някаква странна кашлица. Слава богу, и през двете минах без температура, но за жалост и без никакви лекарства, които да ме облекчат. Правих си инхалации с лайка и сода - помагат доста за хремата и синусите, пих и витаминц на ампули.

# 496
Здравейте, момичета. Днес ми беше първата фетална и слава богу всичко е наред. За сега ще имаме едно здраво момиченце. Такова спокойствие не съм усещала в бременността до сега. Много се радвам, че живеем във време, в които има такива технологии като фетални морфологии и пренатални тестове.

# 497
Момичета какво пиете при главоболие?

# 498
Парацетамол

# 499
Парацетамакс можели ли, имали разлика междо нек и парацетамол

# 500
аз гледам да не пия нищо, наблягам на водата, защото уж помага добрата хидратация и ако имам възможност лягам да поспя, за да ми мине.

# 501
Има ли такива от вас, които се проследяват при един лекар, който после ще ги изражда?
Тъй като аз се следя по здравна каса, а моят лекар не изражда после трябва да се насоча към друг специалист. Знаете ли кога е добре да се случи това “преместване”? И има ли вече такива решили в коя болница ще раждат?

# 502
Мами да ви питам нещо…дъщеря ми беше с варицела много ми е притеснено записах час за фетална по рано от назначената ми. Защото казаха че е опасна варицелата за плода. Някоя сблъсквала ли се е с това бях 13 и 3 дни като се заразих и аз . Казаха ми за да покаже месец минимум да е минал. Направо не мога да си намеря място притеснявам се . При доктор Гьошева записах час за морфология. Дано не съм сгрешила

# 503
Добре дошли на всички и леки бременности!

Аз съм вече 8ми ден болна, като от 4 съм на лекарства. Уикенда беше ужасно, в събота бях почти умряла - кашлица, хрема, ужасни болки в главата и гърлото. Пих си супер редовно Тонзилотрен и май ми помогна, защото вчера и днес съм една идея по-добре. На мен нищо не ми изписаха за нос, но аз преди да започна лекарствата нямах и оплаквания за него. Днес съм доста изтощена и ме болят синусите и главата, така че ще ходя да ме прегледат и да си взема болничен, тъй като съм тотално неадекватна и няма шанс да свърша нищо. Радвам се поне, че нямам температура, доста щеше да ме е страх с нея за бебето. На преглед при АГ съм следващия понеделник и чак тогава ще го видя, така че се надявам всичко да си е наред.

Аз също съм болна от известно време. Болка в гърлото, пресипнал глас, запушен нос. Без температура. Преди няколко дни се събудих и със силно главоболие и болка в синусите. Бях на унг - каза да си правя промивки с физиологичен разтвор и след това да слагам капки Отривин за деца и да пия топли течности, чай. И взе, че подейства. Бях се отчаяла, че ще трябва АБ. На следващия ден главоболието и болката в синусите изчезна. Сега ме мъчи кашлица. Правя инхалации за облекчение. Гаден е този вирус, буквално за няколко часа ме свали. Пия разни билкови чайове, слагам вътре по лъжица настърган джинджифил и лимонов сок. Ограничени сме откъм лечение, но има как да се вдигнем и без лекарства. 😉

# 504
Здравейте и аз  доживях да се включа в тази тема.
Blush
Моят термин е за 26.06.2026

# 505
При първата бременост, отидох при избора ми на лекар за раждане в 8ми месец. Моята АГ също не изражда и аз също трябваше да се насоча към друг лекар. Сега мисля да направя по същия начин и разбира се същия екип, като тогава.

За варицелата опасна е за плода. До 8г.с. риска е малък, но след това не. Много съжалявам, че преминавате през това искрено се надявам всичко да мине както трябва. Ако трябва отидете на второ и трето мнение! Но това, че сте се заразила, може да доведе до сериозно проблеми. Лично не съм го преживяла, слава богу, но имам две познати минали през това.
Стискам Ви палци!

# 506
Аз се следя при лекарка в Надежда и там съм планирала раждане. Лошото е че там няма избор на екип, така де при когото се паднеш, ако е за естествено. Надявам се да се договорим с лекарката да дойде, ако не е на смяна. За сега съм много доволна от болницата.
Вие как сте с коремите, аз в 14та г.с. сутрин съм без никакъв, а вечер е доста очертан, дали трябва да е така. Очаквах че вече ще си стои есин и същи целодневно.

# 507
Габи, до последно е така с корема - сутрин слабо, вечер слон Grinning

При нас няма опцията избор на екип. Следим се при един лекар и после си избираш само болницата и се надяваш родилното да не е пълно Grinning Ражда се само с акушерки и лекар единствено, ако нещо стане напечено. Много ми допада този модел и в нито една секунда не съм се чувствала необгрижена или несигурна в медицинския персонал. Напротив. Надявам се пак да попадна на толкова добри хора.

# 508
Здравейте, излезе ми резултатът от БХС днес и лекарката каза, ще няма нищо налагащо пренатален тест. Според вас да правя ли или да разчитам на БХС? По принцип доста се поуспокоих, но и на самата фетална доктора каза, че е много доволен от видяното, но искаше да излезе и резултат от скрининга.

# 509
Според мен ако сте над 35г си пуснете и прентален тест. БХС е просто статистика, докато на теста показва до 90% правилно.

Здравейте, излезе ми резултатът от БХС днес и лекарката каза, ще няма нищо налагащо пренатален тест. Според вас да правя ли или да разчитам на БХС? По принцип доста се поуспокоих, но и на самата фетална доктора каза, че е много доволен от видяното, но искаше да излезе и резултат от скрининга.

Общи условия

Активация на акаунт