Дърпане на уши в детската градина

• 1 316
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Какво ознавача "цепнато" и "рана".  Уточнете.

Иначе аз няма да запея в хора със медицинско и оплакване. Бих говорила с учителката първо. От там, разговор с детето.
Не е казвам, че е вашия случай, но расте едно много зле възпитано поколение от малки лекенца които си мислят че света се върти около тях, и едно дръпване на ушето няма да им навреди.

Помните ли нас как ни наказваха прав до стената. Имах съученици, които и уши им дърпаха, и стояха наказазни...но отплеснах се, други времена бяха. Имахме респект към учителите.

# 16
  • София
И  ни изливаха храна във врата, ако не си я изядем. Това в дг. Добре че тази простотия отмина.

# 17
  • София
И така ли ще възпитавате новото поколение? Ще му дърпате ушите до сцепване, за да имат респект към вас и учителите? Интересна логика...

# 18
  • София
Като не се прави разлика между "страх" и "уважение"...

# 19
  • София
Уважението се печели по друг начин обаче и това адекватните учители го знаят.

# 20
  • София
Точно. Не с насилие.

# 21
Разговор е проведен с учителката още на следващия ден. Едва ли на никой ще му е приятно да си прибере детето с цепнато ухо от дърпане, но далеч бях от мисълта да вадя медицинско.  Просто не искам повече да се повтаря. Но все пак имах нужда да чуя и странично мнение. Благодаря на всички за споделеното мнение!

# 22
  • София
И какво смятате, че ще я спре да го направи следващ път?

# 23
Силно се надявам да е така.

# 24
Обясни ли учителката, как се е стигнало до там?
не разбрах за сцепнатото, тъй като от дърпане не ухо не става рана и цепнатина...?

# 25
Цепнато или одрано? Има известна разлика. В градината не се е случвало, но от ясла се е прибирало детето със зачервени уши. Не съм се разправяла, защото не съм имала еднозначно изказване от детето, че му е посягано. Там наистина много слушаха всички, защото сестрите си "имали методи". Представям си какви са били. Но, че и масово децата са доста буйни, така е. Тая работа в градината е само за хора с призвание. Всички останали биха изперкали и дали фира в някакъв момент.

# 26
Цепнато си беше, на свивката зад ухото, където обикновено им се подсича на бебетата.
Цепнато или одрано? Има известна разлика. В градината не се е случвало, но от ясла се е прибирало детето със зачервени уши. Не съм се разправяла, защото не съм имала еднозначно изказване от детето, че му е посягано. Там наистина много слушаха всички, защото сестрите си "имали методи". Представям си какви са били. Но, че и масово децата са доста буйни, така е. Тая работа в градината е само за хора с призвание. Всички останали биха изперкали и дали фира в някакъв момент.

# 27
Е това вече е наистина сериозно. Няма как да се подмине, колкото и да е палаво детето. И аз бих избесняла при такова нараняване. За съжаление немалко мои познати, част от които и работещи в детски градини, споделят за много грубо отношение на по-застаряващия персонал към децата. Някои о т тях и затова си намериха друга работа. За да не стават неволни свидетели на такова малтретиране. В повечето случаи ръководството е на страната на старите кадри. Имали еди колко си години до пенсия. Да не им развалят рахата...

Общи условия

Активация на акаунт